Príbeh kapely Fleshgod Apocalypse

fleshgod apocalypse kapela 2022
Death metal sa dá spojiť s kadečím. Aj so symfonickými prvkami. Najlepším dôkazom je aj úžasná talianska kapela – sexteto Fleshgod Apocalypse. Jej osadenstvo pochádza z Ríma a Perugie. Počas 15 rokov svojej existencie vydali päť plnohodnotných albumov a prekonali viacero zmien v zostave.
fleshgod apocalypse kapela 2022

Aké boli jej počiatky

V roku 2007 ju založil Francesco Paoli, v tej dobe člen skupiny Hour of Penance. Po niekoľkých demáčoch  podpísali zmluvu s vydavateľstvom Neurotic Redcords. Začiatkom roka 2008 absolvovali európske turné, kde predskakovali bandám Behemoth, Origin, Dying Fetus, Hate Eternal, Suffocation, Napalm Death…

V máji 2008 nahrali svoj prvý plnohodnotný album Oracles. Ten nakoniec vyšiel pod hlavičkou Candlelight Records. Krátko na to nový člen Tommaso Riccardi prevzal na seba vokály a rytmickú gitaru. Francesco Paoli sa posadil za bicie, čím nahradil session bubeníka Francesca Struglia.

Mafia EP a Agony (2009-2012)

V roku 2010 bolo nahrané EP Mafia. Vydanie zobrali na seba Willowtip Records. Obsahuje štyri nové skladby a coververziu skladby Blinded by Fear od At the Gates. Krátko po skončení nahrávania Mafie sa skupina vydala na ďalšie európske turné ako support Suffocation. Okrem iného zahrali si aj v Rusku.

V 2010-tom F. Paoli odišiel z Hour of Penance, aby mohol Fleshgood Apocalypse venovať sto percent svojho času. V novembri 2010 začali tvoriť materiál pre druhý full album.

Nuclear Blast

V máji 2011 došlo k podpisu celosvetovej zmluvy s gigantom Nuclear Blast Records. Počas dokončovania piesní pre spomínaný druhý album Agony sa ku kapele pridal nový člen, klavirista a aranžér Francesco Ferrini.

Platňa Agony vyšla 9. augusta 2011 v Severnej Amerike a 19. augusta 2011 v Európe. iTunes verzia Agony obsahuje aj coververziu skladby Heartwork od Carcass.

Po boku zoskupení Whitechapel a The Black Dahlia Murder odštartovali na jeho podporu severoamerické turné Summer Slaughter Tour. Koncom roka sa ,,Apokalypsa“ opäť vydala do USA, tentokrát v spoločnosti Decapitated.

V januári 2012 absolvovali turné po Spojenom kráľovstve s The Black Dahlia Murder a Skeletonwitch a krátko na to vyrazili do Južnej Ameriky.

22. decembra 2012 vydali videoklip k piesni The Forsaking z Agony.

Labyrint (2012-2016)

Tretí počin Fleshgod Apocalypse dostal názov Labyrinth a 16. augusta 2013 vyšiel v Európe a o 4 dni v Severnej Amerike (opäť pod Nuclear Blast). Je to koncepčným albumom o mýtickom Labyrinte na ostrove Knóssos (Minotaurus a jeho bludisko) a jeho analógii s modernou dobou.

King, odchod Trionfera a odchod Riccardiho (2016-2018)

Nástupca nahrávky Labyrinth – King uzrel svetlo sveta 5. februára 2016. Dielo zaznamenalo významný úspech, keď sa v rebríčku Billboard Chart umiestnilo na 27. mieste.

10. októbra 2017 odišiel člen Tommaso Riccardi. F. Paoli sa opäť vrátil k spevu a gitare, zatiaľ čo gitarista Fabio Bartoletti (Deceptionist) sa stal novým členom k F. Apocalypse. David Folchitto začal pôsobiť ako live bubeník a s Fleshgood spolupracoval dva roky.

Veleno, oficiálne noví členovia a No (2019 – súčasnosť)

V roku 2019 Fleshgod Apocalypse vydali svoj piaty album Veleno.

Leader o nahrávaní:

1. Vždy sme sa snažili nájsť vyvážený zvuk. Niekedy sa nám to podarilo, inokedy nie. Roky sme hľadali tú rovnováhu, najmä keď sa ku kapele pripojil Francesco (Ferrini, klavír) a začali sme pracovať s väčším množstvom orchestrálnych partov. Bola to otázka písania aj produkcie, snažili sme sa nájsť tú magickú rovnováhu medzi všetkými prvkami nášho zvuku. S albumom King, ktorý bol pravdepodobne najúspešnejším, aký sme vydali, sme dosiahli akúsi rovnováhu v tejto epickej opere….“

Oproti minulosti bolo aj skladanie iné:

2. ,,Nenapísali všetky piesne naraz, ale zozbierali sme materiál z posledných troch rokoch a potom z neho urobili album a v štúdiu sme pracovali na piesňach a aranžmánoch. Keď hovorím, že je to spontánne, je to spontánne preto, lebo piesne sa rodia z nápadov, ktoré vznikali vo veľmi rôznom čase. Niektoré veci pochádzajú z roku 2016 a niektoré boli napísané minulý rok a koexistujú v tej istej piesni. Našli sme rovnováhu medzi nápadmi, ale vybrali sme to najlepšie..“

Ešte pred jeho vydaním absolvovali obrovské turné po Spojených štátoch. Spoločnosť im robili Hypocrysy. Okrem toho sa v spoločnosti Wolfheart vydali aj do krajín Latinskej Ameriky.

3. ,, Najskôr sme hrali v Sao Paule a včera sme s chalanmi hrali v Curitibe. Je to vlastne prvýkrát, čo hráme s WOLFHEART, je to prvé spoločné turné. Naživo znejú úžasne, majú naozaj skvelý melodický zvuk. Odporúčam všetkým, aby si ich pozreli. Sú to tiež super pohodoví chalani.  Veľmi dobre si rozumieme.“ – Francesco o spolupráci s Wolfheart.

K Velenu vznikli dva videoklipy, ktoré režíroval Giovanni Bucci – Sugar a Monnalisa.

Vo februári 2020 sa novým koncertným bubeníkom kapely stal Eugene Ryabchenko. Fleshgod Apocalypse mali v roku 2020 absolvovať ďalšie kolo amerických koncertov s The Agonist, ale toto turné bolo z väčšej časti zrušené kvôli pandémii COVID-19.

Fleshgod začali streamovať na Youtube, kde organizovala stretnutia s fanúšikmi s otázkami a odpoveďami a v auguste absolvovala virtuálny koncert v rímskom štúdiu Bloom. 23. októbra 2020 bol zverejnený videoklip k akustickej verzii skladby The Day We’ll Be Gone, na základe čoho bolo oznámené, že ku kapele sa oficiálne pripojili sopranistka Veronica Bordacchini, gitarista Fabio Bartoletti a bubeník Eugene Ryabchenko.

18. decembra 2020 F. A. vydali nové EP s názvom No spolu s novým videoklipom k titulnej skladbe. V januári 2021 vydali coververziu skladby Blue (Da Ba Dee).

Zaujímavosti:

O koncertnej prezentácii skladieb Francesco povedal:

4. ,,Musíš mať veľmi trénovanú myseľ, aby si mohol hrať vo Fleshgod Apocalypse, a je to technicky veľmi náročné. Pretože áno, máme super rýchle pasáže, ale aj super pomalé. Dva svety, ktoré musia koexistovať – zvukovo a technicky a niekedy je veľmi ťažké nájsť ľudí, ktorí dokážu hrať groovy pomalé veci a zároveň ich dokážu hrať, keď je skladba super rýchla…“

Francesca Paoliho budete môcť počuť aj na najnovšom, špeciálnom EP-čku holandskej symphonic metalovej formácie Epica.

Citáty:

1,2,3: https://distortedsoundmag.com/interview-francesco-paoli-fleshgod-apocalypse/

4: https://www.therockpit.net/2019/interview-francesco-paoli-fleshgod-apocalypse/

Linky:
http://www.fleshgodapocalypse.com/
https://www.facebook.com/fleshgodapocalypse/
https://www.instagram.com/fleshgodofficial/
https://www.youtube.com/channel/UC2_Jxda_gHYEOv6C1AMTrQg


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *