Sermon – Till Birth Do Us Part

sermon till birth cover

sermon till birth coverDoom deathmetalová kapela Sermon z Turecka vydala vo februári debutový album s názvom Till Birth Do Us Part. Pochádza z prímorského mesta Izmir, ktoré bolo založené už v 3. tisícročí pred naším letopočtom.

Ako je zvykom, pred debutom vypustila do sveta niekoľko demáčov (konkrétne 3) a jeden singel.

Kým nás narodenie nerozdelí

Trio z krajiny polmesiaca ponúka na svojej prvotine masívny materiál, ktorý sa vyznačuje atmosférickou hĺbkou a pohrebnou náladou cintorína v sugestívnej hmle. Zvukovou pestrosťou a melancholickými náladami mi miestami evokujú grungeový Soundgarden, či dokonca experimentálny Laibach.

Muziku dopĺňa skvelý artwork, ktorý zobrazuje kamennú Madonu rozžiarenú nukleárnym úsvitom. Napol mŕtva, prikrýva ľudské dieťa, spí a neuvedomuje si zlo, ktoré kvitne za jej chrbtom. Kapely ako Sermon sú budúcnosťou toho, čím sa tento štýl ešte môže stať. Vo svojich textoch hovoria o láske, mystike, prírode a kozme.

Avšak albumu by prispela kratšia stopáž. Pre mňa bolo 56 minút príliš dlhých. Mierne zrýchlenie priniesla skladba Gnostic Dissensus.

Verdikt

Sermon sa od svojho vzniku v roku 1997 konečne dopracovali k debutovému albumu. Som presvedčený, že sa im vydaril a je absolútne vhodný pre fanúšikov Type O Negative a Paradise Lost. Fenomenálny zvuk a produkcia. Ponurý triumf.

Lineup:

  • Harun Altun – spev
  • Durmuş Kalin – gitary
  • Cem Barut – gitary

Tracklist:

  1. Posthomous
  2. Sliver/Splinter
  3. Flawless Entropy
  4. Requitement
  5. Cerulean
  6. Destined to Decline
  7. Gnostic Dissensus
  8. The Jupiterian Effect

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Bitume

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/sermonTR/
https://www.instagram.com/sermonband/
https://open.spotify.com/artist/4WBBJmJcQKsrUdqv2Ue8qF/

Hodnotenie: 4/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *