Jethro Tull; 13.8.2022; AMFIK Trnava

jethro trnava koncert 2022
Šťastie vidieť naživo legendu ako je Jethro Tull nemá človek každý deň a vzhľadom na vek pána Andersona už veľa takých šancí byť nemusí. 13. augusta 2022 sa po dlhej dobe vrátili na Slovensko. Neváhala som a chopila sa príležitosti.

jethro trnava koncert 2022

Od siedmej sa amfiteáter pomaly napĺňal

Približne o pol deviatej už bol nabitý hudby chtivými poslucháčmi. Medzitým sa zotmelo, konečne vybehli na javisko páni a rozbalili to. Úžasné neboli len skladby, ale aj predhovory pána Andersona. Predstavil každú skladbu ako malý príbeh a vtiahol nás tak priamo do muziky.

Zahrali napríklad Living in the Past, Mrs. Tibbets alebo aj Pastime With Good Company, ktorú uviedol slovami, že sa hodí, lebo sú v dobrej spoločnosti, čo potešilo 🙂 Okrem vyššie spomenutých ma milo prekvapila aj Mine is the Mountian. Najlepšia vec, akú som kedy počula.

Bol to výborný prierez ich tvorbou a tak si užili starí aj noví (mladí) fanúšikovia, ktorých tam bolo celkom dosť.

Boli skvele zohratí a viditeľne si koncert užívali ako my. Bavili sa na javisku, sem tam hral sólo bubeník (naozaj parádne), sem tam gitaristi a aj klávesák, Anderson robil svoje žartíky, hral na jednej nohe, vrtel sa, skákal a behal po javisku. Síce mu občas nestačil dych na spev, ale nikomu to nevadilo. Ten chlap je čarodejník s flautou a je nabitý neuveriteľnou energiou.

So spevom mu pomáhal pri niektorých skladbách gitarista s fakt pekným hlasom. Na konci, keď sme už všetci stáli, sme si vytlieskali prídavok a oni zahrali ešte dve skladby. Potom sa už rozlúčili a odišli. Ľudia odísť nechceli, tlieskali a čakali, či sa náhodou páni ešte nevrátia. Dlho sme to nevzdávali a až po dlhšej dobe sa všetci rozišli. Bol to skvelý zážitok a dlho vo mne ten pocit zostane.

Bol to skvelý večer a snáď sa ešte niekedy podobná udalosť zopakuje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *