Cavalera – Bestial Devastation (EP) + Morbid Visions

cavalera conspiracy 2023
Max a Igor Cavalerovci znovu nahrali a v júli vydali EP „Bestial Devastation“ a svoj debut „Morbid Visions“. Ich spolupráca, tentoraz pod názvom Cavalera, už pred rokmi znamenala koniec vzájomných sporov. Legendárnu kapelu Sepultura dali dokopy v brazílskom Belo Horizonte roku 1984.

cavalera conspiracy 2023

Opätovné nahrávanie albumu sa však nemusí vyplatiť, ak zostane v tieni odkazu pôvodného diela. Myslím si, že toto nie je ten prípad. ,,Apokalyptické peklo!”, komentoval to sám Max. Dávam mu za pravdu.

Bestial Devastation EP

bestial devastation 2023,Beštiálna devastácia’ z roku 1985 je prvou oficiálnou nahrávkou Sepultury. Vydal ju brazílsky nezávislý label Cogumelo Records.

Priniesla thrash death v jeho absolútne surovej podobe s jemnou príchuťou black metalu a hardcore punku. Zračil sa v nej budúci smer tvorby. Bratia Cavalerovci zaspávali pri albumoch Slayer, Sodom, Kreator, Venom, Motörhead, či Celtic Frost.

Max a Igor odviedli opäť dobrú prácu. S novým zvukom je to brilantná old school jazda ku koreňom metalu. Umožnili tak novým generáciám prežiť svoje rané momenty z dnes už klasickej éry extrémnej muziky.

,Nová’ skladba Sexta Feira 13 je vyrobená z riffov tej doby, ktoré si šraci zapamätali a skvele doplnila túto brutálnu kolekciu.

Ukážka:

Morbid Visions

cavalera morbid visions cover 2023,Chorobné vízie’ je názov debutového albumu kapely Sepultura, vydaného v roku 1986 opäť u Cogumelo Records. Aj keď ponúkol prepracovanejší materiál, znovu to bol mladý a veľmi drsný metalový útok z undergroundu.

Duch tohto diela zostal nedotknutý a enormným zlepšením zvuku ho posúva k hraniciam albumu Beneath The Remains.

Zvýraznili sa kvality všetkých skladieb. Mayhem, Troops Of Doom, Crucifixion, Show Me The Wrath a Empire Of The Damned rozkvitli novou silou. Úlohu ,novinky’ plní brutálna Burn The Dead.

Ukážka:

Verdikt

Pravá Sepultura je späť !!!

Lineup:

  • Max Cavalera – spev, gitary
  • Iggor Cavalera – bicie, perkusie

Tracklist:

Bestial Devastation EP

  1. The Curse
  2. Bestial Devastation
  3. Antichrist
  4. Necromancer
  5. Warriors Of Death
  6. Sexta Feira 13

Morbid Visions

  1. Morbid Visions
  2. Mayhem
  3. Troops Of Doom
  4. War
  5. Crucifixion
  6. Show Me The Wrath
  7. Funeral Rites
  8. Empire Of The Damned
  9. Burn The Dead

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Linky:
https://www.facebook.com/cavaleraconspiracy

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *