Novinky z prostredia interpretov Bloodbound, Fallen Sanctuary, Eufory, NMC Band

Bloodbound ohlásili nový album

13.1.2023

bloodbound kapela 2023Švédi Bloodbound sú jednoducho majstrami kombinácie power metalu s epickými príbehmi. Dôkazom toho deväť vydaných albumov. Posledný Creatures Of The Dark Realm uzrel svetlo sveta v roku 2021.

Aktuálne kapela ohlásila jeho nástupcu. Nová platňa sa bude volať Tales From The North a z väčšej časti to bude koncepčný album. Dátum vydania je stanovený na 7. júla 2023 a vydanie zastrešia AFM/Soulfood.

,,Tales From The North je do veľkej miery koncepčný album o ére Vikingov. O živote našich predkov tu hore v temnom, chladnom a nepriateľskom prostredí severu. V piesňach sa prelínajú rôzne legendy a mýty, ktoré vedú až k epickej bitke v roku 1066. Tá znamenala koniec éry Vikingov.“ hovorí gitarista Tomas Olsson.

bloodbound tales from cover

Tracklist:

  1. Tales From The North
  2. Drink With The Gods
  3. Odin´s Prayer
  4. The Raven´s Cry
  5. Mimir`s Crystal Eye
  6. Between The Enemy Lines
  7. Land Of Heroes
  8. Sail Among The Dead
  9. Stake My Claims
  10. Sword And Axe
  11. 1066

Prvým singlom je skladba Odin´s Prayer:

Klávesák Fredrik Bergh: ,,Odin’s Prayer je skutočná pecka. Dobre reprezentuje nový album a myslím, že je to skvelá prvá ochutnávka novej nahrávky. Na albume Tales From The North sme sa trochu vrátili ku koreňom Bloodbound a myslím, že „bloodheadom“ sa bude páčiť!“

Linky:
https://www.bloodbound.se/
https://www.facebook.com/bloodboundmetal/?fref=ts
https://www.instagram.com/bloodbound_official/
https://www.afm-records.de/

Zdroj: All Noir – Mona Miluski, Foto: Lukas Urbanik

Fallen Sanctuary – nový singel

12.1.2023

fallen sanctuary kapela 2023Terranova, debutový album projektu Fallen Sanctuary (Georg Neuhauser – Serenity, Marco Pastorino – Temperance), vyšiel minulý rok.

Dnešný deň vydali nový singel The Giant. Daná skladba bola pôvodne bonusom na vinylovej verzii Terranova.

Linky:
https://www.facebook.com/FallenSanctuaryMetal/
https://www.instagram.com/fallensanctuary/
https://www.afm-records.de/

Zdroj: All Noir – Mona Miluski

Euforie nekončícího snění s EUFORY

13.1.2023

 

Hitmakeři a moderní power/heavy metalisté EUFORY představují druhý singl „Day for Night“, odhalují detaily nového alba, které vyjde jako digipak i digitálně, a spouští předprodej.

eufory kapela 2022Začátkem prosince slovenští EUFORY svým pádem do neznáma pootevřeli pátou dimenzi, čímž nechali fanoušky nahlédnout pod pokličku, co je na jejich v pořadí třetím albu pojmenovaném „Fifth Dimension“ čeká.

S poslechem druhého singlu a zároveň lyric videa „Day for Night“ z blížící se novinky, k níž je zároveň spuštěn předprodej, se dostáváme na úplný závěr alba. A co si budeme nalhávat, velká část posluchačů konce dlouhohrajících desek už příliš nevnímá, minimálně alespoň ztrácí pozornost. K tomu EUFORY přistoupili prozřetelně.

Album ukončující skladbou zasazují finální úder, který posluchače ždímá až do poslední vteřiny poslechu, neb „Day for Night“ je taková ‚jiskra v Božím snu‘, jež má sice text abstraktní, ale v posluchači společně s hudbou zažehává vášeň a chuť k dalšímu ponoru do jejích návykových melodií.

Lyric video „Day for Night“

Aktuálně uvolněná píseň desetiskladbového kompletu, který vyjde na konci března, je nadupaný song, jež posluchače napumpuje oblažující euforickou energií stejně jako má účinek modrého lotosu. Je to skladba, „na ktorú sa dá tancovať, skákať a řádit o sto dušu,“ a taková by dle slov kytaristy Štefana měla být na každé desce.

PŘEDPRODEJ

Už minule v souvislosti s EUFORY bylo avizováno, že pětice z Martina hraje propracovaný a vyzrálý power/heavy metal s progresivním otiskem. To divoké kytarové linky „Day for Night“ opět dokazují, což slovy „už teraz sa tešíme ako sa nám budú zapletať prsty, keď skladbu budeme hrať“ přímo opět potvrzuje kytarista a hlavní skladatel EUFORY Štefan Hodoň.

eufory day for cover

Skladby Fifth Dimension:

1. Nile
2. Fifth Dimension
3. Afterglow
4. Waiting For The Rain
5. Never Stay At Home
6. The Scent In The Room
7. Promise Of Tomorrow
8. Falling Into Nowhere
9. Forever Too Late
10. Day For Night

EUFORY
https://facebook.com/euforyband
https://instagram.com/euforyofficial

lyric video Day For Night
video Falling into Nowhere
předprodej https://sparkshop.cz/hledat/?hledat=eufory

Smile Music Records
https://smilemusicrecords.cz
https://facebook.com/SmileMusicRecordsCZ
https://instagram.com/smilemusicrecordscz

archiv zpráv:
https://smilemusicrecords.cz/novinka/35/eufory-svym-padem-do-neznama-pooteviraji-patou-dimenzi
https://smilemusicrecords.cz/novinka/23/eufory-v-novem-lyric-videu-upozornuji-na-nesmyslnost-valky
https://smilemusicrecords.cz/novinka/17/hlasime-novou-posilu-eufory

Tlačová správa

NMC Band – nový videoklip

11.1.2023

Kapela NMC vznikla v roku 2019 na základoch kapely Best Solution. Do pokračovania v hudobnej tvorbe sa rozhodli dvaja bývalí a zároveň aj zakladajúci členovia Vladimír Bukna a Juraj Džoro Krupa. Ku kapele sa neskôr pridal aj bývalý spoluhráč na bicie Matej Mišovič a postu basgitaristu sa zhostil ich dlhoročný kamarát Michal Ekeši.

Na poste bubeníka nastala na istý čas zmena, do kapely nastúpil Peter Balušík, neskôr sa však do kapely vrátil pôvodný bubeník. Kapela sa hneď začala prevažne venovať tvorbe vlastných skladieb a ich náhrávaniu.

Kapela NMC v súčasnosti pokračuje v tvorbe skladieb na pripravovaný debutový album, ktorý  plánuje vydať začiatkom roku 2023. Okrem digitálnej verzie albumu sa plánuje aj vydanie LP platne. Samotné nahrávanie prebieha v štúdiu Randal Group Production pod taktovkou Jimiho Cimbalu a Ľubomíra Mazáka.

V súčasnosti predstavujú svoj nový, v poradí už tretí videoklip ku skladbe Doba Temna. Videoklip pre kapelu natočil Jaroslav Gondáš.

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *