Helloween – The Time of the Oath

helloween the time cover

 helloween the time coverSú kapely, o ktorých sa dá hovoriť stále, ako napríklad Helloween.

Pripomeňme si ďalší z ich výborných vecí a to The Time of the Oath, siedmy štúdiový album vydaný v roku 1996. Okrem iného bol venovaný Ingovi Schwitenbergovi, pôvodnému bubeníkovi ,,Hells“. Od Weikiho a Rolanda odišiel po kontroverznom počine Chameleon a v roku 1995 spáchal samovraždu.

Nostradamus

Time of the Oath je koncepčná platňa. Podľa slov Andiho Derisa je založená na Nostradamových proroctvách. Nostradamoví tlmočníci veria, že predpovedal tretiu svetovú vojnu. Ak sa ľudia rozhodnú správne, bude po nej nasledovať tisícročie mieru.

Táto nahrávka má odrážať voľby ľudstva. Keeper z tohto albumu je tým istým ako na dvojdielnom (resp. trojdielnom) Keeper of the Seven Keys a mohol by predstavovať Boha.

Titulná skladba je napísaná na motív Fausta od Johanna Wolfganga Goetheho. Andi Deris je Mefistofeles, získavajúci dušu doktora Fausta, zatiaľ čo zbor spieva Dies irae z tradičného rekviem a predstavuje anjelov zachraňujúcich Faustovu stratenú dušu.

A po hudobnej stránke je to stále kvalitný album, plný dobrých songov, emotívnych, nápaditých a silných. Andi je spoluautorom. Takáto muzika mu fakt sedí. Či už ste fanúšik rýchlej dravej gitary (napr. Before the War) alebo dáte prednosť balade Forever and One. Prípadne si radi zaspievate melódiu z veľhitu Power.

Spomenúť treba aj Kings Will Be Kings, ktorá pochádza ešte z obdobia Walls of Jericho. Okrem typických ,,Hells“ melódií sa tu v plnej paráde predvedie aj bubeník Uli Kusch. Podľa niektorých komentujúcich na Youtube, naživo ju nikdy nehrali práve preto, lebo takéto bicie nie je možné zahrať naživo.

Zhrnuté a podčiarknuté

Túto muziku si vychutnáte ako kvalitné víno. Je to jednoducho ďalší nadčasový album výbornej kapely. A len tak medzi nami, Forever and One je stále jedna z najkrajších balád, aké boli kedy napísané.

Lineup:

  • Andi Deris – spev
  • Michael Weikath – gitary
  • Roland Grapow- gitary
  • Markus Grosskopf – basa
  • Uli Kusch – bicie

Hostia:

  • Jörn Ellerbrock – klávesy, programovanie
  • Tommy Hansen – programovanie

Tracklist:

  1. We Burn
  2. Steel Tormentor
  3. Wake Up the Mountain
  4. Power
  5. Forever and One (Neverland)
  6. Before the War
  7. A Million to One
  8. Anything My Mama Don’t Like
  9. Kings Will Be Kings
  10. Mission Motherland
  11. If I Knew
  12. The Time of the Oath

Rok vydania: 1996

Vydavateľstvo: Raw Power

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.helloween.org/
https://www.facebook.com/helloweenofficial/
https://www.instagram.com/helloweenofficial/
https://helloween.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *