Fallen Sanctuary – Terranova

fallen sanctuary terranova coverPriznám sa, že nie som veľkým priateľom tzv. bočných projektov. No Fallen Sanctuary, zoskupenie Georga Neuhausera (Serenity) a Marca Pastorina (Temperance), mi padlo do oka.

Koncom júna nás potešili debutovým albumom Terranova. Ak poznáte spomínané spolky, pravdepodobne máte predstavu o štýlovom zameraní (death metal resp. grindcore to nebude 😉 ).

Partia melodikov

Impulzom pre jeho vznik bolo priateľstvo oboch muzikantov, nadviazané počas turné ich kapiel. Spomínaný Marco sa postaral aj o gitary.

Medzi ďalšími ľuďmi, ktorí sa k ním pridali boli basák Gabriele Gozzi (ktorý hral na niektorých koncertoch Temperance) a Alfonso Mocerino, bubeník Marcovej domovskej kapely.

Veľká porcia melódii

Pri úvodnej a zároveň titulnej piesni počuť, že Fallen Sanctuary pokračujú približne tam, kde prestala Sonata Arctica na albume Unia – v rýchlom a ultramelodickom speed metale. A nie len pri tej – vyskytne sa tu viacero momentov, kde počuť, kto patrí medzi Georgove vzory. Obviniť ho z kopírovania Tonyho by však bolo prisilné.

V skladbách Now and Forever, Rise Against the World idú na to trochu pomalšie a I Can’t Stay a Wait for Me sú pekné akustické balady.

Oceňujem to, že obaja hlavní protagonisti tu majú vyvážený priestor. A hlavne – skvelo sa dopĺňajú. Georg ma peknú farbu hlasu a Marco dokáže do spevu vložiť  aj plno emócii. Spolu to funguje viac než úžasne.

Navyše songy ako Broken Dreams, Destiny obsahujú mimoriadne chytľavé refrény. Hlavne prvá spomenutá – priam ukážkový power metalový hit.

Verdikt

Dámy a páni, metalistky a metalisti – Terranova  je melodický power metal “par excellence”. Pri takom kvalitnom materiáli možno Serenity a Temperance budú odložené na druhú koľaj (podobne ako Edguy).

Perlička na okraj: Fallen Sanctuary nebudú len o štúdiovej práci. Absolvovali už aj niekoľko koncertov.

Lineup:

  • Georg Neuhauser – spev
  • Marco Pastorino – gitary, spev
  • Gabriele Gozzi – basa, doprovodné vokály
  • Alfonso Mocerino – bicie

Tracklist:

  1. Terranova
  2. Now and Forever
  3. Broken Dreams
  4. Rise Against the World
  5. To the Top
  6. Destiny
  7. I Can’t Stay
  8. Trail of Destruction
  9. No Rebirth
  10. Bound to Our Legacy
  11. Wait For Me
  12. Now and Forever (instrumental)
  13. Rise Against the World (instrumental)
  14. To the Top (instrumental)

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: AFM Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/FallenSanctuaryMetal/
https://www.instagram.com/fallensanctuary/
https://www.afm-records.de/

Hodnotenie: 5,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *