Skid Row – The Gang’s All Here

skid row the gang coverZnáte Skid Row?

Pro dinosaury jako jsem já to byl svého času stejně silný pojem jako třeba Metallica nebo Accept. Teď jsou tu s albem The Gang’s All Here.

Skid Row vydali na začátku kariéry velmi silná alba se zpěvákem Sebastianem Bachem. Ten ze sestavy později zmizel. Kdo dal komu výpověď nechme stranou, stejně u toho nikdo z nás nebyl.

Poté mi Skid Row někam zmizeli a mám jen útržky o tom, že neskončili a něco snad i tvořili s jinými zpěváky. Jenže to nějak nešlo a kapele se nedařilo vzbudit větší rozruch.

Nové album

Teď je tu ale nové album se zpěvákem Erikem Grönwallem ( ex H.E.A.T. ) , vítezem švédské talentové soutěže. No a s ním má skupina velice podobný drive, jako se Sebastianem.

Erik zpívá podobně silově, podobným způsobem a má potenciál zazpívat i staré skladby skupiny.

Osobně si myslím, že charisma Sebastiana nemá, ale je třeba vnímat to, že je o generaci mladší a teď si bude budovat vlastní postavení a pozici. Bude se muset vymanit ze škatulky „Sebastianova kopie“ a jet po vlastní koleji. Ve zpěvu asi problém nebude, protože přesně tento projev kapele nejen sedí, ale ta ani vlastně nemá moc na výběr. Prostě to má být takto a naštěstí pro Skid Row na to Erik má.

The Gang’s All Here

No a co vás tedy čeká? Energická deska na pomezí amerického hard rocku a metalu, přesně v tom stylu, který kapele sedí a který po ní fanoušci léta chtějí. Naštěstí to funguje. Je to sice Amerika, jak občas říkám, ale jo, ta deska je dobrá.

Prostě bigbít, co má tah na branku, má energii a Skid Row teď jsou asi opravdu po delší době v laufu. Videoklip je k titulní písničce The Gang’s All Here a myslím, že když si ho pustíte, máte album jako na dlani a je jasné, o co na desce jde.

Tuto písničku  určitě mohu doporučit a jako druhou bych vybral naopak pomalejší skladbu October’s song. Ta myslím dodržuje dobře tradici velice silných balad téhle party.

Stručný verdikt?

Tak jo, pokud vám sedí řízný americký rockenrol dodaný tentokrát v deseti skládbách alba, budete myslím spokojeni.

Lineup:

  • Erik Grönwall – spev
  • Scotti Hill – gitary, doprovodné vokály
  • Snake Sabo – gitary, doprovodné vokály
  • Rachel Bolan – basa, doprovodné vokály
  • Rob Hammersmith – bicie

Hostia:

  • Paul Taylor – doprovodné vokály
  • Ryan Spencer Cook – doprovodné vokály

Tracklist:

  1. Hell or High Water
  2. The Gang’s All Here
  3. Not Dead Yet
  4. Time Bomb
  5. Resurrected
  6. Nowhere Fast
  7. When the Lights Come On
  8. Tear It Down
  9. October’s Song
  10. World’s on Fire

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: earMusic

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.skidrow.com/
https://www.facebook.com/skidrow
https://www.instagram.com/officialskidrow/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *