All the Fury – Layers

all the layers cover Melodicko – deathmetalové kvinteto All the Fury z Košíc vydalo v septembri svoj druhý album Layers. Naspieval ho Štefan Timko z Disconsolate, ktorý nahradil pôvodného vokalistu Tomáša Malého, známeho z grunge metalových Six Between.

Ten nahral pestrý a vydarený debut Over The Line Of Meridian z roku 2018.

  Všetky vrstvy zúrivosti

Košická metalová scéna je nesmierne bohatá a veľmi prepletená. Nejaký český fanzin raz dávno o nej napísal, že ,,u vás snáď hrá každý, kto udrží v pazúroch paličky a ovláda aspoň tri akordy“. Tento fakt by mohol definovať koniec minulého tisícročia, kedy si death metal získal na celom východnom Slovensku obrovské množstvo priaznivcov.

Šraci z All The Fury sa dali dokopy v roku 2011 a sú ďalšou kovovou generáciou. Ide o skúsených hudbnikov, ktorí na sebe pracujú a je to vidno.

Na novej kolekcii chytľavých songov opäť dokázali, že majú vycibrený cit pre škandinávsky melodeath metal, hlavne deviatej dekády minulého storočia. Ale nemyslím si, že by niekoho vyslovene kopírovali. Ak by som nemal bližšie informácie, tak by som neveril, že ide o slovenskú kapelu. Je to hutné a atmosférické. Aj keď uprednostňujem iné poňatie death metalu, musím uznanlivo pokývať hlavou.

Nový album môžu reprezentovať single ,Another Try’ a ,Blind At Light’, ktoré určite vlákajú do osídel tohto žánru ešte nerozhodnutých pochybovačov.

Rezolúcia

Akoby sa monštrum z Göteborgu prehrýzlo cez zemskú kôru na Slovensku. Alebo Zlovensku? Na svoje si rozhodne prídu fanúšikovia Gardenian, Before The Dawn, Insomnium, Dark Tranquility, In Flames až At The Gates.

Lineup:

  • Štefan Timko – spev
  • Lukáš Bockanič – gitary
  • Ľubomír Mičko – gitary
  • Marek Bacur – basa
  • Tomáš Šmida – bicie

Tracklist:

  1. Another Try
  2. Trajectory Fight
  3. Layers
  4. Blind at Light
  5. Fading into History
  6. Endless Path
  7. Nothing to Zeal For
  8. Soul Transmission
  9. Call of Dishonored

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/atf.metal/
https://allthefury.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCkLlvqRGLPRDIq78ZyP8v0Q
https://lnk.sk/cugy

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *