Beton – Zombie Mustang Safari

beton zombie mustang cover

beton zombie mustang coverMetal / punk kvinteto Beton z Bratislavy nahrali svoj druhý štúdiový album Zombie Mustang Safari. V septembri minulého roka vyšiel ako kazeta na českom labeli Filth Junkies Records. Dali si celkom načas.

Od toho prvého s názvom Konský kokot uplynulo osem rokov.

Old school

Betón používali ako stavebný materiál už v 1. storočí n.l. Peržania, Kartáginci, ale hlavne starí Rimania kvôli jeho tvrdosti. Počiatky bratislavskej bandy siahajú do roku 2004. Odvtedy nahrali ešte niekoľko splitiek.

Nová nahrávka má optimálnu dĺžku okolo 30 minút a je vydarenou poctou starému švédskemu death metalu. HM-2 pedal, brutálny neandertálsky hlas, ťažký a patrične špinavý zvuk. Ale myslím si, že Beton sa svojimi riffmi prehrabávajú ešte hlbšie. Až ku samotným koreňom death metalu v 80. rokoch.

V tej dobe by si ich určite obľúbili fanúšikovia Possessed. Do tejto nekompromisnej železobetónovej zmesi je ešte pridané trochu napalmovského punku.

V skladbe Safari sa objavia dvaja hostia, gitarista Hufnágel a Shooty so skvelým banjom. Album uzatvára Rooted In Helvetet, medley cover od Graveless / Bombanfall.

Texty sú neštandardné, plné svojrázneho humoru. Napr. song Bezezub je o dentálnom démonovi, s ktorým bojujú všetky generácie, Cimbal pojednáva o mystických metalistoch, Homeo Astralotypecus skúma nový fenomén fanatických stúpencov zaujímavej Dunning – Krugerovej teórie a Safari poeticky opisuje radosť zo stretnutia s priateľmi v prírode.

V budúcnosti ,odporúčam’ zvoliť v booklete ešte menšie písmo.

Rozsudok

Staroškolský death metal zaliaty do hrubozrného punk betónu, jemne obohateného o zopár novodobých prvkov. Alebo ani nie?

Lineup:

  • Paleoman – spev
  • Lieder – gitary
  • Thermal Kobra – gitary
  • Tomifresz – basa
  • Muflón – bicie

Hostia:

  • Shooty – banjo
  • Hufnágel – gitary

Tracklist:

  1. Intro (instrumental)
  2. Sadistická opica
  3. Bezezub
  4. Hrabivec
  5. Cimbal
  6. Paleoman
  7. Homeo Astralotypecus
  8. Safari
  9. Rooted in Helvete

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: FILTHJUNKIES recs

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/betoncrust
https://www.instagram.com/betoncrust/
https://betoncrust.bandcamp.com/album/zombie-mustang-safari

Hodnotenie: 4,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *