Novinky z prostredia interpretov Bonfire, Insomnium, Floor Jansen, Forrest Jump

Bonfire majú nového speváka

16.12.2022

bonfire kapela 2022Nemecká hard/heavy metalová kapela Bonfire (v ich zostave nájdete aj Fabia Alessandriniho – bubeníka Annihilator) už ma náhradníka za Alexxa Stahla, ktorý tento rok v októbri odišiel pre názorové nezhody.

Je ním DYAN. Jeho úplná identita je zatiaľ utajená, no každý fanúšik heavy metalu/hard rocku si ho určite zamiluje. Narodil sa pred 31 rokmi v Grécku a v súčasnosti žije v Spojenom kráľovstve.

bonfire spevak 2022

,,Ako už väčšina z vás vie, Bonfire práve nahrávali prvé 3 albumy pre špeciálny Box Set, ktorý vyjde spolu s knihou Hansa Zillera a dokumentárnym filmom o Bonfire,” hovorí basgitarista Ronnie Parkes. Bohužiaľ, takmer na konci nahrávania sa cesty Alexa Stahla a Bonfire rozišli.

Zakladajúci člen kapely Hans Ziller dodáva:  ,,Na prvé počutie som si okamžite zamiloval DYANOV hlas. DYAN nahral 35 piesní za 14 dní. Neuveriteľná ukážka sily a výdrže pre každého speváka. Kapela a ja sme nesmierne nadšení, že ho máme na palube a cítime, že pomôže Bonfire vrátiť sa do prvej rockandrollovej ligy!”

Najlepším dôkazom kvalít DYANA je nová verzia klasického hitu tejto formácie Fantasy

Linky:
http://www.bonfire.de/
https://www.facebook.com/BONFIREofficial/
https://www.instagram.com/bonfire_official/

Zdroj: Mona Miluski/ALL NOIR

Insomnium vydali druhý singel z chystaného albumu

13.12.2022

insomnium 2022Švédski majstri melodického death metalu Insomnium 24. februára 2023 potešia fanúšikov novým albumom Anno 1696. Samotné vydanie zastrešia Century Media Records.

insomnium anno cover

Tracklist:

  1. 1696
  2. White Christ
  3. Godforsaken
  4. Lilian
  5. Starless Paths
  6. The Witch Hunter
  7. The Unrest
  8. The Rapids

Druhým singlom je skladba White Christ, kde si zaspieval aj Sakis Tolis z Rotting Christ:

Gitarista Markus Vanhala komentuje skladbu: ,,Heavy & hypnotic!  Skladba bola veľmi ovplyvnená Rotting Christ a bolo doslova šialené, že Sakis sa v nej nakoniec objavil ako vokalista.  Už sa neviem dočkať, ako budú ľudia na koncertoch dvíhať päste…”

Basgitarista/vokalista Niilo Sevänen dodáva: ,,V súčasnosti sa na albume objavujú skladby, ktoré sú pre nás veľmi zaujímavé: Toto je songa Markusa Vanhalu a možno “najheavy” pieseň na albume. Je skvelé, že sa na nej podieľal aj Sakis z Rotting Christ. Textovo je o zmýšľaní hlavného antagonistu príbehu a náboženskom zápale.”

Gitarista Ville Friman uzatvára: ,,Naozaj chytľavá a heavy skladba. Zároveň nový typ piesne Insomnium, ktorý sme doteraz nemali na žiadnom z predchádzajúcich albumov.”

Prvý singel:
Lilian: https://youtu.be/PWG-WzEciHU

Linky:
http://www.insomnium.net/
https://www.facebook.com/insomniumofficial/
https://www.instagram.com/insomniumofficial/
https://www.youtube.com/user/insomniumchannel/

Zdroj: News | HEAD OF PR

Floor Jansen ohlásila detaily sólo albumu

12.12.2022

floor nightwish 2022Holandská speváčka Floor Jansen, ktorá sa preslávila hlavne ako členka Nightiwsh, ohlásila detaily o jej debutovom sólo albume. Svetlo sveta uzrie 24. marca 2023 a jeho názov bude Paragon.

floor paragon cover

Tracklist:

  1. My Paragon
  2. Daydream
  3. Invincible
  4. Hope
  5. Come Full Circle
  6. Storm
  7. Me Without You
  8. The Calm
  9. Armoured Wings
  10. Fire

Linky:
https://www.floorjansen.com/
https://www.facebook.com/floorjansen.singer/
https://www.instagram.com/floor_jansen_official/

Zdroj: https://lnk.sk/dunq

Otevřenost osobní zpovědi FORREST JUMP v novém videu donutí se zastavit a zamyslet každého z nás

16.12.2022

Nový singl a video představuje FORREST JUMP v úplně jiném světle. Intimní, minimalistická píseň kapelu do své finální podoby navedla sama, i když nejdříve vypadala úplně jinak. A tak to v životě, v němž každý chybujeme a zapomínáme na omluvy, chodí…

FORREST JUMP vypouští 16. prosince 2022 do světa další singl z avizovaného alba, jehož emise je připravena na jaro 2023.

Skladba „Do krve“ vznikla před několika lety v klasické hutné podobě se všemi nástroji. Před finální realizací se však kapela rozhodla pro čistě intimní aranž s akustickou kytarou a vokálem, protože téma skladby je přesně takové. Osobní zpověď frontmana Pepy Michálka.

Každý asi míváme chvilku, kdy se zamýšlíme nad tím, jestli bylo v minulosti vše tak, jak být mělo… A každý občas uletí a má tendenci, byť neúmyslně, slovy ublížit někomu, kdo si to nezaslouží. Pokud žiješ dost dlouho, nemůžeš se něčemu takovému úplně vyhnout. Text k „Do krve“ je vlastně takovou mojí omluvou těm, kteří stáli a stojí na mé straně i v případě, že se chovám jako … “, vysvětluje zpěvák FORREST JUMP.

Zároveň se jedná o první skladbu ve více než dvacetileté historii kapely, ve které je Pepa autorem nejen textu, ale také hudební složky písně.

Kromě harfy asi zahraju „Ovčáky, čtveráky“ na téměř jakýkoliv nástroj… ale zároveň znám spoustu lidí, kteří každý z těch nástrojů ovládají tisíckrát líp. Jsem hrozně rád za to, že jsem měl vždycky obrovské štěstí na šikovné muzikanty kolem sebe. Ostatně – naživo hraje „Do krve“ Michal, kytarista FJ. U tohoto songu jsem ale slyšel text zároveň s melodií, tak jsem to tam „poslal“,doplňuje vysvětlení Pepa Michálek.

Stejně minimalistický jako píseň je i videoklip z dílny Jiřího Kobylanského

Když jsem klukům předestřel svou vizi toho, jak by mohlo video k „Do krve“ vypadat, bylo chvíli naprosté ticho. Trochu jsem se obával, že mi kluci tento minimalismus smetou ze stolu, ale ukázalo se, že naopak nikdo z nich nechtěl být tím nejnadšenějším“, říká se smíchem Jirka Kobylanský.

FORREST JUMP se momentálně nacházejí ve stadiu nahrávání jedenáctipísňového alba, jehož součástí bude nejen „Do krve“, ale také písně jako „Uprostřed magnetických polí“, „Truet“ nebo cover „Zafúkané“, který jen na YouTube překročil 110k zhlédnutí.

Forrest Jump
https://forrestjump.cz
https://facebook.com/forrestjumpofficial
https://instagram.com/forrestjumpofficial

Smile Music Records
https://smilemusicrecords.cz
https://facebook.com/SmileMusicRecordsCZ
https://instagram.com/smilemusicrecordscz

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *