Novinky z prostredia interpretov Katatonia, Carrion, Altars Ablaze, Trahir

katatonia 2022

Katatonia zverejnila druhý singel z chystaného albumu

2.12.2022

katatonia 2022Švédski majstri melancholického metalu Katatonia, ktorí majú na konte jedenásť plnohodnotných nahrávok, nemusia nikomu nič dokazovať. Napriek tomu nie je prekvapením, že kapela opäť chystá ďalší skvelý album Sky Void of Star. Dátum jeho vydania je stanovený na 20. januára.

katatonia sky cover

Tracklist:

  1. Austerity
  2. Colossal Shade
  3. Opaline
  4. Birds
  5. Drab Moon
  6. Author
  7. Impermanence (feat. Joel Ekelöf)
  8. Sclera
  9. Atrium
  10. No Beacon To Illuminate Our Fall
  11. Absconder (Bonus Track)

Chystaný album už teraz obdŕžal pochvalné hodnotenia od rôznych respondentov:

  • “Najlepšia melanchólia! Jeden z najlepších doom albumov roka 2023!” (EMP)
  • “Ďalšia srdcervúca ofenzíva Katatonie” (Metal Hammer, DE)
  • “… Katatonia zasiahla energickou pochmúrnou atmosférou, epickým zvukom a poetickými textami, v ktorých sa dá stratiť.” (Prog Report)

Pozrite si videoklip k druhému singlu a zároveň úvodnej skladbe Austerity:

Kapela o Austerity:
,,Predstavujeme vám náš nový singel a zároveň úvodnú skladbu albumu Sky Void of Stars – Austerity. Energická a temná, prísna a rozčarovaná. Užite si to.”

Prvý singel:
Atrium: https://youtu.be/BB24-hVZ88k

Linky:
http://www.katatonia.com/
https://www.youtube.com/katatoniaband
https://www.instagram.com/katatoniaband

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Ester Segarra

Carrion – zmluva s Wormholedeath

28.11.2022

carrion kapela 2022Rastúca hviezda belgického death metalu Carrion podpísala zmluvu s vydavateľstvom Wormholedeath Records. Pod jeho hlavičkou vydajú novú platňu Morbid Nailgun Necropsy.
Udeje sa tak 3. marca 2023.

Kapela uviedla: ,,S hrdosťou oznamujeme, že sme podpísali zmluvu s talianskym vydavateľstvom Wormholedeath Records na vydanie nášho tretieho albumu Morbid Nailgun Necropsy. Platňu nahrával Lander Cluyse v štúdiu Hearse. O mix a master sa postaral Kai Stahlenberg v štúdiu Kohlekeller (známom svojou prácou s Aborted, Benighted, Electric Callboy atď.).
Ak ste fanúšikmi rýchleho moderného groovy death metalu s temným nádychom, potom je to album, ktorý hľadáte!”

carrion morbid cover

Tracklist:

  1. Eradication
  2. Nematodes
  3. Morbid Nailgun Necropsy
  4. Genetic Alteration
  5. Gingeritis
  6. Cofagrigus
    Mental Vortex
  7. Abaddon’s Pit
  8. Forced Into Depravity

Dôkazom kvalít pripravovanej nahrávky je aj prvý singel a zároveň titulná skladba:

Linky:
https://www.facebook.com/Carrionbe/
https://www.instagram.com/carrion_be/
https://carrionbe.bandcamp.com/
https://carrionmerch.bigcartel.com/

Zdroj: Wormholedeath Record

Video ALTARS ABLAZE “Across the Empires of Death”

30.11.2022

altars ablaze kapela 2022Altars Ablaze vypouští do světa lyrickými úryvky opentlený video vizuál ke skladbě „Across the Empires of Death“. Skladbu najdete na debutním albu kapely Life Desecration, které vyšlo 16. září na CD a digitálně u Lavadome Productions.

Osm nekompromisních skladeb alba opracovává k obrazu svému nejostřejší death—black metalové ingredience, do kterých kapela vložila své hráčské zkušenosti v kombinaci s nezanedbatelnou dávkou originálního přístupu.

Linky:
https://www.facebook.com/ALTARS.ABLAZE/
https://www.instagram.com/altars_ablaze/
https://open.spotify.com/artist/0D0V7B1rj2CRwV4BH06UxX/
https://www.youtube.com/c/lavadomeprods

Zdroj: Jan – Lavadome

TRAHIR vydává své debutové album Whose Hearts Petrified

30.11.2022

trahir kapela stoner 2022V okultních mlhách a z ozvěn aeonů věků se zrodila hudba skupiny TRAHIR. Příběhy z rozeklaných hor, prokletých hradů a pustin pouštních provází ty, kteří se s nimi vydají na cestu. Heavy Metal v jejich tvorbě značí melodiku a esprit jejich muziky. Doom se Stonerovými pozůstatky ji dává těžkotonážní a tajemný punc, který se v středoevropských oblastech vyskytuje naprosto ojediněle.

TRAHIR je pražská čtyřčlenná kapela, kterou tvoří kytarista Jéňa Mašek – patrně ztracený syn vrchního riffmistra Tonnyho Iommiho, pódiově freneticky šamanský zpěvák Adam Balcar, hřmotný bubeník Martin Horčic (Symbtomy, ex-Vladivojsko, ex-Mortal Cabinet (Live)) a baskytarista Dan Friml (Mean Messiah, Surma a majitel nahrávacího studia The Barn Production).

Kapela byla založena v roce 2018, kdy kytarista Jéňa Mašek přišel s konceptem hrát muziku, která by zrcadlila jeho nehynoucí lásku k raným Black Sabbath, a po nalezení správného zpěváka Adama Balcara dokázala vytvořit prvotinu v podobě EP „Succubus“ (2019), která se nesla v patřičně stonerovém duchu archaických těžkotonážních riffů a páchla pálícími se bylinami a psychedelickým odérem.

Již v té době se na scéně etablovala předskakováním kapelám jako Demon Head /DK/, The Hazytones /CAN/, The Castle /USA/, 1000mods /GR/.

Od roku 2019 do stylu TRAHIR začal stále více vstupovat metalovější zvuk a kapela přiznala i své další vlivy pramenící z NWOBHM, které ještě posílily i příchodem bubeníka Martina Horčice a posléze basisty Dana Frimla. Poté se kapela objevila jako support pro kapely jako Hällas /SWE/, Spirit Adrift /USA/, Ufomammut /ITA/ nebo svým vystoupením zavírala metalový festival Symbolic 2022 po boku Candlemass /SWE/.

trahir whose cover

Debutová dlouhohrající deska „Whose Hearts Petrified“, která vychází 1.prosince 2022, odkazuje svým názvem na Václava Hraběte a jeho báseň „Variace na renesanční téma“ („Těm, kterým srdce zkameněla”) a snaží se tím posluchače strhnut do říší fantazie a otevřít jejich srdce heavymetalovému zvuku a poetice z dob, jako když byl metal před 40 lety ještě velmi mlád. Přitom to vše zabaleno do zvuku z produkce studia The Barn dává nahrávce punc mimořádně solidní nahrávky.

Co se týče témat alba, Hrabětova stopa není jediným českým odkazem na albu. Deska skýtá například i píseň „Amra“, jež je inspirována českým orientalistou a tzv. českým „Lawrencem z Arábie“ Aloisem Musilem. Dále se na ní nachází píseň s okultní tématikou – „Blåkulla“, čarodějných transformací – „The Ruin“ a „Rapture“ či bojem s drogovou závislostí a příslovečným bojem zla se zlem – Lichking X Witchqueen.

Kapela TRAHIR rovněž pečlivě zvolila astrologickou symboliku pro datum vydání alba 1.12.2022, kdy planeta Mars bude zemi za dlouhou dobu nejblíž.

Křest alba je naplánován na 8.prosince 2022 v pražském klubu Hells Bells a důležité je také zmínit, že kmotrem bude František Štorm (jeden ze zakládajících členů legendárních Master’s Hammer). Na křtu vystoupí jako předkapela brněnská Sludge/Stoner Metalová kapela SLAŤ.

Album Whose Hearts Petrified můžete objednávat na eshopu: www.thebarn.cz, anebo je deska k dispozici i v digitální distribuci.

Vice informací:
https://www.facebook.com/wearetrahir
https://instagram.com/trahirgram

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *