Mimoriadna správa: Zomrel Steve Grimmett, spevák Grim Reaper

Opäť vás musíme informovať o smutnej udalosti. Vo veku 62 rokov zomrel známy britský metalový spevák Steve Grimmett, ktorý sa preslávil hlavne v kultovej NWOBHM kapele Grim Reaper.

steve grimmett spevak
Príčina smrti nebola oznámená, no Steve trpel cukrovkou. V januári 2017 podstúpil čiastočnú amputáciu pravej nohy, keď sa mu infekcia z rany na chodidle v priebehu juhoamerického turné kapely rozšírila do kosti. Operáciu podstúpil v Ekvádore. Poisťovňa mu zákrok odmietla preplatiť kvôli charakteru práce ktorú vykonával, tak mu neostali financie na cestu domov. Avšak fanúšikovia sa spojili a vyzbierali 14000 dolárov.

Jeho odchod potvrdil jeho brat Mark Grimmett, ktorý napísal na sociálnej sieti:

,,Ani neviem, kde začať, takže to asi poviem rovno. S veľkým smútkom a ťažkým srdcom vám všetkým musím povedať, že môj veľmi talentovaný brat Steve Grimmett dnes bohužiaľ odišiel. Moje srdce patrí Millie, jeho manželke, mojej mame a otcovi, Russellovi, Samimu a Ethanovi. Budeš mi chýbať viac, ako sa dá slovami vyjadriť, milujem ťa, brácho.”  

Steveov syn Russ Grimmett sa tiež podelil o túto správu a napísal:

,,Nedokážeme vyjadriť slovami súčasné pocity. Ale keďže otec bol taký známy, správa sa začína dostávať von skôr, ako by sme si želali. Žiaľ, náš otec dnes zomrel a zanecháva obrovskú dieru vo svete a v našich srdciach. Máme úplne zlomené srdce. Spi sladko, otec. Vždy ťa budeme mať radi. “

Stephen M. Grimmett sa narodil 19. augusta 1959 v britskom meste Swindon. Hudobne aktívny začal byť koncom 70-tych rokov. Pôsobil v niekoľkých formáciách. Najviac ho preslávila Grim Reaper, s ktorou nahral albumy See You in Hell (1983), Fear No Evil (1985) a Rock You to Hell (1987).

V období 1988-1990 si odskočil k thrash/hardcore punkerom Onslaught. S nimi vydal EP Shellshock (1988), singel Let There Be Rock (1989), EP Welcome to Dying (1989) a album In Search of Sanity (1989).

Podľa vlastných slov sa zúčastnil aj konkurzu na nového speváka Iron Maiden, no ,,Maideni“ vtedy vybrali Blazea Bayleho.

V roku 2006 sa vrátil ku Grim Reaper. Avšak pre problémy okolo názvu pôsobili ako Steve Grimmett’s Grim Reaper. Spolu nám zanechali EP Alive and Kicking (2011);  albumy Walking in the Shadows (2016),  At the Gates (2019) a živák Reaping the Whirlwind (2022).

R.I.P.

Foto: Klaus Hellmerich, CC BY-SA 4.0, Wikimedia 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *