Novinky z prostredia interpretov Bloodbound, Kamelot, Eufory; Kniha Paradise Lost

Bloodbound zverejnili druhý singel z chystaného albumu

17.2.2023

bloodbound kapela 2023Švédska kapela Bloodbound 7. júla 2023 poteší fanúšikov novým albumom Tales From The North. Samotné vydanie zastrešia AFM Records. Môžete očakávať skvelý power metal s epickými príbehmi, ako už skôr naznačil ich gitarista Tomas Olsson:

,, Tales From The North je do veľkej miery koncepčný album o vikingskej ére. O živote našich predkov tu hore v temnom, chladnom a nepriateľskom prostredí severu. V piesňach sa prelínajú rôzne legendy a mýty, ktoré vedú až k epickej bitke v roku 1066, ktorá znamená koniec éry Vikingov.“

bloodbound tales from cover

Tracklist:

  1. Tales From The North
  2. Drink With The Gods
  3. Odin´s Prayer
  4. The Raven´s Cry
  5. Mimir`s Crystal Eye
  6. Between The Enemy Lines
  7. Land Of Heroes
  8. Sail Among The Dead
  9. Stake My Claims
  10. Sword And Axe
  11. 1066

Druhým singlom je pieseň The Raven’s Cry:

Klávesák Fredrik hovorí:

,,The Raven’s Cry je jednou z mojich najobľúbenejších skladieb na albume. Zmiešali sme prvky severskej ľudovej hudby s takmer hymnickým refrénom.“

Producentský dohľad nad albumom Tales From The North mala celá kapela. Mix a mastering prebiehal v švédskych Black Lounge Studios pod dohľadom Jonasa Kjellgrena (Amorphis, Overkill, Sabaton).

Cover vytvoril Péter Sallai (Hammerfall, Powerwolf…).

Prvý singel:
Odin’s Prayer: https://youtu.be/PDBrD6qwpj0

Linky:
https://www.bloodbound.se/
https://www.facebook.com/bloodboundmetal/?fref=ts
https://www.instagram.com/bloodbound_official/
https://www.afm-records.de/

Zdroj: All Noir – Mona Miluski, Foto: Lukas Urbanik

Kamelot – druhý singel z chystaného albumu

14.2.2023

kamelot kapela 2023Progresívni melodici Kamelot 17. marca vydajú nástupcu posledného počinu The Shadow Theory z roku 2018. Nová platňa sa bude volať The Awakening.

kamelot the awakening cover

Tracklist:

  1. Overture (Intro)
  2. The Great Divide
  3. Eventide
  4. One More Flag in the Ground
  5. Opus of the Night (Ghost Requiem)
  6. Midsummer’s Eve
  7. Bloodmoon
  8. Nightsky
  9. The Looking Glass
  10. New Babylon
  11. Willow
  12. My Pantheon (Forevermore)
  13. Ephemera (Outro)

Dôkazom jeho kvalít je už druhý singel Opus of the Night (Ghost Requiem):

Spevák Tommy Karevik povedal:

,,Opus of the Night ctí tradičný temný a melodický zvuk kapely a zároveň prináša niekoľko nových a vzrušujúcich prvkov.”

Prvý singel:
One More Flag in the Ground: https://youtu.be/sLp1wSGC7Us

Linky:
https://ww.facebook.com/kamelotofficial
https://www.kamelot.com
https://www.youtube.com/kamelotofficial

Zdroj: Napalm Records Promotion

Podlehněte EUFORYcké večerní záři

17.2.2023

„Afterglow“ je již třetím singlem z nadcházející desky power/heavy modernistů EUFORY. Opět odhaluje neuvěřitelné spektrum žánru, které na své třetí desce pětice někdy nazývaná jako ‚slovenský Helloween‘ pokrývá.

eufory kapela 2022

Třetí album „Fifth Dimension“ power chameleónů z Martina vyjde už na konci příštího měsíce. Po dvou předchozích hitovkách je aktuální lyric video k singlu „Afterglow“ představuje v jiné, temnější a zamyšlenější náladě.

Hon za ziskem, dávání slibů i s vědomím jejich nesplnitelnosti, vytváření bolesti. Abychom se cítili naživu, uděláme cokoli, aniž bychom měnili svůj postoj. Bloudíme v temnotách a v zacyklení. A stává se nám to drogou a falešným náboženstvím.

Lyric video „Afterglow“ // singl na Spotify

Tak nová skladba ve svém pochodovějším tempu, který nabourává refrén podzpívaný sborem, působí. I když jsou tu kytary stále hravé a nesou si progresivní feeling, v „Afterglow“ ubylo jančení, jak tomu bylo u předchozího singlu „Day for Night“, a jde se pod slupku. A to často vyžaduje čas.

„Náčrt skladby som mal už dlho, len potrebovala dozrieť,“ potvrzují slova kytaristy Štefana, který je v EUFORY též hlavním skladatelem.

eufory day for cover

PŘEDPRODEJ ALBA

Fanoušci ale nemusí mít jakékoli obavy, že by, opět slovy Štefana, „jedna z tých menej tradičných skladieb Eufory“ na albu působila jako pěst na oko a nezapadala. „Samozrejme sme ju spoločnými silami osviežili a dali jej novší vibe, a do albumu sadla úplne geniálne,“ uvádí naposledy Štefan. Už na konci příštího měsíce si to budete moci ověřit, neb album „Fifth Dimension“ u Smile Music vychází 31. března.

EUFORY
https://facebook.com/euforyband
https://instagram.com/euforyofficial

lyric video Afterglow
lyric video Day For Night

video Falling into Nowhere
předprodej alba https://sparkshop.cz/hledat/?hledat=eufory

Smile Music Records
https://smilemusicrecords.cz
https://facebook.com/SmileMusicRecordsCZ
https://instagram.com/smilemusicrecordscz

Tlačová správa

První letošní kniha ze stáje MetalGate? Rozsáhlá biografie legendárních Paradise Lost!

15.2.2023

Paradise Lost jsou bezesporu fenomén světového metalu. Legenda s rozsáhlým katalogem nezapomenutelných a velmi úspěšných nahrávek, průkopníci, kteří s chutí rozšiřovali své hudební hranice a hledali nové cesty. Jaký byl jejich příběh? Detailní odpověď dá českým fanouškům autorizovaná biografie s názvem Bez oslav: Oficiální příběh Paradise Lost, jejíž autorem je David E. Gehlke. O české vydání knihy z roku 2019 se již začátkem února postará pražský MetalGate.

paradise lost kniha 2023

„Paradise Lost jsou i u nás velmi oblíbená kapela, takže věříme, že vydáním této rozsáhlé knihy fanoušky potěšíme. A nejen je, publikace je samozřejmě i zajímavou sondou do historie doom/gothic metalu,“ říká Ondřej Šmejkal z MetalGatu. „Za zmínku stojí, že české vydání je oproti originálu rozšířené o desku Obsidian, aby byla kniha co nejaktuálnější. O doplnění se postaral samotný autor.“

Jak bylo řečeno, biografie je autorizovaná. „Vznikla s plným zapojením kapely. Členové Paradise Lost spolu se svým managementem mi v průběhu celého procesu vycházeli plně vstříc, čímž mi umožnili neomezený přístup do jejich světa,“ uvádí David E. Gehlke. „Pánové neustále prokazovali smysl pro pokoru a otevřenost, což z psaní této knihy udělalo čirou radost.“

Příběh Paradise Lost se roztáhl na 340 stran. Nechybí ani řada fotografií z celé historie kapely. Česká verze vyjde koncem února. Už nyní si ji mohou zájemci předobjednat na webu www.metalgate-eshop.cz

MetalGate tímto počinem pokračuje ve vydávání překladů zajímavých metalových knih ze zahraničí. Velmi pozitivní ohlas má například série o black metalu z dílny Dayala Pattersona či biografie zpěváka Ronnieho Jamese Dia (Dio, Black Sabbath, Rainbow), přičemž obojí se dočkalo i opakovaných dotisků.

Důraz je ale kladen i na českou scénu, letos vyjde též druhý díl série Dělníci kovu.

www.metalgate.cz

autor: Václav Votruba

Tlačová Správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *