Novinky z prostredia interpretov Insomnium, Lacuna Coil, Borrowd, Beton

Insomnium zverejnili prvý singel z chystaného albumu 

4.11.2022

insomnium 202224. februára 2023 fínski melancholici Insomnium vydajú svoj deviaty album Anno 1696. Celé to zastreší vydavateľstvo Century Music. Nájdete na ňom osem skladieb a ich texty budú založené na smutne ladenej poviedke basáka a speváka Niila Sevänena.

Vitajte v roku 1696. Vitajte v pekle. Toto je vek nepokojov a veľkého hladomoru na severe. Hon na čarodejnice je v plnom prúde po celej Európe a hrôzostrašné procesy s nimi sa dostali dokonca aj do vzdialených a majestátnych krajín ako Fínsko a Švédsko.

insomnium anno cover

Tracklist:

  1. 1696
  2. White Christ
  3. Godforsaken
  4. Lilian
  5. Starless Paths
  6. The Witch Hunter
  7. The Unrest
  8. The Rapids

Dôkazom toho, že to bude jeden z najlepších albumov roka 2023 je videoklip k prvému singlu Lilian:

Vyjadrenia k Lilian:

Gitarista Markus Vanhala hovorí:

,,Lilian je pravdepodobne najtradičnejšou hitovkou Insomnium. Ako singel je ľahkým predkrmom pred tým, než príde ťažší hlavný chod. Ukazuje svetlejší odtieň albumu, než ho opustí všetka nádej.”

Basgitarista/spevák Niilo Sevänen dodáva:

,,Na albume sa nachádza viacero songov. Je to Villeho skladba a je v nej cítiť niečo zo starých Insomnium. Od začiatku mi to pripadalo ako videoklipová pieseň. Text rozpráva o tom, ako sa stretla tragická dvojica v príbehu.”

Gitarista Ville Friman uzatvára:

,,Jedna z prvých piesní, ktoré vznikli v období pandémie. Má tú starú atmosféru a tóninu Insomnium, ku ktorej mám tendenciu smerovať vždy, keď vezmem do ruky gitaru.”

Linky:
http://www.insomnium.net/
https://www.facebook.com/insomniumofficial/
https://www.instagram.com/insomniumofficial/
https://www.youtube.com/user/insomniumchannel/

Zdroj: Head PR, Foto: Terhi Ylimäinen

Kedy vydajú nový album Lacuna Coil?

3.11.2022

lacuna coil kapela 2022Taliani Lacuna Coil v súčasnosti propagujú nahrávku Comalies XX, ktorá obsahuje skladby z albumu Comalies v nových úpravách.

Avšak, kedy sa dočkáme novej plnohodnotnej platne?

Spevák Andrea Ferro v rozhovore pre MetalSucks povedal, že začiatkom budúceho roka sa pustia do nahrávania nového počinu. No konkrétny dátum vydania neprezradil.

,, Žiadny pevný dátum vydania však nemáme, ale pravdepodobne do konca roka 2023 sa dočkáme nového albumu od Lacuna Coil.“ – uviedol.

Linky:
lacunacoil.com
https://www.facebook.com/lacunacoil
https://www.youtube.com/user/lacunacoil

Zdroj: https://lnk.sk/ypr8

Borrowd – nový singel

4.11.2022

borrowd kapela 20224.11. vydávají brněnští Borrowd nový singl To waves I belong too, který je přímým sequelem písně To waves you belong z jejich loňského debutového alba I built this house of glass for you. Svižné post-hardcorové me-lodie se v novém singlu mísí s vlivy klasického ema ze začátku milénia a jsou podtrženy údernými pasážemi typickými pro toto brněnské uskupení.

Zarytá netradiční rytmika některých postupů je lemována kytarovými linkami, nastolujícími atmosféru dob, kdy soundtrack každé Myspace stránky doprovázeli The Used, Fall Out Boy nebo Hopes Die Last.

To všechno podtrhuje specifický hlas zpěváka Ozzyho, který kličkuje od ostrých screamů, přes energické refrény až po klidné melancholické linky. To waves I belong too navazuje na svého předchůdce jak žánrově, tak textově.

Text písně prozrazuje pokračování příběhu o nenaplněné lásce, která se ztratila ve vlnách, a popisuje, co s platonickými vzpomínkami na růžovou minulost udělá čas. Borrowd singl nahrávali v Pidgeon records, pod taktovkou producenta Filipa Vlčka, který si vzal na starost i mix písně a dopřál jí energický a moderní zvuk, vzdávající hold vzorům, kterými byla kapela odkojena.

Nový singl: musicraft.ffm.to/towavesibelongtoo

Web: borrowd.cz
IG: @borrowdofficial
FB: fb.com/borrowdofficial

Tlačová správa

Beton vydali nový album

3.11.2022

beton kapela 2022Práve vychádza nový album Bratislavských metal/punkerov BETON s názvom “Zombie mustang Safari” na kazetovom deathmetal labely v ČR FILTHJUNKIES recs.

BETON na svojom druhom rádovom albume vzdáva holt starému švédskému death metalu viac než kedykoľvek predtým. Ťažko metalový zvuk hnaný dopredu brutálnym murmurom, hm-2 pedálom a bezchybnou rytmickou sekciou vo vás opäť prebudí úctu k slovenským tradíciám a konskému kokotu!

Sedem nových oldschool deathmetal/punkových skladieb a medley cover od Graveless/Bombanfall navrch na viac ako 32 minútach.

beton zombie mustang album

Album vychádza v priebehu jesene aj na CD na Brazilskom vydavateľstve Cianeto discos (https://www.facebook.com/cianeto.discos.label, https://www.cianetodiscos.com.br )

a budúci rok na LP v Čechách na Papagajuv Hlasatel recs.

(https://www.facebook.com/papagajuvhlasatelrecords , https://phr.cz )

Kazetu za 7,50Eur/170KČ získate cez:
https://www.facebook.com/filthjunkies
filthjunkies@gmail.com
https://filthjunkies.bigcartel.com/product/beton-zombie-mustang-safari

Kontakt na kapelu:
https://www.facebook.com/betoncrust
https://www.instagram.com/betoncrust/
https://betoncrust.bandcamp.com/album/zombie-mustang-safari

Zdroj: Tommy Bulano

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *