Overkill – Scorched

overkill scorched cover

overkill scorched coverLegenda svetového thrash metalu Overkill vydala v apríli svoj dvadsiaty album s názvom Scorched. Vznikla v roku 1980 v New Jersey. Jej najúspešnejšie nahrávky sú Taking Over, Under The Influence, The Years of Decay, Horrorscope, Ironbound, The Electric Age a White Devil Armory.

Ich tvorba je svojim spôsobom experimentálna, progresívna, ale ich štýl zostáva nezameniteľný. Prešli mnohými personálnymi zmenami a už len basgitarista D. D. Verni a spevák Bobby ,,Blitz” Ellsworth sú v kapele od úplného začiatku.

Ich maskotom je netopier Chaly, ktorý je na takmer každom albume. Overkill sa pravdepodobne inšpirovali záhadným tvorom, takzvaným Diablom z Jersey. Je to legendárna bytosť, kryptid, ktorá údajne obýva južnú časť tohto amerického štátu.

Spálený

Thrashová cirkulárka z východného pobrežia USA vyviezla do sveta novú kovovú nálož. Táto formácia nikdy neprezliekla svoju kožu a nepristúpila na žiadne trendy.

Novinka obsahuje zložitejšie kompozície ako ,,The Surgeon” a svižnú ,,Twist of the Wick”, ,,Wicked Place” vyvolá duchov Black Sabbath, baladický úvod ,,Fever” sa prevalí do ostrej metalovej jazdy, rýchlosť si užijete aj v skladbe ,,Harder They Fall” a záverečná, funk rockom ovplyvnená ,,Bag o’ Bone” je dôkazom, že Overkill nemajú žiadne pevné hranice. Výborný zvuk a brilantné sóla sú samozrejmosťou.

Verdikt

Scorched je album, ktorý možno bude pre ortodoxných thrasherov trochu náročnejší, ale jeho kvalita je nesporná.

P.S.: Nestarnúci Bobby ,,Blitz” spieva aj vo hviezdnom zoskupení BPMD, ktoré tvoria členovia Vio-lence, Machine Head, Metal Allegiance, Sons of Apollo a Dream Theater.

Lineup:

  • Bobby “Blitz” Ellsworth – spev
  • Dave Linsk – gitary
  • Derek Tailer – gitary
  • D.D. Verni – basa, doprovodné vokály
  • Jason Bitttner – bicie

Hostia:

  • Mike Romeo – orchestrálne aranžmány

Tracklist:

  1. Scorched
  2. Goin’ Home
  3. The Surgeon
  4. Twist of the Wick
  5. Wicked Place
  6. Won’t Be Comin’ Back
  7. Fever
  8. Harder They Fall
  9. Know Her Name
  10. Bag o’ Bones

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
http://wreckingcrew.com/Ironbound/
https://www.facebook.com/OverkillWreckingCrew
https://www.instagram.com/overkillofficial/
https://open.spotify.com/artist/0NmYchKQ8JIR9QHYJA0FRe/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *