The Karnsteins – Three Kings of Terror (EP)

the karnsteins three cover

the karnsteins three coverBratislavská štvorica The Karnsteins je kapela, ktorá patrí medzi priekopníkov horror punku na Slovensku. Podľa mojich informácií v Bratislave existujú ďalšie dve formácie, ktoré s týmto vo svete populárnym žánrom začali po vzore The Karnsteins. No doposiaľ ešte nevystrčili rožky.

Bratia “Karnštajnovci” u maďarskej firmičky Kill This nedávno vydali nové EP Three Kings Of Terror. To pod krásnym obalom obsahuje päť hitových skladieb.

Horror Punk?

Na úvod musím pochváliť skvelý zvuk z moravského štúdia Shaark. Ak poznáte ,,Karnsteinov”, hneď budete vedieť o koho ide.

The Karnsteins síce na debute nahratom v roku 2014 ešte veľmi ctili Bohov tohto žánru The Misfits (s občasným vplyvom Iron Maiden, Metallica a Ramones), no od druhej platne hrajú skutočne vlastnú formu horror punku. A dovolím si tvrdiť, že naozaj vlastnú.

Neviem si spomenúť na skupinu, ktorá by tak suverénne, hitovo a agresívne zmiešala horror punk, HC/punk, crust – punk, thrash metal, psychobilly a gothic rock? Oni túto zmes občas vtipne nazývajú fhtagntastic necropunk. Aspoň niečo na Slovensku máme.

Nové EP otvára rovnomenná pieseň nesúca sa v  punkovom duchu so ženskými zbormi a skvelou metalovou pasážou v strede. Po nej nastane country/thrash/punková formula jedna, Vincent Price.

Fantastický a chytľavý refrén z nej robí jeden z najhitovejších songov nahrávky. Nesmiem zabudnúť ani na agresívnu crustovicu Peter Cushing a strednotempovú Christopher Lee s báječným saxofónom.

Záver EP patrí najtvrdšej skladbe so skutočne neprečítateľným názvom  Bllyddpaetwr.

Konečný verdikt

Celá nahrávka je veľmi konzistentná a núti vás si ju púšťať dookola. V štyroch piesňach už tradične hosťuje slovenská heavymetalová speváčka Jane Razor a v jednej saxofónistka Nina Ševcová.

Ak The Karnsteins budú pokračovať v tejto kvalite, tak to bude ešte veľká paráda. Akurát dúfam, že si nájdu poriadny manažment, lebo toto občasné hranie a DIY vydávanie im naozaj nemôže stačiť.

Lineup:

  • Harvey Karnsteins – spev
  • Johann von Karnstein – gitary, doprovodné vokály, klávesy
  • Bruno Karnstein – basa, doprovodné vokály
  • Marc B. Karnstein – bicie, doprovodné vokály, sample

Hostia:

  • Jane Razor – doprovodné vokály
  • Nina – saxofón

Tracklist:

    1. Three Kings of Terror
    2. Vincent Price
    3. Peter Cushing
    4. Christopher Lee
    5. Bllyddpaetwr

Rok vydania: 2003

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/TheKarnsteins/
https://www.youtube.com/channel/UCMq2mzXuNyO4ajIz_jg_faQ/
https://bandzone.cz/_82271/

Hodnotenie: 5,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *