Novinky z prostredia interpretov Bloodbound, Ace Frehley, Winterstorm, Alia Tempora

Bloodbound zverejnili tretí singel z chystaného albumu

31.3.2023

bloodbound kapela 2023Toto leto vyjde netrpezlivo očakávaný album švédskej powermetalovej kapely Bloodbound. Jeho názov bude Tales From The North! Pôjde o koncepčnú platňu. Témou bude život Vikingov v temnom, chladnom a nepriateľskom prostredí severu.

Pokiaľ ide o obhajobu základných hodnôt nadčasového powermetalu Bloodbound vždy bojovali na čele. Šesťčlenná formácia mnohokrát dokázala svoju všestrannosť a invenčnosť. Po ich nesmierne oceňovanej platni Creatures Of The Dark Realm (2021), bude Tales From The North ďalšou nahrávkou, ktorá si získa ocenenie u metalovej komunity.

bloodbound tales from cover

Tracklist:

  1. Tales From The North
  2. Drink With The Gods
  3. Odin´s Prayer
  4. The Raven´s Cry
  5. Mimir`s Crystal Eye
  6. Between The Enemy Lines
  7. Land Of Heroes
  8. Sail Among The Dead
  9. Stake My Claims
  10. Sword And Axe
  11. 1066

Pozrite si video k tretiemu singlu 1066:

Fredrik Bergh o novom singli: ,,1066 je jedna z najepickejších skladieb na albume. Jeden z mojich najobľúbenejších songov.“

Predošlé single:
Odin’s Prayer: https://youtu.be/PDBrD6qwpj0
The Raven’s Cry: https://youtu.be/WSvedxlpuxM

Linky:
https://www.bloodbound.se/
https://www.facebook.com/bloodboundmetal/?fref=ts
https://www.instagram.com/bloodbound_official/
https://www.afm-records.de/

Zdroj: All Noir – Mona Miluski, Foto: Lukas Urbanik

Ace Frehley – pripravovaný album

30.3.2023

ace frehley 2023Počas včerajšieho vystúpenia v relácii Trunk Nation With Eddie Trunk na SiriusXM pôvodný gitarista skupiny KISS – Ace Frehley informoval o priebehu nahrávania svojho nového štúdiového albumu.

Povedal (v prepise pre BLABBERMOUTH.NET):
,,Vrátil som sa z ciest. Absolvoval som dvojtýždňové turné po Kalifornii, čo bolo osem vypredaných koncertov. Po návrate som si vzal týždeň voľna, aby som si oddýchol a zotavil sa. Potom som začal pracovať v štúdiu. V priebehu šiestich dní som napísal a nahral päť nových piesní, čo je pre mňa nevídané. Takže momentálne to vyzerá tak, že album bude dokončený – nie zmixovaný, ale [nahratý] – pravdepodobne o týždeň.”

Frehley ďalej uviedol, že na novej LP pracoval so Stevom Brownom z Trixter a Peppy Castrom z Blues Magoos

Dodal: “V 60. rokoch mali [Blues Magoos] veľký hit (We Ain’t Got) Nothin Yet. Vyrastal som s ním v Bronxe. Inšpiroval ma, aby som sa stal rockovou hviezdou. Pamätám si, ako som chodil na Orchard Beach v Bronxe a zrazu som počul Peppyho pieseň v rádiu. Povedal som si: “Ježiši Kriste. Keď to dokáže on, dokážem to aj ja. Vyzerám lepšie ako on. [Smiech] Vlastne ma naučil hrať barový akord v pivnici bytového domu… Ale odvtedy sme kamaráti a navzájom sledujeme svoju kariéru. A v mojom štúdiu bol už asi poltucetkrát. A tiež ma spojil s Tommym Denanderom. Napísal pre mňa tri piesne, z ktorých pravdepodobne aspoň jednu alebo dve prerobím a pridám do nich vokály. Ale so Stevom sme robili jednu pieseň denne. Je to šialenstvo.”

Podľa Acea bude jeho pripravovaná LP obsahovať minimálne jednu coververziu.

Linky:
https://beacons.ai/acefrehley
https://www.facebook.com/officialacefrehley

Zdroj: https://lnk.sk/vou4, Foto: Tilly antoine, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Winterstorm – drhuhý singel z chystaného albumu

29.3.2023

winterstrom kapela 2023Milovníčky a milovníci skvelého power a folkmetalu sa 14. júla môžu tešiť na nový album nemeckých Winterstorm – Everfrost.

“Winter” znamená severský vikingský a folk metal, “Storm” rýchly powermetal v kombinácii s epickými a orchestrálnymi prvkami. Winterstorm žiari v novej nádhere, čo dokazujú prvé vydané single.

winterstrom everfrost coverTracklist

  1. Origin
  2. To the End of All Known
  3. The Phoenix Died (Remember)
  4. Circle of Greed
  5. Future Times
  6. Everfrost
  7. Final Journey
  8. Fate of the Atlanteans
  9. Crusade
  10. Overcome the Fear
  11. Silence

Druhým singlom je skladba Future Times:

,,Future Times sa sústreďuje na premenlivú budúcnosť namiesto toho, aby sme strácali čas nad nemennou minulosťou. Či už ide o každodenné maličkosti, alebo o veľké veci, ako je ničenie našej planéty – vždy sa oplatí správne sa zamerať.” – hovorí kapela

Prvý singel:
To the End of All Known: https://youtu.be/kVZFWFQYoOU

Linky:
www.winterstormarea.com
www.facebook.com/acomingstorm
www.instagram.com/winterstorm_official

Zdroj: Mona Miluski – ALL NOIR

K-popem impregnovaný melodic metal. Vytvořila ALIA TEMPORA nový mainstream?

31.3.2023

alia tempora kapela 2023ALIA TEMPORA se po čtyřech letech vrací na scénu s dalším studiovým zápisem. V novém singlu „Fake It Till You Make It“, jež je předzvěstí třetího alba, se brněnská pětice v čele se zpěvačkou Markie Morávkovou vydala na hudební průzkum za hranice melodic metalu a noří se do syntetických žánrů.

 Před více než dekádou ALIA TEMPORA začínali jako jedna z mnoha female fronted kapel ovlivněných tradičními gothic/symfo titány jako jsou NIGHTWISH nebo WITHIN TEMPTATION. Tuto dobu reflektuje debut „Digital Cube“ (2015), jež vyšel za spolupráce s kytaristou a producentem Timo Somersem (DELAIN), druhá deska „Dragonfly Effect“ však už, především po produkční stránce, absorbovala nové vlivy a odlišné směry.

 Ke skutečné katarzi, kterou kapela prošla a kterou začíná nová éra ALIA TEMPORA, však došlo až nyní. Zásadní inkorporací vlivů ze světa taneční hudby – především dubstepu a K-popu – se zvuk brněnské pětice proměnil daleko výrazněji a posunul ji směrem k novým horizontům, které druhé album pouze naznačilo.

alia tempora fake cover

Jste připraveni na r/evoluci a poslech neonového EDM metalu?

Pak se ponořte do nového singlu „Fake It Till You Make It“, který nyní uvádí v létě u Smile Music vycházející třetí album „Prismatica“.

YOUTUBE LINK  // SPOTIFY LINK

A abyste mohli projít celou metamorfózou společně s kapelou, odhalíme vám ji postupně. Nyní ale nový singl nechme představit tvář a hlas kapely, zpěvačku Markie Morávkovou. „Zdánlivě dokonalé životy a snadné cesty k úspěchu lidí kolem nás jsou jako nablýskané ledovce – vidíme jen to, co nám chtějí ukázat, ale realita často zůstává skryta. Za falešnými bublinami jsou stejné starosti, slabosti a neúspěchy, kterým všichni čelíme, a když se podíváme pozorněji, zjistíme, že nejsme tolik odlišní.“

I když hudba ALIA TEMPORA nově stojí na tepající frenetické rytmice, vedle hlasu a osobitého projevu zpěvačky Markie v ní samozřejmě zůstaly chytlavé melodie a tvrdé kytarové riffy. Ty jsou fanouškovi melodického metalu a rocku akorát zabaleny do soudobého a odvážného balení, které si užijí nejen posluchači AMARANTHE nebo BABYMETAL, ale i fanoušci ‚asijského metalu‘ s dívčím hlasem oděným do kárované sukýnky či flitrových šatiček.

Křest alba: 2. 4. 2023 – Brno, Melodka
Oficiální vydání: Léto 2023
Předprodej na turné: 1. 4. – 7. 5. 2023 (4. 4. 2023 – Praha, Futurum!)

Alia Tempora
https://aliatempora.com
https://facebook.com/AliaTemporaOfficial
https://instagram.com/AliaTemporaOfficial

singl Fake It Till You Make It

Smile Music Records
https://smilemusicrecords.cz
https://facebook.com/SmileMusicRecordsCZ

https://instagram.com/smilemusicrecordscz

archiv zpráv:
https://smilemusicrecords.cz/novinka/50/k-popem-impregnovany-melodic-metal-vytvorila-alia-tempora-novy-mainstream

Tlačová správa

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *