Novinky z prostredia interpretov Angra, Amaranthe, Theocracy, Silent Skies

kapela angra 2023

Angra zverejnila prvý singel z chystaného albumu

4.8.2023

angra kapela 2023Brazílska kapela Angra, ktorú v súčasnosti tvoria ľudia ako Fabio Lione (spev), Marcelo Barbosa (gitary), Rafael Bittencourt (gitary) a Felipe Andreoli (basa), 3. novembra poteší fanúšikov novým albumom Cycles of Pain.

angra cycles of cover

Tracklist:

  1. Cyclus Doloris
  2. Ride into the Storm – Show lyrics
  3. Dead Man on Display
  4. Tide of Changes – Part I
  5. Tide of Changes – Part II
  6. Vida Seca
  7. Gods of the World
  8. Cycles of Pain
  9. Faithless Sanctuary
  10. Here in the Now
  11. Generation Warriors
  12. Tears of Blood

Pozrite si videoklip k dlhoočakávanému prvému singlu Ride into the Storm:

Vyhlásenie kapely: ,,Ride Into The Storm je neúprosná a agresívna skladba, ktorá vystihuje podstatu štýlu Angra. Vďaka rýchlemu tempu a modernému soundu si skladba zachováva výraznú DNA kapely a zároveň prináša zložité a technicky náročné pasáže; spojenie tradičných a progresívnych prvkov posúva hranice bez toho, aby sa obetoval charakteristický zvuk kapely. Ride Into The Storm je ďalším krokom vo vývoji Angra, ktorý stelesňuje agresiu, rýchlosť, modernosť a schopnosti v jednom ucelenom a pútavom balíku. Text piesne nás berie na silnú a transformačnú cestu, zobrazujúc dualitu v nás, keď čelíme výzvam aj príležitostiam. Uprostred rozdelenia a protivenstiev nachádzame silu vyvíjať sa a rásť. Vedení nádejou a túžbou po pravde sa vydávame na novú krížovú výpravu, zjednotení ako bojovníci za zmenu. S neochvejným odhodlaním neohrozene čelíme chaosu, prijímame transformáciu a kujeme svoj vlastný osud. Búrka sa stáva naším spojencom a poháňa nás vpred, keď sa rútime k svetlejšej budúcnosti.”

Linky:
http://www.angra.net/
https://www.facebook.com/AngraOfficialPage/

Zdroj: Barbara Francone – Atomic Fire Records

Amaranthe ohlásili nový album na festivale Wacken Open Air

4.8.2023

amaranthe kapela 2023Na tohtoročnom festivale Wacken Open Air švédski Amaranthe ohlásili novú platňu.

,, Tak konečne je to oficiálne! Na tomto albume sa pracovalo dlho a bolo naň vynaložené viac úsilia ako na akúkoľvek predchádzajúcu nahrávku Amaranthe. Ochutnávku toho, čo príde, ste už dostali na Damnation Flame, ale bude to najrozmanitejší a najeklektickejší album Amaranthe. Očakávajte neočakávané!….“ uvádza kapela.

The Catalyst uzrie svetlo sveta 23. februára 2024 prostredníctvom Nuclear Blast Records. Album bude dostupný digitálne a v rôznych fyzických formátoch vrátane CD, vinylu a špeciálnej edície 2CD.

Linky:
http://amaranthe.se/
https://www.facebook.com/AmarantheBand/
https://www.instagram.com/amarantheofficial/
https://www.twitter.com/amaranthemetal/
https://www.youtube.com/amaranthetv/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Leoni Dowidat

Theocracy – zmluva s Atomic Fire

3.8.2023

theocracy kapela 2023Vydavateľstvo Atomic Fire Records s potešením oznamuje uzavretie zmluvy so známou progresívno-powermetalovou formáciou Theocracy. Toto zoskupenie vzniklo v roku 2002, aby šírilo svoj majestátny metal v štýle Stratovarius, Sonata Arctica a Symphony-X

Spevák Matt Smith hovorí: ,,Sme nadšení, že sme sa stali členmi rodiny Atomic Fire Records. Od nášho prvého stretnutia bolo zrejmé, že našu hudbu milujú a podporujú už dlhé roky, dávno predtým, ako sa objavila možnosť, že by sme mohli spolupracovať. Tento osobný kontakt bol pre nás veľmi dôležitý a v kombinácii s ich pôsobivým zoznamom, na ktorom sú niektoré z našich obľúbených kapiel, sme veľmi radi, že môžeme spolupracovať pri vydávaní tohto nového albumu a nielen pri ňom!”

A&R Atomic Fire Records Markus Wosgien nadšene hovorí: ,,Sme viac než šťastní, že môžeme Theocracy privítať v rodine Atomic Fire Records! S ich posledným albumom Ghost Ship vytvorila kapela míľnik v histórii power/progressive metalu a veľmi dobre si pamätám, že toto CD u mňa v aute rotovalo niekoľko rokov – a stále ma ohromuje. Je to jednoducho jedna z tých platní, ktoré by ste si vybrali na výlet na osamelý ostrov, je to album, ktorý pripomína, prečo sa človek stal metalistom: Pretože takéto melódie robia závislých, človek si pri nich musí spievať a napĺňajú naše srdcia. Theocracy sa s nadchádzajúcim novým albumom posunuli o ďalší krok ďalej a dosiahli novú úroveň, pričom sa neopakujú, ale pridávajú do svojho zvuku viac rozmanitosti. Svet opäť stojí v úžase pred albumom, ktorý je plný hymien, krásy a čistého kúzla.”

Linky:
www.theocracymusic.com
www.facebook.com/theocracyband
www.instagram.com/theocracymusic
www.twitter.com/theocracyband
www.youtube.com/@theocracyofficial
https://label.atomicfire-records.com/project/theocracy/

Zdroj: Barbara Francone – Atomic Fire Records

Silent Skies (ft. Tom S. Englund) – druhý singel z chystaného albumu

2.8.2023

silent skies duo 2023Silent Skies, zoskupenie tvorené Tomom S. Englundom (Evergrey) a Vikramom Shankarom, 1. augusta poteší fanúšikov novou platňou Dormant.

silent dormant cover

Tracklist:

  1. Construct
  2. New Life
  3. Churches
  4. Just Above The Clouds
  5. Reset
  6. Tides
  7. The Real Me
  8. Light Up The Dark
  9. Dormant
  10. The Last On Earth
  11. The Trooper (Bonus Track)
  12. Dancing In The Dark (Bonus Track)
  13. Numb (Bonus Track)

Vypočujte si druhý singel Churches:

Prvý singel:
Construct: https://youtu.be/B1KggZX4R6A

Linky:
https://silent-skies.com/
https://www.facebook.com/silentskiesband/
https://www.instagram.com/silent_skie_s/

Zdroj: Napalm Records Press

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *