Novinky z prostredia interpretov Carnifex, Amorphis, Marked As An Enemy, Sik Salvation

carnifex 2023

Carnifex zverejnili druhý singel z pripravovaného albumu

25.8.2023

carnifex kapela 2023Carnifex, živení nočnými morami a mohutným pulzom pragmatického teroru, 6. októbra 2023 potešia fanúšikov novým štúdiovým albumom Necromanteum. Po viac ako 18 rokoch existencie pokračujú v experimentovaní s aranžmánmi skladieb a atmosférou.

Obal albumu žiari smaragdovou a levanduľovou hmlou; príznačná energia vyvierajúca z hlbín cintorína. Táto brána, ktorú navrhol známy komiksový výtvarník E. M. Gist predstavuje otázky, ktoré si kladieme o tom, čo sa nachádza na druhej strane reality.

carnifex necromanteum album baner

Tracklist:

  1. Torn In Two
  2. Death’s Forgotten Children
  3. Necromanteum
  4. Crowned In Everblack
  5. The Pathless Forest
  6. How The Knife Gets Twisted
  7. Architect Of Misanthropy
  8. Infinite Night Terror
  9. Bleed More
  10. Heaven And Hell All At Once

Pozrite si videoklip k druhému singlu Death’s Forgotten Children:

Scott Ian Lewis hovorí:
,,Spolupráca s Tomom bola naozaj skvelá. Nielenže sme spolupracovali na vokálnych vzoroch, ale spoločne sme napísali aj texty, čo je niečo, čo som nikdy predtým nerobil. Pieseň vyšla skvele a obaja dúfame, že sa fanúšikom bude páčiť rovnako ako nám“

Prvý singel:
Necromanteum: https://youtu.be/uKVcLWcn6rE?si=0hpmgOfInFScHs6j

Linky:
http://carnifexmetal.com
https://www.facebook.com/CarnifexMetal/
https://www.instagram.com/Carnifex/
https://www.youtube.com/channel/UCS0TDNQROGNJbM_tcK9CR_w

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Tim Nottorf

Amorphis – live album

25.8.2023

carnifex necromanteum album banerFínski melancholici Amorphis, ktorí majú za sebou hviezdne vystúpenia na najvýznamnejších letných festivaloch, vrátane legendárneho nemeckého Wacken Open Air a belgického Alcatraz Festival, ohlásili vydanie tretieho live albumu Queen Of Time (Live At Tavastia 2021). Svetlo sveta uzrie 13. októbra 2023.

Dostupný bude v týchto formátoch:

  • CD-digipak + Blu-ray (EU)
  • jewelcase CD + Blu-ray (US)
  • 2LP in gatefold (green marbled)
  • 2LP in gatefold (red marbled; exclusively available at Atomic Fire Records)
  • digital

V roku 2021 počas pandémie, keď sa hudobný svet musel zastaviť, Amorphis odohrali dva streamované koncerty v legendárnom klube Tavastia v Helsinkách vo Fínsku.

Klávesák Santeri “Sande” Kallio spomína: ,,Najprv som si myslel, že to bude vyzerať ako dlhá zvuková skúška. Ale naopak, bolo to dosť podobné skutočnému koncertu. Samozrejme, že kapela musela brať energiu len zo vzájomného hrania a spoliehať sa na pocity, čo prinášajú piesne. Jasne, podpora a energetická pomoc zo strany publika bola nulová. Každý asi súhlasí s tým, že nič sa nevyrovná vystúpeniu pred naozajstným publikom. No myslím, že sme to prežili mimoriadne dobre. Jednou z dobrých stránok bolo, že sa všetci museli sústrediť len na hudbu a hranie na 100 %…”

Našťastie sa ľudstvo vrátilo do normálu a opäť si užíva festivaly aj halové koncerty, takže Queen Of Time (Live At Tavastia 2021) príde práve včas, aby oslávilo nadchádzajúce Halo European Tour 2023. Jeho súčasťou budú aj dve koncerty na Slovensku: 9.11.2023 – Košice, 10.11.2023 – Bratislava.

amorphis queen cover

Tracklist:

  1. The Bee
  2. Message In The Amber
  3. Daughter Of Hate
  4. The Golden Elk
  5. Wrong Direction
  6. Heart Of The Giant
  7. We Accursed
  8. Grain Of Sand
  9. Amongst Stars [feat. Anneke van Giersbergen]
  10. Pyres On The Coast

Dôkazom kvality je toto video, kde si zaspievala aj Anneke van Giersbergen:

Linky:
http://www.amorphis.net/
https://www.facebook.com/amorphis/
https://www.instagram.com/amorphisband/?hl=en
https://www.youtube.com/user/amorphisofficial

Zdroj: Barbara Francone – Atomic Fire Records

Marked As An Enemy přináší nový singl “Cultist”

20.8.2023

Marked As An Enemy – mnohým již dobře známá metalcorová čtveřice z Českých Budějovic a Prahy se připomíná svým nejnovějším singlem “Cultist”, který je doprovázen
čerstvým videoklipem.

Kapela známá svými charakteristickými emocionálně nabitými texty s precizními technickými riffy navazuje na loňské album “Meanwhile”, kde ukázali svou schopnost zkoumat hloubku a temnotu lidských pocitů. S “Cultist” se kapela dostává ještě hlouběji a vytváří své dosud nejintenzivnější a nejtemnější dílo. Podle Radka (zpěv) skladba zkoumá tajemnou psychiku jednotlivce, který vědomě využívá své činy jako formu sebeobrany a zároveň jako mechanismy k ovládnutí druhých.

Jedná se již o pátou spolupráci s producentem Damianem Kučerou a druhou spolupráci s režisérem videa Jáchymem Belcherem, který se postaral i o kamery a kompletní edit. “Cultist” je dostupný na všech streamovacích platformách.

Pro dotazy médií, rozhovory nebo další informace kontaktujte: info@maaeofficial.com

O Marked As An Enemy:
,,Marked As An Enemy je dynamická metalcorová kapela z Českých Budějovic a Prahy, ceněná pro své emocionálně nabité texty, precizní technické dovednosti a energická vystoupení. Se svou schopností pokaždé posunovat hranice svékreativity vám právě Marked As An Enemy představuje svou vlastní vizi moderního metalcore.”

Website: www.maaeofficial.com
Instagram: https://www.instagram.com/maae_cz/
Facebook: https://www.facebook.com/maaecz
Ostatní odkazy: https://linktr.ee/maaecz

TZ

SIK SALVATION – Overdeath

13.8.2023

sik salvation 2023Prešovský death metalový projekt SIK SALVATION (členovia GLOOM a SLIGHT LIE) sa takmer po dvoch rokoch od vydania ich debutového albumu “The Death Manifest“ hlási o slovo novým EP s názvom “Overdeath“, ktoré vyjde 25. augusta 2023 na Bandcampe a všetkých dostupných streamovacích službách.

Toto EP je rozlúčkou s prvou érou SIK SALVATION a obsahuje 3 skladby, ktoré sa nedostali na debutový album, pretože sa príliš líšili od finálneho albumového materiálu. Kapela na 18.8.2023 plánuje vydať videoklip/singel, ktorým chce zároveň podporiť aj predaj nových tričiek, ktoré sú už skoro mesiac dostupné na predaj cez ich Bandcamp stránku.

sik salvation overdeath coverP

Tracklist:

  1. One More Grave (02:39)
  2. Behead Me (02:40)
  3. Into Overdeath (03:34)

Kontakt:
salvationsik@gmail.com, siksalvation.bandcamp.com, facebook.com/siksalvationofficial, https://www.instagram.com/siksalvation_official

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *