Novinky z prostredia interpretov Savatage, Mötley Crüe, Sirenia, Sinedeus; Nové Podujatia

oliva savatage 2023

Vydajú Savatage ešte niekedy nový album?

20.4.2023

oliva savatage 2023V novom rozhovore so Sakisom Fragosom z gréckeho Rock Hardu líder Savatage – Jon Oliva potvrdil, že pracuje na novej hudbe tejto kultovej metalovej formácie.

Povedal (v prepise pre BLABBERMOUTH.NET):

,,Z pripravovanej nahrávky Savatage sa ľudia po**bú. Taká je dobrá…”

Jon pokračuje: ,,V minulosti som spravil chyby a už ich robiť nebudem. Nebudem sa ponáhľať… Počítam s tým, že to chcem vydať do apríla budúceho roka, aby som sa mohol so všetkými stretnúť. Budúce leto chceme odohrať nejaké festivaly a podujatia. A ja to akože neunáhľujem. V žiadnom prípade. Pretože pravdepodobne to bude náš posledný album. Chcem sa uistiť, že bude tip-top.

Podľa Olivu je nápadov na nadchádzajúcu LP platňu Savatage veľa:

,,Momentálne mám dosť materiálu na tri albumy. A to, čo sa chystám urobiť, je, že ho zhustím. Pokúsim sa to skrátiť na jeden album s tromi bonusovými skladbami. Všetko nahrám, keď sem dostanem chalanov. Takže nahráme všetky veci, ktoré máme. A v prípade, že budem chcieť urobiť ďalšiu platňu, budem mať všetko pripravené. Taký je plán hry.”

Kapela Savatage vznikla v americkom meste Tampa koncom 70. rokov. Zo začiatku vystriedala viacero názvov. Prvý album pod značkou Savatage – Sirens uzrel svetlo sveta v roku 1983. Svojím progresívnym epickým heavy metalom si získala srdcia fanúšikov na celom svete.

Jej zakladateľ Jon Oliva sa neskôr uplatnil v zoskupení Trans-Siberian Orchestra. Spevák Zak Stevens je v súčasnosti aktívny vo formácii Archon Angel.

Linky:
http://www.savatage.com/
https://www.facebook.com/savatage/

Zdroj: https://lnk.sk/ud02, Foto: rjforster – Flickr; CC BY 2.0; Wikimedia

Mötley Crüe začali nahrávať novú muziku

20.4.2023

motley crue kapela 2023Vyzerá to tak, že legendárni Mötley Crüe sa opäť naplno rozbiehajú. Nikki Sixx potvrdil, že vstúpili do štúdia so známym producentom Bobom Rockom, aby nahrali úplne novú muziku.

V stredu neskoro večer (19.4.2023) sa Sixx podelil o fotografiu, na ktorej zjavne pracuje na nových textoch Crüe , a pripojil nasledujúcu správu:

,,Som si istý, že všetci viete, aké dôležité sú pre mňa texty. Štúdio je vysoko kreatívny priestor a napadlo mi, že skúsim získať kreatívny náskok pri niektorých skladbách nad Vinceom [Neilom – spev]. Jednu som urobil a pokúsim sa dokončiť ďalšiu a ukázať ju chalanom. Bob Rock na nás tlačí, aby z nás vyťažil to najlepšie.

Tommy [Lee, bicie] maká, Ježiš, tie bicie znejú ohromne. Pravdepodobne v najbližších dňoch donahrávam svoje basgitarové party. John [5, gitara] je taký rýchly, že som si istý, že všetky piesne stihne za pár dní. Ale opäť, Bob Rock miluje tie obrovské hradby gitár, takže to môže chvíľu trvať. Dám si prestávku od nahrávania, odletím do Kansasu na skúšku a potom odohrám @nfl draft show a potom sa vrátim späť, aby som to všetko dokončil. Keď to príde. Nie som si istý. Tak ďaleko sme zatiaľ nepremýšľali. Skrátka, necháme sa viesť hudbou.”

Len dva dni predtým, 17. apríla, John 5 zdieľal fotografiu, na ktorej ukladá stopy v nahrávacom štúdiu. Zverejnil aj obrázok Rocka pred mixážnym pultom. Sprievodný titulok znel: „Urobme to @motleycrue #bobrock“.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa —Nikki Sixx— (@nikkisixxpixx)

Linky:
https://www.motley.com/
https://www.facebook.com/MotleyCrue/
https://www.instagram.com/motleycrue/
https://www.youtube.com/user/MotleyCrueMusic/

Zdroj: https://lnk.sk/vjy3, Foto: Bjornsphoto, CC BY 3.0, Wikimedia

Sirenia – druhý singel z chystaného albumu

18.4.2023

sirenia kapela 2023Nórski symfonici Sirenia nás 26. mája potešia novým albumom 1977, na ktorom spájajú rockové a synthwave prvky 80. rokov.

sirenia kapela 2023Tracklist:

  1. Deadlight
  2. Wintry Heart
  3. Nomadic
  4. The Setting Darkness
  5. A Thousand Scars
  6. Fading to the Deepest Black
  7. Oceans Away
  8. Dopamine
  9. Delirium
  10. Timeless Desolation
  11. Twist in my Sobriety (Bonus track)

Pozrite si videoklip k druhému singlu Deadlight:

Leader kapely Morten Veland povedal:
,,Deadlight je v mnohých ohľadoch typickou skladbou Sirenie. Má všetky prvky, ktoré sú pre náš zvuk a štýl príznačné. Považujem ju za veľmi melodickú a chytľavú pieseň a za dobrú voľbu pre náš druhý singel z nového albumu 1977. Dúfam, že sa vám bude páčiť.”

Linky:
http://sirenia.no/
https://www.facebook.com/sirenia
https://www.instagram.com/sireniabandofficial/

Zdroj: Napalm Records, Foto: Cécile Delpoïo

Sinedeus – No God Where I Am EP

20.4.2023

sinedeus kapela 2023Rok od predstavenia svojho debutového EP kapela SINEDEUS oznamuje blížiace sa vydanie novej nahrávky.

Nové EP SINEDEUS s názvom “No God Where I Am” obsahuje dve úplne nové skladby, ktoré pokračujú v šľapajach predošlej tvorby kapely. Je to zároveň posledné EP, ktoré kapela predstaví pred vydaním svojho plnohodnotného albumu v roku 2024. Skladby na toto EP boli napísané ešte v období, kedy zostavu SINEDEUS tvorili len gitarista a vokalista Nihil a bubeník Zeus.

Počas uplynulého roka kapela do svojich radov privítala dvoch nových členov, konkrétne gitaristu Attara a basgitaristu Ariona, aby mohla svoju tvorbu predstaviť aj na pódiu. Okrem toho SINEDEUS odhalili aj svoj nový image, ktorý pozostáva z kostýmov a okultných masiek. Tento nový vizuál odráža temnú textovú stránku kapely a dodá živým vystúpeniam ďalšiu vrstvu intenzity a tajomna.

Vydanie EP “No God Where I Am” je naplánované na 28. apríla 2023 na platforme Bandcamp a všetkých známych streamovacích platformách.

sinedeus no god cover 2023

Tracklist:

  1. Omnipresence (08:51)
  2. Homo Homini Lupus (04:13)

Zostava SINEDEUS:

  • Nihil – vokály, gitara
  • Attar – gitara
  • Arion – basa
  • Zeus – bicie

Oficiálne stránky SINEDEUS:
https://www.facebook.com/sinedeus
https://www.instagram.com/sinedeusblackmetal
https://sinedeus.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCNWmL1Mjrz2mvybjU5wsftw

Tlačová správa

Nové Podujatia

V zoznamoch pribudlo

DEEP PURPLE LIVE – Zvolenská Slatina, 22.7.2023 – Olympic Fields

deep purple koncert zvolenska 2023

www.metalmania-magazin.eu/metalove-a-rockove-koncerty/deep-purple-live-zvolenska-slatina-22-7-2023-olympic-fields/

BASINFIREFEST 2023; Ville Valo, Ghost, Airbourne, Pain a ďalší…; 22. – 25. 6. 2023; Spálené Poříčí

basinfirefest festival

www.metalmania-magazin.eu/festivaly/basinfirefest-2023-ville-valo-ghost-airbourne-pain-a-dalsi-22-25-6-2023-spalene-porici/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *