Novinky z prostredia interpretov Sami Hinkka, Warmen, NHIM, Saveyourself

sami hinkka ensiferum 2023

Sólo projekt Samiho Hinkku z Ensiferum

14.4.2023

sami hinkka 2023Sami Hinkka, basák a vokalista Ensiferum, sa opäť hlási o slovo so svojim sólo projektom ssSHhh, ktorý existuje od roku 2020.

Tento deň vypustil do sveta nový singel Hunting Gods. O vokál sa postaral Aitor Arrastia (Metal De Facto).

Sami:
“Hunting Gods je úderná, rýchla metalová hymna so spevným refrénom, inšpirovaná knihou vedca Esko Valtaoja “Nurkkaan ajettu jumala?”. Pieseň je ódou na vedu a na to, ako v priebehu storočí osvietila ľudstvo. Veda neustále odhaľuje tajomstvá života a vesmíru a zároveň vytvára nové technológie, ktoré nám umožňujú odpovedať na otázky, o ktorých ľudia ešte nedávno len snívali.”

Linky:
https://ensiferum.com/
https://www.facebook.com/Ensiferum/
https://www.instagram.com/ensiferummetal/
https://www.youtube.com/user/EnsiferumTV
https://www.youtube.com/channel/UCEOguzCHNIaa70QMUsDPX4Q

Zdroj: ssSHhh Band

Warmen – kompletný lineup

13.4.2023

warmen of bodom 2023Z tábora Warmen prichádzajú dobré správy. Tento rok kapela vydá úplne nový album. Okrem toho oznámili skompletizovanie zostavy. Mirku Rantanena na bicích nahradí Seppo Tarvainen.

A novým spevákom bude Petri Lindroos (Ensiferum).

Kapela uvádza:
,,Vzhľadom na nedávny agresívnejší štýl v skladaní piesní sme stáli pred otázkou, kto by mal byť vokalistom na novom albume. Po dlhom zvažovaní sme oslovili Petriho, keďže Janne ho pozná odjakživa a mysleli sme si, že by sa k nám perfektne hodil. Sme veľmi radi, že môžeme Petriho oznámiť ako hlavného speváka nášho nadchádzajúceho albumu. Myslíme si tiež, že bude perfektný aj naživo, takže zostaňte naladení na ďalšie novinky o novom albume!”

Petri dodal:
,,Bratia Wirmanovci mi poslali správu s otázkou, či by som mal záujem spievať na ich novom albume, a ja som povedal, že samozrejme áno. Znie to ako veľmi cool vec a zároveň veľmi metalovo. Kapela je v súčasnosti uprostred nahrávania svojho nového, zatiaľ nepomenovaného albumu, ktorý by mal vyjsť ešte tento rok prostredníctvom vydavateľstva Reaper Entertainment. Ďalšie informácie budú čoskoro nasledovať. Zostaňte naladení!”

Viac o WARMEN:

Warmen je už dlhé roky akýmsi sólovým projektom Janne “Warman” Wirmana, resp. hudobnou protiváhou jeho vtedajšej hlavnej kapely. Keď klávesák necestoval po svete s Children Of Bodom, pravidelne nahrával albumy so svojím bratom Anttim Wirmanom (gitara), Jyrim Helkom (basa), Mirkom Rantanenom (bicie, Kotipelto, ex-Hevisaurus) a rôznymi session spevákmi.

Po príliš skorom konci Children Of Bodom a tragickej smrti Alexiho Laiha sa Janne spočiatku prepadol do hlbokej čiernej diery a nebol si istý, či chce ešte niekedy robiť hudbu. Nakoniec mu jeho okolie pomohlo, aby sa s Warmen opäť sústredil na svoju veľkú hudobnú vášeň.

Kompletná zostava:

  • Janne Wirman – klávesy
  • Petri Lindroos – spev
  • Antti Wirman – gitary
  • Jyri Helko – basa
  • Seppo Tarvainen – bicie

Linky:
https://www.facebook.com/warmen

Zdroj: Florian Milz

Nový projekt Jula Tomáša z Abstract

13.4.2023

nhim023NHIM je dvojčlenný metalový projekt s industriálnymi a hororovými prvkami, ktorý vznikol v roku 2021 na Slovensku. Práce na rovnomennom debutovom albume, ktorý vyjde na jar 2023, sa začali počas pandemických rokov. Hudba odráža túto temnú dobu a transformuje ľudské dojmy do hororového príbehu.

https://distrokid.com/hyperfollow/nhim/the-resistance

Nový singel od NHIM sa volá The Resistance a je to už štvrtý singel z ich pripravovaného albumu NHIM – NHIM. Táto skladba prináša temné a industriálne metalové zvuky a zaoberá sa postapokalyptickou tematikou, konkrétne hrozbou rýchlo sa šíriacej infekcie, ktorej vlády nedokážu zabrániť. Text piesne zdôrazňuje dôležitosť boja proti takýmto hrozbám a odovzdáva hold obetiam, ktoré sa zasvätili ochrane ľudstva, aj keď to znamená obetu vlastného života. Refrén nás vyzýva k nekompromisnému odporu a likvidácii tejto hrozby, ktorá ohrozuje náš svet. Ak sa vám páči temná a silná hudba s hlbokým posolstvom, The Resistance je skladba pre vás!

Linky:
https://www.facebook.com/people/NHIM/100089568927120/
https://www.instagram.com/nhim_official/
https://open.spotify.com/artist/41ypbWcCIxYLrxkFgKVUWL?si=rchTAKnAQUaXl2K3ahlZHg
https://www.youtube.com/channel/UCah4cH15L72jzoOAA1E-ZJA

Zdroj: NoHuman InsideMe

Saveyourself – nové EP

12.4.2023

saveyourself kapela 2023Interpret: SAVEYOURSELF
EP: Places
release date: 07/04/2023
label: —

„Někteří lidé hledají krásná místa, jiní krásná místa vytvářejí.“

Asi nic víc nevystihne ústřední myšlenkutohoto EP než právě tato slova. Důležitější, než kdo je jejich autorem, je skutečná podstata.

Částečně za to může osud, částečně naše vůle touha za poznáním, kdy navzdory neustálým osobnostním změnám uvnitř kapely, jsme neustále hledali způsob jak naši tvorbu (i nás samotné) posunout dál.

saveyourself places cover

Přebal desky z dílny Dahlien Design

Výsledkem budiž pěti písňový celek vzniknuvší ze zkušeností z nahrávání s různými lidmi a na různých místech. Před víc jak rokem, po vydání singlů Last Chance a Death Grip jsme prošli divokou personální bouří. Ohlodáni na kost jsme si předsevzali, že dalším krokem kupředu by mělo být něco ucelenějšího co by mělo korespondovat s těmi dvěma songy, co sotva spatřili světlo světa.

Z téhle nálady jako první vzešla píseň Hope Save Us All, která v nás měla udržet naději pro splnění cíle. S novým kytaristou přišel svěží vítr a tak jsme navštívili Vaška Dreisetla v BOMBJACK studiu, kde vznikla tahle punkově laděná pecka a to hned z kraje roku 2022

Vydání proběhlo pouze formou lyric videa pod rukama Radima Věžníka (červen 2022). Po prázdninách se usadil na volný trůn kytaristy Patrik – nový člen rodiny SYS, který velmi rychle vzal tvorbu za svou, což značně posílilo morálku samotné kapely, zvedlo hudební úroveň a značně urychlilo pracovní tempo.

V prosinci jsme se tedy vydali do nedalekého Lipova do legendárního studia Šopa, kde pod přísným dohledem Stanislava Valáška / = mix & master/ vznikli skladby Living by the Code a Turn Back Time.

Přebal desky z dílny Dahlien Design Last Chance vznikl na dálku (v době covidové) jako internetová spolupráce se spřízněnou kapelou Cruel Company z Prahy, která k našim kytarám a zpěvu dodala svou produkci na tolik charakteristických samplů, beatu a (pro nás, netradičně) saxofonu. Zároveň se CC postarali o mix a finální mastering.

Death Grip byl další velkou zkušeností, tentokrát zkušeností s producentem, do jehož role byl přizván Damian Kučera. Nahrávalo se v jeho domácím studiu na Slapech, kde měl na starost celkový zvuk, aranže, následně mix a mastering.

Biografie:

Saveyourself je původně side project bývalých/stálých členů formací Corps of Noise, War Reporter, Barricade a HanzFvckers. Historie vzniku sahá daleko do roku 2005, ale v nové formě funguje od ledna 2019.

Velmi rychle se z projektu stala plnohodnotná kapela, pohybující se na vlnách HC, ale spíše v melodičtějších polohách. Devizou kapely je důraz na ostré riffy a naléhavost zpěvů, kde se jedovatě štěkané fráze potkávají se silnými melodiemi.

V roce 2021 kapela vydala ateliérový videoklip k písni Death Grip a chvíli před tím (říjen 2021) jemně laděnou baladu Last Chance, zatím posledním obrazovým dílem je Hope Save Us All z června 2022. Krom jiného SYS pořádá i vlastní koncertní večírek pod názvem SaveyourFEST.

Další informace: facebook, instagram, spotify, youtube

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *