The Exploited/Začiatok Konca; 5.5.2023; Collosseum Club – Košice

exploited kosice 2023

V piatok, k tomu ešte 5. mája (informácia pre tých, ktorí veria v mágiu čísel) zavítala do známeho košického Collosseum Clubu už druhý raz legendárna kapela z britských ostrovov The Exploited, ktorá križuje Európu v rámci svojho Disorder Tour.

Support

Predskakovalo im hardcore punk kvarteto Začiatok Konca z Topoľčian. Korene tejto ostrieľanej formácie siahajú až do roku 1990 a má bohatú históriu. Medzi reflektory a kombá sa postavili krátko po 19.00 hodine. Ich melodický energický punk ochutený rock’n’rollom mal od začiatku v publiku slušný ohlas.

Pogujúcich pribúdalo, v pomaly sa plniacom Collosseu stúpala nálada aj teplota. Začiatok Konca odohrali v skoro hodinovom sete staré aj nové skladby.

zaciatok konca kosice 2023

Zlatý klinec večera

The Exploited je škótska punk rocková kapela z Edinburghu, ktorá vznikla v roku 1979. Spevák Wattie Buchan je známy svojimi radikálnymi názormi.

Rebelský spolok sa stal veľkým kultom v 80. rokoch medzi hardcorovým, punkovým a skinheadským publikom pracujúcej triedy. Ich tvorba postupne prerástla až k štýlu crossover thrash.

Hostia zo Spojeného kráľovstva začali hneď zostra a ponúkli staré aj novšie skladby. Nechýbali Punk’s Not Death, Fuck the USA, Sex and Violence, Beat the Bastards a Chaos in my Life.

Zaznel aj song UK ’82. Jeho vynikajúci cover, na ktorom spolupracovali Slayer a Ice T, nájdete na kultovom soundtracku k filmu Judgment Night.

Asi 600 hláv spievalo snáď každý refrén, došlo aj na stage diving a rozvášnené publikum sa dočkalo aj prídavku. The Exploited dokázali, že sú stále drsní a pravdiví.

exploited kosice 2023

Opäť skvelý koncert, ktorý potvrdil, že punk nie je mŕtvy. Fuck the System !!!

Foto: reprofoto Youtube/Dzupo2

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *