Novinky z prostredia interpretov Emperor, Immortal, Dieth, SickBoy

Emperor black metal 2023

Nový album kapely Emperor?

21.4.2023

Emperor kapela metal 2023Frontman Emperor Ishan (vlastným menom Vegard Sverre Tveitan) opäť vyhlásil, žeby si vedel predstaviť vydanie nového comebackového albumu.

Posledný album pod hlavičkou Emperor: Prometheus – The Discipline of Fire and Demise uzrel svetlo sveta ešte v roku 2001. Potom nastal koniec kapely. Avšak, neskôr opäť začali koncertovať, no samotný Ishan dlho odmietal nahratie nového albumu.

Pre austrálsky podcast Everblack Ishan takto odpovedal na otázku, či ešte niekedy vznikne nový album Emperor:

,,Ja a Samoth sme o tom často diskutovali…“

Ďalej dodal:  ,,Ak by to malo byť, ako by mal znieť?…Malo by to byť niečo, čo by chceli fanúšikovia alebo niečo, čo by možno znelo ako prvé nahrávky? Čo by pre nás bolo v praxi tak trochu jednoduché, ale aj tak by to nemalo tú pravú autenticitu, pretože by to bola snaha obnoviť niečo, čo ste robili, keď ste boli tínedžeri, a bolo by to takmer ako opak motivácie všetkého, čo sme robili. Keby sme všetko postavili na hlavu a začali tvoriť hudbu kvôli tomu, aby sme sa zapáčili nejakému trhu, zarobili peniaze alebo niečo podobné, tak by sa zo všetkého, čo sme robili, stala tak trochu lož. A ak by sme mali pokračovať tam, kde sme vypadli – skončil som pri nahrávaní a písaní celého posledného albumu Emperor na vlastnú päsť, v oveľa experimentálnejšom smere, a tam som sa tak trochu vytratil v tom, čo robím. A mali by sme pokračovať od tohto bodu? Potom by to vlastne nemalo zmysel, keby to nebolo úsilie kapely a bol by som to len ja, kto by tlačil svojím smerom…

V podstate, ako som povedal pri živých vystúpeniach, po každom výročí, ktoré sme urobili, ‘To sa už nikdy nestane’, takže v tejto chvíli nemôžem povedať, že sa to nikdy nestane, pretože som videl, že sa to stalo pri živých vystúpeniach, o ktorých som si tiež nikdy nemyslel, že ich urobíme,” priznal Ihsahn.

,,Ale muselo by to byť v takom bode, že by sme sa stretli a kde by bola vízia toho, čo by to mohlo byť, kde by to bolo nejakým spôsobom zosúladené, že by sme mohli tvoriť z rovnakého nekompromisného priestoru a, povedal by som, bez toho, aby sme na sekundu riešili, čo by ľudia mohli očakávať. Čisto tvoriť z toho istého stavu mysle, ako sme boli vtedy. Myslím si, že to by bol jediný spôsob, ako správne urobiť niečo, čo by stálo za to, aby sme to robili my a následne aj fanúšikovia.”

Linky:
emperorhorde.com
https://www.facebook.com/emperorofficial
https://www.instagram.com/ihsahnofficial/

Zdroj: https://lnk.sk/gzou, Foto: Jonas Rogowski, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Immortal – druhý singel z chystaného albumu

20.4.2023

immortal demonaz 2023Známa nórska (v súčasnosti one man band) kapela Immortal 26. mája poteší fanúšikov novou platňou War Against All.

immortal war cover

Tracklist:

  1. War Against All
  2. Thunders of Darkness
  3. Wargod
  4. No Sun
  5. Return to Cold
  6. Nordlandihr
  7. Immortal
  8. Blashyrkh My Throne

Prvý singel:
War Against All: https://youtu.be/x6o28z_A818

Linky:
https://www.immortalofficial.com/
https://www.facebook.com/immortalofficial/
https://www.instagram.com/ImmortalOfficial/
https://www.youtube.com/user/immortal/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Tim Nottorf

Dieth – druhý singel z chystaného albumu

19.4.2023

dieth elefson superband 2022Superband Dieth, ktorý tvoria ľudia ako Guilherme Miranda (Krow) – spev, gitary/ David Ellefson (Ellefson-Soto, ex-Megadeth) – basa/ Michał M. Łysejko (ex-Decapitated, Morowe…) – bicie, 2. júna 2023 vydá debutový album To Hell and Back.

dieth to hell cover

Tracklist:

  1. To Hell And Back
  2. Don’t Get Mad … Get Even!
  3. Wicked Disdain
  4. Free Us All
  5. Heavy Is The Crown
  6. Walk With Me Forever
  7. Dead Inside
  8. The Mark Of Cain
  9. In The Hall Of The Hanging Serpents
  10. Severance

Druhým singlom je skladba Don’t Get Mad … Get Even!:

David Ellefson hovorí o “Don’t Get Mad… Get Even!”:
,,Najlepšia pomsta je byť lepší, ako ste boli predtým. ‘Don’t Get Mad … Get Even!” je o šampiónovi v nás, ktorý nám pomáha prekonať a povzniesť sa nad výzvy. Nebuďte zatrpknutí… buďte lepší!”

Guilherme dodáva:
,,Keď sa vám niečo nepodarí, namiesto toho, aby ste ukazovali prstom na iných, môžete sa otočiť, pracovať na sebe, urobiť všetko pre to, aby ste sa skutočne vyrovnali.”

Michal ponúka ešte jednu múdru myšlienku:
,,V konfrontácii medzi potokom a skalou zvíťazí potok – nie silou, ale vytrvalosťou.”

Prvý singel:
In the Hall of the Hanging Serpents: https://youtu.be/WRl1MaH-8uc

Linky:
https://diethofficial.com/
https://www.facebook.com/diethband
https://www.instagram.com/diethband/

Zdroj: Napalm Records Press

Závěrečný díl trilogie klipů o kultu boha Ashterotha

19.4.2023

Metalová kapela SickBoy z Kralup nad Vltavou právě vydala videoklip k písni “Get Out”, poslednímu singlu z debutového EP “End of Time”. Jedná se o groteskně hororový příběh o vůdci sekty, který skončí v psychiatrické léčebně a pronásledují ho děsivé halucinace.

Závěrečný díl trilogie klipů o kultu boha Ashterotha

Videoklip k písni “Get Out” vypráví příběh o pacientovi z psychiatrické léčebny, který trpí děsivými halucinacemi. Pronásledují ho děsivé přízraky připomínající jeho temnou minulost jako vůdce kultu. Píseň uzavírá tematickou trilogii skladeb z EP “End of Time”, které se zabývají osudy členů kultu starobylého kosmického boha Ashterotha.
První skladba z EP, “God You Hate“, popisuje osud Alice, věrné členky kultu, která je zrazena vůdcem sekty a také rituálně obětována ve jménu Ashterotha.

Další skladba “Visions In My Mind” líčí příběh Johannese. Ten se pokouší uniknout z kultu,  ale má vize temnými přízračného světa zvaného “Otherside”. Johannes propadá drogové závislosti, je unesen sektáři a obětován.

Kapela zrozená za pandemie: nemocný chlapec SickBoy

SickBoy zahájil svoji koncertní činnost pouhých pár dní před vypuknutím pandemie v březnu 2020. Během následujících dvou let se kapela soustředila na skládání a když v roce 2022 vylezla na povrch, vydala první singl “Visions In My Mind” v dubnu 2022, následovaný EP „End of Time“ s klipem „God You Hate“ v listopadu téhož ruku.Skupina se skládá z pěti členů. Screamy a growly má na svědomí Honza „Case“ Macal.

Dále je to baskytarista Lukáš Svoboda, kytaristé Tomáš Maraček a Jan „Ori“ Oravec, který působil ve známé hardcore partičce Momma Knows Best. A za bicími sedí Martin Malý s předchozími zkušenostmi v melodickém hardcoru Hero From Zero, předchůdci známé tuzemské party Homesick.

Kapela se již objevila na řadě úspěšných akcí, jako je Eger Fest v severních Čechách, Párty pro tebe poblíž Rakovníka a má naplánováno několik koncertů včetně hardcore/metalové akce v pražském Crossu nebo festivalu Screamblast v Hradci Králové.

Kontakty a presskit

Kapela – sickboy.kapela@gmail.com
Jan Macal – j.macal@seznam.cz / 723348750

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *