Novinky z prostredia interpretov Metal Church, Ignea, Sirenia, No Control

Metal Church vydajú nový album

23.3.2023

metal church 2023Veteráni Metal Church zverejnili detaily pripravovaného trinásteho albumu, debutu s novým spevákom Marcom Lopesom (Ross the Boss /Let Us Prey). Jeho názov bude Congregation Of Annihilation a svetlo sveta uzrie 26. mája. O vydanie sa postarajú Rat Pak Records (America) and Reaper Entertainment (Európa).

Hudobne pôjde o návrat ku koreňom.

metal church 2023

Tracklist:

  1. Another Judgement Day
  2. Congregation of Annihilation
  3. Pick A God and Prey
  4. Children of the Lie
  5. Me The Nothing
  6. Making Monsters
  7. Say a Prayer with 7 Bullets
  8. These Violent Thrills
  9. All That We Destroy
  10. My Favorite Sin (Bonus Track)
  11. Salvation (Bonus Track)

Gitarista Kurdt Vanderhoof hovorí: ,,Album Congregation Of Annihilation štartuje novú kapitolu Metal Church. Mám ho skutočne rád. Na jednej strane je to pre nás nový prístup, ale zároveň aj návrat k úplným začiatkom Metal Church ako súčasti hnutia New American Thrash Metal. Táto nahrávka obsahuje niektoré z najagresívnejších skladieb, aké sme kedy nahrali. Dúfam, že sa bude fanúšikom páčiť rovnako ako nám.”

Marc Lopes dodáva: ,,Je mi nesmiernou cťou, že môžem byť súčasťou pokračovania tohto odkazu do novej éry Metal Church. Spolupráca s Kurdtom a kapelou, ktorá mala na moje dospievanie obrovský vplyv, bola prinajmenšom neskutočným zážitkom. Pre mňa nemalo zmysel snažiť sa napodobniť to, čo už bolo dokonale urobené. Takže s úctou k minulosti sme sa posunuli do novej kapitoly a sme tu!”

Vypočujte si prvý singel Pick A God and Prey:

Linky:
http://metalchurchofficial.com/
https://www.facebook.com/OfficialMetalChurch
https://www.instagram.com/metalchurchofficial/

Zdroj: Gregor Rothermel

Ignea – druhý singel z chystaného albumu

22.3.2023

ignea kapela 2023Ukrajinská symphonic/progressive metal kapela Ignea zverejnila druhý singel z chystaného albumu Dreams of Lands Unseen. Dátum vydania je stanovený na 28. apríla

ignea dreams cover

Tracklist:

  1. Téoura
  2. Dunes
  3. Camera Obscura
  4. Далекі Обрії
  5. To No One I Owe
  6. Incurable Disease
  7. Nomad’s Luck
  8. The Golden Shell
  9. Opiumist feat. Tuomas Saukkonen
  10. Zénith

Bude ním skladba Dunes:

Speváčka Helle hovorí:
,,Pokračujeme v príbehu úžasnej ukrajinskej spisovateľky a fotografky Sofie Jablonskej, ktorá žila v 20. storočí. Dunes je inšpirovaná jej dobrodružstvom v saharskej púšti. Na tejto nebezpečnej ceste Sofiin vodič omdlel z veľkého tepla, takže musela sama prevziať riadenie a taktiež opraviť prehriaty motor. Tým sa ich problémy neskončili, pretože museli utiecť aj pred nepriateľskými miestnymi obyvateľmi, ktorí sa ich pokúšali zastreliť. Pieseň opisuje, ako Sofia videla prelud, ktorý je v púšti taký bežný. V našej verzii namiesto toho, aby si predstavovala palmy a oázu, videla chladné karpatské hory s borovicami a dažďom…”

Prvý singel:
Nomad’s Luck: https://youtu.be/2Oh_UjyO_Bo

Linky:
https://ignea.band/
https://www.facebook.com/ignea.band/
https://www.instagram.com/ignea.band/

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Sergii Chernov

Sirenia – prvý singel z chystaného albumu

22.3.2023

sirenia kapela 2023Dvadsiateho šiesteho mája symphonic metalisti Sirenia vypustia do sveta nový album 1977. Pôjde o jedinečný projekt. Spájajú na ňom poprockové prvky z konca 70. a 80. rokov, synthwave a typické symfonické aranžmány.

sirenia kapela 2023Tracklist:

  1. Deadlight
  2. Wintry Heart
  3. Nomadic
  4. The Setting Darkness
  5. A Thousand Scars
  6. Fading to the Deepest Black
  7. Oceans Away
  8. Dopamine
  9. Delirium
  10. Timeless Desolation
  11. Twist in my Sobriety (Bonus track)

Prvým singlom je skladba Twist in my Sobriety, čo je vlastne cover hitu speváčky Tanity Tikaram:

Speváčka Morten Veland hovorí:
,,Twist in my Sobriety je prvý singel z nášho pripravovaného albumu 1977. Ide o bonusovú skladbu a je to coververzia originálu Tanita Tikaram z roku 1988. Túto pieseň mám rád od jej vydania a má veľmi melancholickú atmosféru, takže mi prišlo ako zaujímavý projekt urobiť jej verziu pre Sireniu. Dúfam, že sa vám bude páčiť, kým budeme čakať na vydanie pripravovaného albumu.”

Linky:
http://sirenia.no/
https://www.facebook.com/sirenia
https://www.instagram.com/sireniabandofficial/

Zdroj: Napalm Records, Foto: Cécile Delpoïo

NO CONTROL VO SVOJEJ NOVINKE STAVILI NA ATMOSFÉRU 80s. ICH NOVÚ SKLADBU ZARUČENE NEDOSTANEŠ Z HLAVY

22.3.2023

MOJE PLANÉTY je novinka, ktorá štýlovo evokuje osemdesiate roky, no zároveň je to moderne znejúca skladba, ktorá už tradične vznikla v hudobnej produkcii RANDAL GROUP, dlhodobo patriacej k produkčnej elite nie len na Slovensku.

Autorom hudby je Jimi Cimbala a pod textom skladby je podpísaný Igor Belaj, pre ktorého to nie je prvá spolupráca s NO CONTROL.

„Igorovi sme poslali hudobný podklad, ktorý ho hneď oslovil. Pripravil pre nás nádherný text, s ktorým som sa okamžite stotožnil a spoločne sme dotvorili aj melódiu spevu . prezradil frontman kapely Elo Schronk.

80s obdobie bolo hudobne veľmi výrazné a čerpá z neho aj množstvo súčasných umelcov. Možno aj preto sa táto štvorica hudobníkov rozhodla spojiť prvky tejto dekády s moderným zvukom a vytvoriť tak skladbu, ktorá vie zaujať už na prvé počutie.

„Posledné obdobie nám poskytlo dosť času na to, aby sme si s kapelou vyskúšali niečo nové. Našu rastúcu potrebu posunúť sa ďalej sme nevedeli ignorovať a to so sebou prinieslo aj nové hudobné experimenty.“ komentoval spoluautor skladby Jimi Cimbala.

Aj túto novinku NO CONTROL spojili s už tradične výborným a štýlovým vizuálom. Videoklip vznikol v réžii Radima Věžníka v Pražských filmových štúdiách FZG. Pre Radima je to už tretia spolupráca s NO CONTROL.

Cieľom kapely je priniesť energiou nabitý a chytľavý song. Ako sami prezradili na sociálnej sieti budú veľmi radi, ak v tejto neveselej dobe ich novinka fanúšikom prinesie niečo pozitívne. Podarilo sa im to? Posúďte sami.

SPOTIFY:
https://open.spotify.com/track/7yOZyZwswhIDiID3B0Fnn1?si=8769f18c08d24297

INSTAGRAM:
https://www.instagram.com/nocontrol.sk/

FACEBOOK:
https://www.facebook.com/nocontrol.sk/

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *