Soulfly – Totem

soulfly totem cover

soulfly totem coverGroove thrashmetalový kmeň Soulfly prišiel v auguste s dvanástym štúdiovým albumom s názvom Totem. Neúnavný experimentátor Max Cavalera založil túto bandu v roku 1997.

Po odchode zo Sepultury účinkoval aj v kapelách Killer Be Killed, Go Ahead And Die a Cavalera Conspiracy. Nesmiem zabudnúť na projekt Nailbomb s noise rockovými Angličanmi Fudge Tunnel z roku 1994.

Totem

Je to symbol príbuzenstva, jednoty kmeňa, dávnych predkov a ochranných duchov. Jeho zobrazením je totemový kôl. Tie sa našli takmer po celom svete.

Zostava Soulfly sa opäť pozmenila a pomohlo jej aj zopár hostí. Novinka nadväzuje svojou tvrdosťou na štyri roky starý album Ritual a vlastne aj na korene, krvavé korene. Podľa slov samotného Maxa ,,pokrývajú všetko, od raných dní až po súčasnosť, zasahujú naozaj hlboko do rôznych oblastí metalu a vďaka tomu je to veľmi rozmanité”.

Totem je moderne prehistorický thrash/death, hraný s úprimnosťou a obrovským nasadením, nákladný vlak plný ťažkých riffov. Nečakajte žiadne hopsavé hitovky. Maxov syn, Zyon Cavalera, snáď zatĺka bubny do zeme kamennými mlatmi.

Zvuk je ohromný, nahrávka drží pokope ako jednoliaty monolit. Občas, aj vďaka svojej pochmúrnosti, mi pripomína divochov Ministry.

Vyzdvihol by som skladby Superstition, Scouring The Vile (kde hosťuje John Tardy z Obituary), Rot In Pain, titulnú Totem, Ecstasy Of Gold a snovú inštrumentálku Soulfly XII. Melodické experimenty prídu v záverečnej Spirit Animal.

Uznesenie

Klan Cavalerovcov vás zrovná so zemou. Pre dlhoročných fanúšikov priamočiareho metalu je to presne to, čo vždy chcú.

Lineup:

  • Max Cavalera – spev, gitary, berimbau, citara
  • Mike Leon – basa
  • Zyon Cavalera – bicie

Tracklist:

  1. Superstition
  2. Scouring the Vile
  3. Filth upon Filth
  4. Rot in Pain
  5. The Damage Done
  6. Totem
  7. Ancestors
  8. Ecstasy of Gold
  9. Soulfly XII
  10. Spirit Animal

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.soulfly.com/
https://www.facebook.com/SoulflyOfficial/
https://www.instagram.com/thesoulflytribe/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *