Prison of My Life – Purgatory

prison of my purgatory cover

prison of my purgatory coverMelodic/deathmetalová štvorica Prison of My Life z Nitry vydala po zaujímavom debute Madhouse svoj druhý album s názvom Purgatory.

Ide o ostrieľaných harcovníkov, ktorí vytvorili túto skvelú novú tlupu v roku 2016 z ,,trosiek” rock – metalovej kapely Deadwings. Rozhodli sa totiž hrať podstatne tvrdšiu muziku.

Očistec

Album, ktorý otvára dramatické intro, vyšiel v ešte nie veľmi známom slovenskom vydavateľstve Hellforge. Myslím, že zvuk je kvalitnejší ako na predošlej nahrávke, pribudlo viac chytľavých motívov a musím pochváliť aj zaujímavý artwork.

Nitrianske kvarteto síce neponúka extrémnu brutalitu, techniku, ani experimentovanie, ale ich skladby sú svižné a životaschopné. V tvorbe Prison of My Life môžete počuť odkaz In Flames, Dark Tranquility, Hypocrisy, Disbelief, či Illdisposed. Šraci však zostávajú sami sebou, majú radi underground a tú nefalšovanú poctivú špinu okolo toho. Vďaka tomu je novinka priamočiara a úderná.

Texty na albume sa týkajú tém, ako cesta do pekla, okultizmus, svet duchov, spánková paralýza, ničenie oceánov a nemŕtve bytosti v post apokalyptickom svete. Gitarista a spevák Ondro ,,Nyarg” (tiež Abortion) hľadá inšpiráciu najmä vo svojich snoch. Je z tých, čo si večer líhajú do postele s pocitom, že idú do kina.

Verdikt

Zlatý vek slovenského death metalu, teda 90. roky sú už dávno preč, ale za všetkých priaznivcov tohto žánru si dovolím povedať, že sme vďační za každý nový a sľubný prírastok na našej scéne. Prison of My Life ním určite sú.

Lineup:

  • Ondrej “Nyarg” Varga – spev, gitary
  • Ivan “Freddy” Závodný – gitary
  • Štefan “Pišta” Šatka – basa
  • Jozef “Jozzy” Morvay – bicie

Tracklist:

  1. Gates of Evil
  2. The Garden of Unearthly Delights
  3. Purgatory
  4. Paralysis
  5. Drowned
  6. Heresy
  7. Ancient Spirits
  8. Godless Reincarnation

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Hellforge

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/prisonofmylife/
https://bandzone.cz/_111036?at=dashboard/
https://prisonofmylife.bandcamp.com/music/
https://open.spotify.com/artist/01OpxBgLLD6IfFwP3oTK3h/
https://www.youtube.com/@PrisonOfMyLife-oy8hu/

Hodnotenie: 4/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *