Firstborne – Sinners (EP)

firstborne sinners cover

firstborne sinners coverAmerická heavy metalová kapela Firstborne má výborné, dá sa povedať “intercontinental champions” zloženie. Jej zakladateľom je jeden z najlepších bubeníkov súčasnosti Chris Adler (ex-Lamb of God), ktorý si veľmi precízne vybral svojich spoluhráčov.”

Jeho kolegom nie je nikto iný ako James Lo Menza (Megadeth ex-Black Label Society). Prvýkrát sa spolu sa stretli  v hviezdnej “cover” kapele Hail! počas turné po Blízkom východe.

Krátko na to vydali debutové rovnomenné EP (2020) s piatimi songami. Od roku 2020 vypustili do sveta množstvo singlov. Vo februári 2023 vyšlo ich nové EP Sinners.

Pestrosť

Na úvod tu budeme mať titulnú vecičku s bluesovým nádychom, v húpavom strednom tempe, so silnými gitarovými riffmi a chytľavým refrénom. Naproti tomu Intercontinental Champions znie thrashovo. Dokonale v nej vyniknú Adlerove bicie a Mironeho gitarové umenie (pre zaujímavosť, videoklip k nej je vyrobený na Unreal engine tvorcom videohier Mattom Burdettom). Dead Rats  je ďalšia thrashová lahôdka s ostrou gitarou, surovým zvukom a výborným klipom a aj vokalista sa tu riadne odviaže.

Inštrumentálka Bad Things vám odpáli poistky skvelou razanciou, gitarovými vyhrávkami a je ďalším dôkazom Adlerovho majstrovstva. Rockovejšia One of a Kind a je taká náladovka, že vás skoro okamžite núti hýbať sa do rytmu. Celkom prekvapivá otočka oproti predchádzajúcim veciam. A posledná pieseň The Bidding je poctivá rocková vypaľovačka s takmer dokonalým gitarovým sólom.

Konečný verdikt

Adler k novinke prehlásil, že mal obrovské šťastie v svojom úsilí a Firstborne je výsledkom jeho skúseností, dobrých aj zlých a on sám je hrdý na to, čo spolu ako kapela vytvorili. Tak si overte, ako sa im to podarilo, podľa mňa výborne.

Lineup:

  • Girish Pradhan – spev
  • Myrone – gitary
  • James LoMenzo – basa
  • Chris Adler – bicie

Tracklist:

  1. Sinners
  2. Intercontinental Champions
  3. Dead Rats
  4. Bad Things
  5. One of a Kind
  6. The Bidding

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://thefirstborne.com/
https://www.facebook.com/firstborneofficial
https://www.instagram.com/firstborneofficial/
https://firstborne.bandcamp.com/track/sinners/
https://www.youtube.com/channel/UCY_6xu91VlmetdZh2Dxt7eQ/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *