Archon Angel – Fallen

Archon Angel je nový heavy metalový projekt s progresívnymi prvkami. Celé to vzniklo v roku 2019 po stretnutí producenta a gitaristu Alda Lonobileho (Secret Sphere) a známeho speváka Zaka Stevensa (Savatage, Circle II Circle, Timo Tolkki’s Avalon). Potenciál týchto dvoch pánov ukazuje ich debut Fallen, ktorý vyšiel 14.februára 2020.

Fallen je koncepčným albumom a zaoberá ústrednou postavou Archonom, anjelom, ktorý chráni Zem počas desivých období a doručuje správy ľudí Bohu.

Samotný príbeh začína titulnou piesňou. The Serpent navodí mierne desivú atmosféru, Rise zas svojimi taktami pripomína tlkot srdca. Precítená Faces Of Innocence akoby naznačovala bolesť tvora, ktorý musí pozorovať toľko zla okolo seba. Brought To The Edge je balada s krásnou gitarovou melódiou.

10 pekných, kvalitou vyrovnaných piesní, prepracované aranžmány, drásavá gitara, zaujímavé vokály, je asi to najhlavnejšie, čo potrebujete o Fallen vedieť. Je to hudobne veľmi dobre spracované cd, len mám stále neurčitý pocit, že Zak nevyužíva celý svoj hlasový potenciál na rozdiel od Savatage, kde akoby mal väčšiu voľnosť, aj keď obe kapely sú si muzikantsky dosť podobné.

Čo dodať na záver? Priznajme si, že každý z nás občas potrebuje stretnúť anjela, ak nie iného, aspoň takéhoto hudobného.

Lineup:

  • Zak Stevens – spev
  • Aldo Lonobile – gitary
  • Yves Campion – basa
  • Marco Lazzarini – bicie

Hosť:

  • Antonio Agate – klávesy

Tracklist:

  1. Fallen
  2. The Serpent
  3. Rise
  4. Under The Spell
  5. Twilight
  6. Faces Of Innocence
  7. Hit The Wall
  8. Who’s In The Mirror
  9. Brought To The Edge
  10. Return Of The Storm

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Frontiers Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/ArchonAngelBand/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *