Soulfly + Demonic-Eyed; 19.7.2023; Collosseum Club – Košice

soulfly koncert collosseum 2023

Soulfly je jedna z najznámejších metalových kapiel sveta, ktorá opäť zavítala na Slovensko a po prvý raz koncertovala v kultovom košickom Collosseum Clube. V úlohe predskokanov sa predstavila slovenská svorka Demonic-Eyed. Vznikla v roku 2019 a jej členovia pochádzajú zo Zvolena a Banskej Bystrice.

História

Max Cavalera je americký hudobník brazílskeho pôvodu. So svojím bratom Igorom založil v Belo Horizonte roku 1984 skupinu Sepultura, s ktorou hral až do roku 1996. Po vydaní albumu Roots a smrti jeho nevlastného syna z kapely odišiel. Chvíľu sa venoval svojmu projektu Nailbomb s noise rockovými Angličanmi Fudge Tunnel a v roku 1997 založil Soulfly. Angažoval sa ešte v zoskupeniach Cavalera Conspiracy, Killer Be Killed a Go Ahead And Die.

Vo svojej autobiografii ,Od Sepultury k Soulfly – My Bloody Roots’ hovorí Max o ťažkých začiatkoch a stratách, ktoré sú však postupne korunované slávou. Predkladá nekompromisný pohľad na život v Brazílii, kde by asi málokto prorokoval závratný úspech obyčajnému, niekedy problémovému chlapcovi, ktorý chcel hrať ten najtvrdší metal.

Overtúra

Kapela Demonic-Eyed sa medzi kombá a reflektory dostavila presne o 19.30. Ich thrash, hardcore punk a crust riadne nadopovali už tak horúce publikum, ktoré sa im za to odmenilo slušnou odozvou. Klub sa pomaly zapĺňal, nálada stúpala spolu s teplotou.

demonic-eyed koncert collosseum 2023

Death from the jungle

Okolo pol deviatej zaznelo portugalsky ,um, dois, três, quatro’ a 700 členné publikum s revom privítalo svetovú legendu.

Soulfly hrala do karát aj horúčava ako v dažďovom pralese. Vytvorili si vlastné klimatické podmienky, aby uvarili obecenstvo hneď v úvodnej Back To The Primitive a pokračovali v kolosálnej hudobnej skaze v songoch ako Prophecy, Get Up, Stand Up (Bob Marley), Refuse/Resist, Chaos A.D. (Sepultura), Wasting Away (Nailbomb), Bleed, Jumpdafuckup, Eye for an Eye, či Superstition.

Brutálnu koncertnú energiu dopĺňajú texty o nenažratých politikoch, nezmyselných vojnových konfliktoch, uctievaní zvierat, rastlín a duchov prírody.

Kmeň Cavalerovcov potrvdil svoju povesť a rozhodne nikoho nesklamal. Bicie zatĺkal do zeme kamennými mlatmi Maxov syn Zyon. Ešte skôr než sa narodil, použil jeho otec tlkot jeho srdca ako intro na albume Chaos A.D.

soulfly koncert collosseum 2023

Skvelý koncert, za všetkých ďakujem !

A určite si pozrite aj galériu. Autorom foto je Famine Killjoy:


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *