Jack Starr’s Burning Starr – Souls of the Innocent

jack burning souls cover

jack burning souls coverZakládající člen amerických Virgin Steele – Jack Starr opět přichází s deskou nebo chcete-li s albem, pod hlavičkou Jack Starr’s Burning Starr.

Souls of the Innoncenc je klasický melodický heavy metal vycházející ze školy osmdesátých let.

In medias res

Deska plyne velmi příjemně. Po krátkém intru se rozjede svižná Demons Behind Me. Refrén funguje hned ! Sloky, stejně jako několik dalších momentů na desce jsou na můj vkus malinko „uječené“, ale to přežijete. Ty silnější momenty určitě stojí za poslech.

Nebo minimálně za to, aby jste desku zkusili a vybrali si každý to svoje. Následuje I Am the Sinner. Taky velmi dobrá písnička, chytlavá, nenucená. Jenže! Ona je postavená na jen lehce upraveném riffu z Holy Diver od R.J. Dia.

OK, buďme velkorysí. Je neděle ráno a nechce se mi nějak držkovat. Když příjmete to, že ten výchozí motiv znáte, nebo by jste alespoň měli znát od Ronnieho, tak je to celkem v pohodě schůdné. Prostě vzor. Kapela Virgin Steele  vznikla v roce 1984 a to už Byl Ronnie hvězda, která plnila haly. Jinak tedy pokud chcete, album bych hudebně strčil někam právě mezi Dia a takové Motley Crue.

Pro hrubou představu. Souls of the Innocent též dobře plyne, ale tady zase slyším inspiraci v Heaven and Hell . Ships in the Night oživují klávesy a je to další příjemná písnička.

Verdikt

No prostě tu máte fajn klasické metalové album s dvanácti skladbami, které mají svůj vlastní druh energie a příjemné, ale nevyumělkované, přirozené melodie.

Lineup:

  • Alex Panza – spev
  • Jack Starr – gitary
  • Ned Meloni – basa
  • Rhino – bicie

Tracklist:

  1. The Ascension (instrumental)
  2. Demons Behind Me
  3. I Am the Sinner
  4. River of Blood
  5. Souls of the Innocent
  6. Winds of War
  7. Ships in the Night
  8. The Wrath of Attila
  9. Road to Hell
  10. All Out War
  11. Where Eagles Fly
  12. When Evil Calls

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Global Rock Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.burningstarr.com/
https://www.facebook.com/jackstarrsburningstarr
https://www.youtube.com/channel/UCrhUfV0ih3osqjaq-7P1mEQ

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *