Novinky z prostredia interpretov Shavo Odadjian, Firewind, Illumishade, Somniate

system of a down basak 2023

Basák System of a Down pripravuje nový sólo album

22.7.2023

shavo odadjian basak system basova gitara 2023Shavo Odadjian, basgitarista kapely System of a Down, zverejnil ďalšiu ukážku z jeho pripravovaného debutového sólo albumu. 49 ročný arménsko-americký muzikant (vlastným menom Shavarsh Odadjian) pracuje na platni s gitaristom Winds of Plague – Michaelom Montoyom.

Tento piatok na svojom Instagrame zdieľal krátke video zo štúdia a pripojil správu:

,,Tu je ďalší úryvok z mojej sólovej nahrávky. Práca napreduje. Blíži sa to… Tento album je spoluprodukovaný mojím synom Lilom Hayklom a @morgothbeatz Let’s go!! #solorecord #systemofadown #fridayvibes #newmusic #bringkidstoworkday”

V apríli tohto roku sa Odadjian vyjadril pre 96.7 KCAL-FM Wired In The Empire:

,,Začal som pracovať na tomto sólo projekte s MorgothBeatz. Je to môj producent a zároveň gitarista skupiny. Bude sa to volať Shavo, no pôjde o heavy. Vrátil som sa k svojim koreňom – žiaden hip-hop. Myslím si, že je to „najviac heavy“, čo som kedy spravil a jednoducho to zo mňa prúdi.“

Okrem toho dodal: ,,Máme skladbu s – poviem to – Jonathanom Davisom (z Korn). Práve na nej pracujem. Refrény a prvá sloha sú už hotové a chystám sa urobiť malý breakdown a myslím, že to bude hotové. Je to dvanástka – číslo 12. Takže máme 12 piesní na sólovej platni. Veľmi sa z toho teším.“

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa sHaVo (@shavoodadjian)

Linky:
https://systemofadown.com/
https://www.facebook.com/officialshavo

Zdroj: https://lnk.sk/pwhz

Firewind – pripravovaný živák

21.7.2023

firewind kapela 2023Powermetaloví titáni Firewind ohlásili nový živý album s názvom Still Raging: Live at Principal Club Theater. Dostupný bude vo formátoch BluRay a 2CD. Dátum vydania je stanovený na 1. septembra 2023. Celé to zastrešia AFM Records.

firewind still raging cover

Tracklist:

Disc 1 (Blu-ray)

  1. Welcome to the Empire
  2. I am the Anger
  3. Head Up High
  4. Devour
  5. Destination Forever
  6. Orbitual Sunrise (05:24)
  7. World on Fire
  8. Drum solo
  9. The Fire & the Fury
  10. Ode to Leonidas
  11. Overdrive
  12. Mercenary Man
  13. Lady of 1000 Sorrows
  14. Break Away
  15. Between Heaven and Hell
  16. Rising Fire
  17. Maniac (Michael Sembello cover)
  18. Hands of Time
  19. Few Against Many
  20. Falling to Pieces

Disc 2 (CD)

  1. Welcome to the Empire
  2. I am the Anger
  3. Head Up High
  4. Devour
  5. Destination Forever
  6. Orbitual Sunrise (05:24)
  7. World on Fire
  8. Drum solo
  9. The Fire & the Fury
  10. Ode to Leonidas

Disc 3 (CD)

  1. Overdrive
  2. Mercenary Man
  3. Lady of 1000 Sorrows
  4. Break Away
  5. Between Heaven and Hell
  6. Rising Fire
  7. Maniac (Michael Sembello cover)
  8. Hands of Time
  9. Few Against Many
  10. Falling to Pieces

Kultová kapela, ktorú založil výnimočný gitarista Gus G (Ozzy Osbourne, Arch Enemy, Dream Evil), už viac ako dvadsať rokov nadchýňa “metalheads” svojou vzrušujúcou zmesou hard rocku a power metalu. Riffy ostré ako britva, výrazné melódie a sóla sa stretávajú s neuveriteľnými vokálnymi schopnosťami charizmatického speváka Herbieho Langhansa (okrem iného Avantasia, Radiant, Seventh Avenue), ktorý sa k Firewind pripojil v roku 2019.

,,Je ťažké uveriť, že kapela ako Firewind existuje už dve desaťročia,” komentuje Gus G. ,,V roku 2022 sme plánovali len reedíciu nášho debutového albumu, ale s pomaly sa končiacou pandémiou sme mali to šťastie, že sme opäť začali koncertovať v Amerike a Európe. Na jeseň 2022 sme odohrali 2 headline koncerty v našom rodnom Grécku, aby sme oslávili naše 20. výročie.”

Gus pokračuje: ,,Pred gréckymi koncertmi ma moji priatelia z filmového štábu OTSE požiadali o natočenie nášho koncertu v Solúne. Hviezdy sa istým spôsobom zladili, pretože sme sa vrátili na to isté miesto (Principal Club Theater) s presne tým istým štábom, ktorý natáčal naše DVD v roku 2008 (Live Premonition anyone?). Keď sme mali pred sebou túto príležitosť, začal som premýšľať o skvelom spôsobe, ako to dať našim milovaným fanúšikom domov ako špeciálne poďakovanie za podporu, ktorú ste nám počas rokov preukazovali. Spolu s vydavateľstvom AFM Records vám prinášame špeciálny balíček BluRay + 2CD. Takže áno… Firewind Still Raging, o 20 rokov neskôr a to všetko vďaka VÁM!“

Dôkazom jeho kvalít je aj nový videoklip k skladbe Maniac:

Predošlé ukážky:
Orbitual Sunrise: https://youtu.be/DvkPBRfgiBs

Linky:
http://firewind.gr/
https://www.facebook.com/firewindofficial

Zdroj: Mona Miluski – ALL NOIR

Illumishade (feat Fabienne Erni and Jonas Wolf From Eluveitie) podpísali zmluvu s Napalm Records

18.7.2023

illumishade kapela 2023Švajčiarska modernmetalová formácia Illumishade ohlásila zmluvu s rakúskym gigantom Napalm Records! V jej zostave nájdete aj speváčku Fabienne Erni a gitaristu Jonasa Wolfa, členov Eluveitie.

Kapela na túto udalosť reagovala:
,,Sme totálne nadšení, že sme mohli oznámiť, že Illumishade podpísali zmluvu s Napalm Records! Znamená to novú vzrušujúcu kapitolu na našej hudobnej ceste, ktorá, ako veríme, otvorí mnohé dvere a odomkne nové cesty. Chceme využiť túto chvíľu, aby sme vyjadrili vďaku každému z našich fanúšikov za vašu dlhoročnú podporu.

Vaša viera v nás bola hnacou silou nášho rastu. Keď sa vydáme na túto novú cestu s Napalm Records, sľubujeme, že našu energiu a odhodlanie nasmerujeme na to, aby sme priniesli len to najlepšie!

Sme nesmierne nadšení, že môžeme začať túto novú etapu po boku Napalm Records, a nevieme sa dočkať, kam nás táto cesta zavedie. Ešte raz vám ďakujeme, že ste spolu s nami boli súčasťou tejto cesty. Na budúcnosť plnú hudby, kreativity a spoločnej lásky k umeniu.

S nesmiernou vďakou a nadšením,

Illumishade”

Vyhlásenie vydavateľstva:
,,Sme nesmierne šťastní, že môžeme privítať na palube jednu z najsľubnejších kapiel na súčasnej melodickej metalovej scéne! Illumishade udivujú svojimi silnými živými vystúpeniami, svojou osobitosťou a jedinečným zvukom – dokážu v sebe spájať prvky djentu, symfonického metalu, progresívneho metalu a ďalších štýlov. Rozhodne sú jedineční a my nemôžeme byť šťastnejší, že môžeme začať túto spoločnú cestu.”

Podrobnosti o pripravovanej nahrávke ešte nie sú známe. No zatiaľ si môžete vypočuť prvý singel Enemy:

V roku 2020 Illumishade vydali svoj debutový album ECLYPTIC: Wake of Shadows, ktorý získal najvyššie ocenenie kritikov aj fanúšikov. Ich videoklipy doteraz nazbierali státisíce zhliadnutí a fanúšikovia boli unesení ich bezkonkurenčným pódiovým vystúpením ako špeciálny hosť Delain a Xandria na ich nedávnom turné.

Zostaňte naladení na ďalšie vzrušujúce novinky, ktoré sa čoskoro objavia!

Linky:
https://www.illumishade.ch/
https://www.facebook.com/illumishade/
https://www.instagram.com/illumishade_official/

Zdroj: Napalm Records, Foto: Victoria Wonka

Somniate – nové album  k poslechu

20.7.2023

somniate kapela 2023Tuzemští Somniate vydali 14. července své druhé album We Have Proved Death. Album vychází u Lavadome Productions na CD a všech digitálních platformách. Celou nahrávku, včetně dvou video vizualizací, si je možné poslechnout a shlédnout z následujících zdrojů:

Bandcamp
https://lavadome.bandcamp.com/album/we-have-proved-death

YouTube
https://youtu.be/n7SmuIkKRlo

Vizualizace ke skladbám Black Soundless Sugar a We Have Proved Death:
https://youtu.be/gKUHxGso5Us
https://youtu.be/V0AmKa6mcO4

Koncept šestiskladbového alba vychází z motivů knihy V melounovém cukru od Richarda G. Brautigana (1935-1984). Album bylo nahráno u Honzy Kapáka v Hellsound studiu. O mix a mastering alba se postaral V. Santura ve Woodshed studiu (Triptikon, Dark Fortress, Ascension…). Obal a další malby k albu vytvořili View From the Coffin a Vama Marga.

somniate we have cover

Seznam skladeb:

  1.  I Am Here and You Are Distant
  2.  A Lamb at False Dawn
  3.  The Statue of Mirrors
  4.  Black Soundless Sugar
  5.  Non-You
  6.  We Have Proved Death

Celkový hrací čas: 32:58

Kapela:

  • Zdeněk Klekner • zpěv, programování, ústní harfa
  • Marek Štembera • kytary, zpěv
  • Aleš Vilingr • kytary
  • Adam Kulich • basa
  • Tomáš Mařík • bicí

LAVADOME productions:
store.lavadome.org
facebook.com/lavadome
http://lavadome.bandcamp.com

SOMNIATE:
www.somniate.net
somniate.bandcamp.com
facebook.com/somniateofficial
instagram.com/somniateofficial

Zdroj: Jan – Lavadome

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *