Mimoriadna správa: Zomrel gitarista Dark Angel

dark angel 2023
Smrtka si opäť zobrala na druhý svet jedného skvelého muzikanta. Desiateho marca 2023 vo veku 58 rokov zomrel Jim Durkin, gitarista americkej thrashmetalovej kapely Dark Angel.
jim durking dark 2023

Jeho odchod potvrdila manželka Annie. Na svoj Facebook napísala status:

,,So zlomeným a ťažkým srdcom sa s vami chcem podeliť o to, že láska môjho života, môj najlepší priateľ a manžel Jimmy, v stredu ráno zomrel. Nebol sám, pretože som s ním bola spolu s niekoľkými blízkymi priateľmi až do konca. Bude mi naozaj chýbať a nikto mi nikdy nenahradí lásku, ktorú k nemu cítim. Nech odpočíva v pokoji… Vždy tvoj, vždy môj, vždy náš……. Môj nesmrteľný milovaný. Ešte sa s tebou uvidím.”

Krátko na to vydala vyhlásenie k Durkinovmu odchodu aj kapela.

Napísali:

,,V súčasnosti je to veľmi ťažké: My v rodine Dark Angel sme dnes hlboko zarmútení a zdrvení správou, že náš brat a zakladateľ Jimmy Durkin v stredu ráno zomrel. Chceli by sme sa poďakovať jeho fanúšikom za ich neustálu vernosť a podporu. Veľmi skoro vydáme úplne vyhlásenie. Prosíme vás, aby ste rešpektovali súkromie rodiny, kým budeme smútiť nad stratou tohto skvelého muža.”

Bližšia príčina skonu tohto muzikanta nie je známa.

Jim Durkin sa narodil 7. februára 1965 v americkom meste Downey (štát Kalifornia). Patril medzi zakladajúcich členov Dark Angel. V kapele pôsobil v obdobiach 1983-1989, 2002 a 2013-2023). Nahral s ňou We Have Arrived (1985),  Darkness Descends (1986), Leave Scars (1989).

Okrem toho zložil niekoľko piesni, ktoré by sa mali objaviť na novej platni, ktorá by mala vyjsť tento rok.

Okrem Dark Angel pôsobil aj v zoskupeniach Blood Alliance, Dreams of Damnation (1992-2023), Pagan War Machine (2002), Ruthless (2008), Shellshock (1981-1983).

R.I.P.

Zdroj foto: https://lnk.sk/ugl2

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *