Oldskull – The Defeat of Humanity (EP)

oldskull the defeat cover

oldskull the defeat coverDeathmetalová kapela Oldskull z undergroundu južného Francúzska vydala v marci nové EP s názvom The Defeat of Humanity. Vznikla v roku 2005 v meste Albi, ležiacom severozápadne od Toulouse.

Dvaja jej členovia nazbierali skúsenosti aj v ďalších spolkoch. Basgitarista Yannick v Thrasnasty a gitarista Manu v Necrocult.

Porážka ľudstva

Z krajiny galského kohúta vyšlo množstvo skvelých kapiel ako Massacra, Agressor, No Return, Mercyless, či Loudblast. Myslím, že medzi ne môžem zaradiť aj Oldskull.

The Defeat of Humanity znie ako mix skvelých raných deathmetalových kapiel, ktoré si jej členovia pekelne užívali počas svojich tínedžerských rokov v izbách olepených ich plagátmi.

Novinka sa nesie v duchu prelomu ôsmej a deviatej dekády minulého storočia, so starodávnou atmosférou tých čias, patričnou ťažkosťou, klasickými postupmi, temnými
melódiami a občasným zrýchlením. Ponúka to najlepšie zo starej školy death metalu s jemnou príchuťou thrashu.

Páči sa mi ich celkový zvuk, basgitara je vynikajúca. EP by mohlo zaujať hlavne fanúšikov Death v období ich albumov Scream Bloody Gore a Leprosy.

Verdikt

Pandemické proroctvo ohlasuje porážku ľudstva v mene vedy, ktorá nikoho nešetrí a dobrá krv vystačí len do posledného dychu. Dobrá práca!

Lineup:

  • Seb – spev
  • Nico – gitary
  • Manu – gitary
  • Yannick – basa
  • Hervé – bicie

Tracklist:

  1. Pandemic Prophecy
  2. The Defeat of Humanity
  3. In the Name of Science
  4. Spare No One
  5. Good Blood
  6. Until the Last Breath

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/oldskulldeath/
https://oldskull1.bandcamp.com/album/the-defeat-of-humanity-2/

Hodnotenie: 4,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *