Death revival/Perversity/Souls to deny; 14.1.2023; Collosseum Club – Košice

V sobotu večer, v známej Mekke košického undergroundu, sa stretlo okolo 200 fanúšikov kovu smrti. Zostava účinkujúcich hostí totiž sľubovala veľkolepý zážitok.

Extrémny začiatok

Ako prvé prišlo na pódium deathmetalové kvarteto Souls To Deny z Liptovského Mikuláša, ktoré sa dalo dokopy v roku 2019. Jeho členovia pôsobili, resp. sú aktívni v kapelách Desecrated Dreams, Feel A Curse, New Black Widow, Bloodcut a Sorgoth.

Šraci holdujú starej škole svojho žánru, obohatenú o ďalšie prvky, ktoré tejto drsnej a pestrej zmesi dodávajú nádych groove metalu. Zahrali všetky skladby z debutového albumu The Tragedy Of Human Existence, ktorý vydali v júni minulého roka.

Bolo to deväť drviacich songov aj s Introm a Outrom. K nim pridali cover ,When All Is Said And Done’ od Napalm Death. Prevalcovali nimi pomaly sa trúsiace publikum a odštartovali tak skvelý večer.

souls to kosice koncert 2023

Horúčka sobotňajšej noci stúpa

Ako druhá vtrhla na stage pätica Perversity z Prešova. Táto banda, ktorá prešla mnohými personálnymi zmenami a jej členovia zástupom kapiel, patrí k špičke domácej aj európskej extrémnej scény. Svoj brutal death metal produkujú už od roku 1995.

Zahrali skladby Mouth Of Abyzou, Your Flesh Is My Temple, Exaltation Of The Morningstar, Fate Veawer, Wrath Manifest, Spiritual Negation a Venom Divine z pripravovanej novinky Spiritual Negation.

Posledné dve, Ibex Cult Orgy a Necrobeast, boli z piateho albumu Idolatry. Ako inak, obecenstvo odmenilo ich rýchly, hutný a ponurý set potleskom.

perversity kosice koncert 2023

… a smrť znovu ožila

Okolo 21.00 sme sa dočkali hlavných hviezd večera, bratislavskej formácie Death Revival, ktorá je jednou z najlepších tuzemských revivalových skupín a má už svoje meno aj v zahraničí. Atmosféra bola od prvého songu búrlivá a celkový dojem umocnil aj fakt, že jej gitarista a spevák sa podobal na Chucka Schuldinera, ktorý založil túto americkú legendu v roku 1983 na Floride.

Krstný otec death metalu bol jej jediným stálym členom až do svojej smrti v roku 2001 a britský časopis Kerrang! ho zaradil medzi najvýznamnejšie postavy v histórii tvrdej hudby.

Bratislavčania nám ponúkli skladby zo všetkých siedmich albumov Death. Zazneli Crystal Mountain, Within The Mind, Evil Dead, Bite The Pain, Suicide Machine, Destiny, Voice Of The Soul, Sacred Serenity, Lack Of Comprehension, To Forgive Is To Suffer, Trapped In A Corner, Zombie Ritual, The Philosopher a Pull The Plug.

Staršia aj mladá generácia metalistov bola v extáze. Nebyť nariadenia o nočnom kľude, určite by sme sa dočkali aj prídavku.

death revival kosice koncert 2023

Záver

Collosseum Club má na konte ďalší výnimočný koncert, ktorý jasne dokázal, že tento extrémny žáner má stále svojich priaznivcov. A odkaz kapely Death patrí do kategórie ,neprekonateľný’.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *