Je šanca na reunion Deep Purple s Ritchiem Blackmorom?

deep purple hard rock 2023
Na Slovensku a blízkom okolí mnohí ľudia už netrpezlivo očakávajú koncert legendárnej kapely Deep Purple, ktorý sa bude konať 22.7.2023 vo Zvolenskej Slatine. Ale čo sa rieši okolo tejto formácie vo svete?

deep purple kapela 2023

Opäť sa začali šíriť chýry o tom, že sa uskutočnia reunion koncerty s ich zakladajúcim gitaristom Ritchiem Blackmorom. Je to pravda? No podľa všetkého nie.

Basgitarista Roger Glover v rozhovore pre Rock Hard Greece kategoricky odmietol podobnú možnosť.

Na otázku, či je šanca, žeby spolu koncertovali odpovedal:

,, Žiadna šanca. Chýry neprichádzajú od nás, to je isté. Prečo by sme to robili? Mám najväčší rešpekt k Ritchiemu ako súčasti kapely… bol našou súčasťou a mal podiel na tom, čím sa kapela stala. Ale to je krok späť. My nejdeme späť; ideme dopredu.“  

Keď Rogerovi navrhli možnosť, aby ukončili kariéru koncertom, kde sa objavia bývalí členovia reagoval nasledovne:

,,Nikdy som tú myšlienku nemal rád. V skutočnosti sa mi ani nepáči ohlásiť posledné vystúpenie: „Toto je ich posledné vystúpenie.“ Myslím, že stres spojený s tým by bol smiešny. Kde by to bolo? Kedy by to bolo?,” uvažoval Glover.

“Pre mňa je ideálnym koncom pre Purple to, že len pokračujeme, kým to neskončí. Žiadne oznámenie. Nebudeme oznamovať: ,,Toto je posledné.“ Ľudia by kupovali lístky: ,,Ó, toto je posledné.“ Je to iba zarábanie peňazí. Nie je to veľmi dobré. Nikdy sa mi to nepáčilo…“

Basgitarista Roger Glover prišiel do Deep Purple približne rok po vzniku (1969). Účinkoval na ich najúspešnejších  albumoch (Deep Purple in Rock – 1970, Perfect Strangers – 1984). V roku 1973 od kapely odišiel, no v 1984. sa vrátil.

Posledná platňa Deep Purple – Turning to Crime vyšla v roku 2021. Išlo však iba o album plný coverov. Zároveň to bola posledná nahrávka s gitaristom Stevem Morseom.

Posledný plnohodnotný album Whoosh! vydali v roku 2020.

Linky:
http://www.deeppurple-infinite.com/
https://www.facebook.com/officialdeeppurple/?fref=ts
https://www.instagram.com/deeppurple_official/

Foto 1: https://lnk.sk/psgk , Foto 2: https://lnk.sk/odko

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *