Koncoročná Anketa 2023

rockový nový rok 2024
Aj tento rok bol bohatý na udalosti. A to aj na metal/rockovej scéne. Ako je u nás tradíciou, prečítajte si, ako to vidia muzikanti. Odpovedali členovia kapiel Thalarion, Abortion, Makar Čudra, Gloom/Slight Lie…
rockový nový rok 2024

Thalarion JurajJuraj Grežďo (Thalarion)

Z dravím. Ako hodnotíš končiaci sa rok 2023?

Zdravím. Rok 2023 z hudobného pohľadu hodnotím vcelku pozitívne. S Thalarion sme odohrali niekoľko skvelých koncertov, zdieľali sme jedno pódium s kapelami, s ktorými sme si nehrali už celú večnosť. O to viac nás to tešilo. Týmto pozdravujem Depresy a Forgotten Silence.

Spoznali sme veľa nových ľudí, po dlhej dobe stretli starých priateľov… osobne som spokojný.

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne a čo ťa naopak sklamalo?

Nemôžem povedať, že by ma niečo vyložene sklamalo. Nanajvýš akási pohodlnosť fanúšikov, ktorí v menších počtoch navštevujú koncerty. Pochopiteľne, záleží aj od miesta a času konania, renomé toho ktorého koncertu.

Sú ľudia, ktorí pravidelne chodia bezmála na všetky koncerty v okolí, lenže tak celkovo je tá návštevnosť slabšia ako kedysi. A čo ma prekvapilo? Z pohľadu hudobníka asi
prístup usporiadateľov akcií k pohodliu skupín, starostlivosť a vlastne celková organizácia, či už klubových koncertov, alebo festivalov.

Dáme si menšiu bilanciu:

Ktorá koncertná udalosť na Slovensku (prípadne v Českej republike) bola podľa teba najdôležitejšia?

Skutočne neviem posúdiť, v čom sa meria dôležitosť koncertných udalostí. Podľa mňa je každá významná a má svoje miesto na scéne, aby sa na nej mohli odprezentovať kapely, ľudia sa zabavili, vypustili zo seba prebytočnú paru, z hlavy problémy.

Celestial Helpfest považujem za vynikajúcu akciu, keďže výťažok z nej každoročne putuje na dobrú vec. Potešil ma koncert Kreator v Bratislave.

Túto kapelu som videl naposledy v roku 1989 v Budapešti, preto som si naživo vychutnával každý tón a slovo, ktoré valili do ľudí.

Album z domácej (slovenskej alebo českej) scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Veľa som toho z našej scény nepočul, respektíve sa ku mne nedostalo. Depresy a ich „Psycold“ je síce z roku 2022, ale považujem toto dielo za to najkvalitnejšie v ostatnej dobe.

Lunatic GodsVresovrenie“ ma takisto zaujal najmä svojou rôznorodosťou, sústavnými zmenami nálad, prepletaním štýlov a celkovou atmosférou. Veľmi dobrý album.

Album zo svetovej scény?

Jednoznačne nový Overkill „Scorched“. Dovolím si tvrdiť, že do istej miery prekonal napríklad ich posledné štyri diela, hoci aj tie sú výborné. Nový Sadus „The Shadow Inside“ je skvelý, Grymheart „Hellish Hunt“ počúvam dookola, naozaj výborné.

Kaunis Kuolematon s „Mielenvalta“ ponúkajú výbornú vec, Aeternus „Philosopher“ je veľmi dobrý. Zaujal ma aj „Okkult III.” od Atrocity.

Najočakávanejší koncert roku 2024?

Teraz si ma zaskočil, pretože nateraz netuším, aké koncerty budú v roku 2024 na Slovensku, prípadne v okolitých krajinách, ktoré by som mal záujem navštíviť. Špeciálne to nesledujem, kým mi to niekde samé ako reklama nevyskočí na webe.

Plánuješ v roku 2024 aj niečo nové s kapelou?

Isteže. Už od leta máme kompletne nahratý deväťskladbový materiál na nový album. Len to nemôžeme stále zmixovať, pretože sa to donekonečna z rôznych dôvodov naťahuje, či už sú to iné povinnosti producenta, poprípade choroby…

Skrátka neustále sa do toho niečo votrie. Myslím ale, že do konca januára 2024 by to mohlo byť hotové – mixáž aj mastering. Potom bude záležať už iba na
labeli (nateraz nechcem prezrádzať), kedy si určí dátum vydania.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roku, a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Čitateľom Metalmania-Magazínu prajem v Novom roku všetko dobré, hlavne zdravie. 🙂 Ak sa k tomu pridá aj hromada koncertov, bude to fajn a my sa na každého budeme tešiť. Zostaňte verní!

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/thalarion.sk/
https://www.instagram.com/thalarion.band/
https://open.spotify.com/artist/3iqGLz8oXlHyvWYouRhjUw/
https://soundcloud.com/thalarion/
https://www.facebook.com/autorspisovatel/
http://juraj-thal.webnode.sk/


lepra abortion infected 2022Lepra (Abortion, Infected Words)

Zdravím. Ako hodnotíš končiaci sa rok 2023?

Čauko. V podstate pozitívne, ale podrobne ti to možno budem vedieť povedať o 10 rokov. Čo sa týka hudby, tak tam vždy to vidím pozitívne, čo nemôžem povedať o spoločenskom živote a politike. Ale asi preto sa viac uchyľujem do svojej bubliny v hudbe.

Spustil som podcast LEPROVINY a ten mi vypĺňa všetok čas a aby som zahnal krízu stredného veku, tak ma to aj náramne baví. Do toho ešte zarátaj DEATH FIST webzin, koncerty BOMBY NA NITRU a pravdaže kapelu ABORTION a aby nebolo málo, tak ešte projekt INFECTED WORDS. Myslím si, že toho mám dosť celkom, tak sa moc nesťažujem.

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne a čo ťa naopak sklamalo?

Tej muziky je naozaj strašne veľa a aj tých dobrých kapiel je naozaj dosť. V tej muzike je už za tie roky všetko povedané a teraz už viac menej ide len o to, kto to ako podá a v akej kvalite a v akej atmosfére. To by som tu vymenoval naozaj plno vecí a plno štýlov.

Dáme si menšiu bilanciu:

Ktorá koncertná udalosť na Slovensku (prípadne v Českej republike) bola podľa teba najdôležitejšia?

Nechodím už na koncerty, teda okrem našich z ABORTION. To si myslím vyplní môj celý spoločenský život, čo sa týka koncertov. Navyše ešte robíme BOMBY NA NITRU, takže toho mám dosť.

Máte tu ale skvelý OBSCENE EXTREME, u nás sa Halmo trápi so svojou FLESH PARTY a myslím si, že napr. Bratislava je totálne živá, čo sa týka koncertov . Len škoda, že zaniknú Garáže. To je snáď jediné negatívum, čo sa týka koncertov.

Album z domácej (slovenskej alebo českej) scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Skôr ma bavia demáče, kazety, ale asi veci od FUNUS, HROB, OLD TOMB,SANGRE DE IDIOTAS, THERAPIST, čo posledne počúvam. Ale aj ATARAXIA, DIKTAT a fakt si momentálne nespomínam na viac..

Album zo svetovej scény?

Asi GODFLESHPurge“, aj keď ma to trocha sklamalo. Najočakávanejší koncert roku 2024?Lepra: Určite BOMBY NA NITRU, lebo už pol roka predtým som nervózny z organizovania -)))))

Plánuješ v roku 2024 aj niečo nové s kapelou a projektom?

Jasne, je toho viac. Hlavne koncerty a konečne sa dokopať k split 12″ LP ABORTION/ SEDEM MINÚT STRACHU. Dúfam, že to už teraz koncom roka nahráme. S projektom INFECTED WORDS som teraz vydával 4 way split kazetu, takže naša tradícia, nahrať niečo každý rok, asi zostane zachovaná.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roku, a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Ďakujem aj tebe za priestor a čitateľom odkazujem, buďte v pohode, pomoc je už na ceste! Šťastný zimný slnovrat a nový rok!

Youtube ukážka:

Linky:

Infected Words:
https://infectedwords.bandcamp.com/releases

Abortion:
https://www.facebook.com/abortiongrindcore/
https://bandzone.cz/abortion
abortionofficial.bandcamp.com


marek kucera 2023Marc B.K. (Makar Čudra, Janesession, The Karnsteins)

Zdravím. Ako hodnotíš končiaci sa rok 2023?

Zdravím. Ja ho hodnotím ako po iné roky. Nestihol som väčšinu toho, čo som plánoval :D. Ale som rád, že som zdravý, súkromne všetko funguje a kapelám sa pomerne darí.

Vydal som singel a album s Janesession, EP, živák a album s The Karnsteins, album s Kolekteew a iné. Som rád, že to má dobré ohlasy a mám možnosť pokračovať. Aj keď mohlo toho byť viac. No to nezáležalo na mne.

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne a čo ťa naopak sklamalo?

Prekvapil ma potichu plánovaný návrat jednej z mojich najobľúbenejších metalových kapiel Crimson Glory. Sklamalo ma, že tam chýba hlavný autor Jon Drenning.

Na našej scéne ma neprekvapilo nič a sklamala väčšina. Ale nehovorím o kapelách. Naše kapely sú skvelé, preto ma neprekvapuje úroveň produkcie. Len scéna ako taká má stále rovnaké problémy.

A teraz kluby a festivaly už naozaj pýtajú veľké prachy od kapiel za možnosť hrania, tak by bolo načase spojiť sily a prestať sa hrať na pseudo konkurenčné prostredie a nerobiť si navzájom zle a prestať sa deliť na scény podžánrov.

Tak ako to bolo v mojich začiatkoch. Keď na jednej akcii bol heavy, death aj grind. A boli plné baráky. Metal, rock a punk musia spoločne stanoviť poriadok.

Dáme si menšiu bilanciu:

Ktorá koncertná udalosť na Slovensku (prípadne v Českej republike) bola podľa teba najdôležitejšia?

Človeče ja som tento rok ako divák nebol skoro na ničom. Len naše kapely. Iné som tuším ani nestihol.

Ja sa teším, že pred koncom roka sú v Bratislave Girlschool z UK, kam sa nadšene chystám. Super bolo, že na Slovensko dorazili Prong, aj keď som ich žiaľ premeškal. Budúci rok to bude lepšie. Mám v pláne nejaké výlety za kultúrou.

Čo som ale rád, že som nepremeškal posledné koncerty legendárnych Titanic u nás. Ešte skôr ako Zdeněk Černý ochorel. Strávili sme tak opäť spolu super večer a dali si poriadne borovičky. Bol to skvelý a priateľský človek a muzikant.

Album z domácej (slovenskej alebo českej) scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Lunatic Gods, Adacta, Ravenarium, Roxor, Pačess...len tak námatkovo. 🙂

Album zo svetovej scény?

K.K.´s Priest, Foghat, Alice Cooper, Rolling Stones, Overkill, Metal Church. To je naj z toho aspoň trochu príbuznému zameraniu Metalmania-Magazínu. 🙂

Najočakávanejší koncert roku 2024?

No asi výlet na Masters Of Rock. Ja už na festivaly roky nechodím. Ale vystúpia tam aj Judas Priest a aj K.K.´s Priest. Ďalej koncerty Kosheen, The Sisters Of Mercy vyzerajú lákavo, napríklad.

Plánuješ v roku 2024 aj niečo nové s kapelou?

Áno a hodne. 🙂 Janesession práve vydávajú album k 20 rokom, ale v 2024 bude aj radovka. The Karnsteins majú nachystané na vydanie EP a projekt. Potom sa vrhneme na ďalšiu radovku.

Snáď bude nová Makar Čudra a stále dúfam, že sa dokončí album Braňa „Temo“ Černáka, aj keď už kapela vlastne nehrá. Album je skoro donahrávaný. Sú nejaké veci ešte mimo toho roztočené a robím aj niečo ako štúdiový škriatok a niečo aj nejakým ľuďom búcham na platne. Ale to kým nebude ofiko, tak mlčím ako ryba.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roku, a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Marc B.K.: Aj Tebe všetko najlepšie. Všetkým prajem hlavne zdravie a humor. K tomu veľa skvelej muziky a málo starostí.

Youtube ukážka:

Linky:

Makar Čudra:
http://www.makarcudra.sk/
https://www.facebook.com/makarcudraheavymetal/
https://bandzone.cz/_113835

Janesession:
Facebook: https://www.facebook.com/jane.razor.janesession
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3PqwWWgBjsnLJrUxKbG094
Bandcamp: https://janerazorjanesession.bandcamp.com/
Bandzone: https://bandzone.cz/janesession

The Karnsteins:
https://www.facebook.com/TheKarnsteins/
https://www.youtube.com/channel/UCMq2mzXuNyO4ajIz_jg_faQ/
https://bandzone.cz/_82271/


schnaps not promising 2023Michal ,,Schnaps“ Šnapko (Not Promising Case)

Zdravím. Ako hodnotíš končiaci sa rok 2023? 

Ahoj. Podľa toho z akého hľadiska sa na to chceš pozerať. Z globálneho to teda nebolo nič moc ale, z osobného sa nemám na čo sťažovať.

Ale keďže vedieš stránku zameranú na hudbu, tak to obšírnejšie vezmem z hľadiska kapely Not Promising Case – tam to bol pre nás úspešný rok. Na jar sme dokončili naše prvé slovenské turné a na jeseň sme odštartovali druhé, ktoré už má zastávky aj v Poľsku a v Českej republike.

Medzitým sme dom v Dolnom Kubíne v júli zorganizovali vlastný benefičný festival Anima Fest a už sú v plnom prúde prípravy na druhý ročník. Taktiež sme pokrstili a vydali naše prvé EP a usilovne pracujeme na nových skladbách.

Ja som určite s rokom 2023 spokojný a verím že rok 2024 bude pre NPC ešte lepší. Nechajte sa prekvapiť.

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne a čo ťa naopak sklamalo?

Schnaps:  V Čechách a na Slovensku sa tento rok opäť urodilo množstvo parádnej muziky. To ma vždy vie veľmi potešiť a povzbudiť. Veľmi príjemným prekvapením boli spoločné koncerty kapiel BESNA a MORNA. To je, čo sa týka domácej scény, úplný sen. A nech rozmýšľam ako rozmýšľam, s potešením môžem prehlásiť, že ma tu tento rok nesklamalo asi nič.

Čo sa svetovej scény týka, začnem negatívami. Viem, že odišli na dôchodok KISS, ale tí si odkrútili toho dosť. Oddych si zaslúžia.

Zarmútil ma skôr odchod THE AGONIST. 🙁 Tej kapely je podľa mňa veľká škoda. Najväčším hudobným sklamaním bol tento rok pre mňa nový singel kapely VIXEN.

Naopak, príjemne ma prekvapili ELECTRIC CALLBOY prerábkou piesne Everytime We Touch.

Dáme si menšiu bilanciu:

Ktorá koncertná udalosť na Slovensku (prípadne v Českej republike) bola podľa teba najdôležitejšia?

Schnaps:  Táto otázka sa opäť dá poňať z niekoľkých koncov. Neviem, čo myslíš pod pojmom „najdôležitejšia“. Svojim spôsobom boli dôležité TopFesty. Oba. Lebo človek si mohol opäť o veľa veciach urobiť obraz.

Taktiež boli dôležité koncerty Hollywood Vampires. Aj ten český, kde bol ako predskokan Desmod (a mimochodom hrali špičkovo) a aj ten slovenský, ktorý nebol… Tam si tiež urobil človek o veľa veciach obraz. Poviem to tak, že keď som videl hlavičku agentúry, ktorá celú akciu organizuje na Slovensku, kúpil som si rovno lístky do Brna. A neoľutoval som.

Album z domácej (slovenskej alebo českej) scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Schnaps:  Medzi top3 by som vybral tento rok asi LUNATIC GODS, DOOMAS a AEON WINDS. V akom poradí? Neviem. Každý ma zaujal niečím iným.

U Doomas je to koncept, u Aeon Winds atmosféra a u Luantic Gods spôsob akým kombinujú tvrdú muziku s ľudovou tradíciou – a  darí sa im to robiť čoraz lepšie. A len na okraj za Česko by som vybral novinky od kapiel PAČESS, ŠKWOR a EXORCIZPHOBIA.

Album zo svetovej scény?

Schnaps:  Tak tu je to ešte ťažšie. Veľmi veľa interpretov, ktorých mám rád, tento rok vydalo skvelé nahrávky. TWIN TEMPLE, MYRKUR, TWILIGHT FORCE, AEONIAN SORROW a ďalší. Opäť neviem vybrať iba jeden.

Ale keby som sa riadil tým, ktoré albumy som točil v rôznych prehrávačoch najviac, tak mi z toho jednoznačne vychádzajú IN FLAMES, STEEL PANTHER a DEATHSTARS. Týmto trom kapelám sa nové albumy vydarili z môjho fanúšikovského pohľadu najviac.

Najočakávanejší koncert roku 2024?

Schnaps:  Budúci rok sa s výbornými akciami v blízkom okolí roztrhlo vrece. Zatiaľ zvažujem Alicea Coopera,Topfest – hlavne kvôli Avantasii a Lordov na Slovensku a Myrkur v Poľsku. Arch Enemy a In Flames na jednom pódiu v Prahe tiež znejú lákavo. Uvidíme ako to bude s časom a financiami… 🙂

No jediný koncert, na ktorý mám zatiaľ kúpené lístky je Elán v Bratislave.

Plánuješ v roku 2024 aj niečo nové s kapelou?

Schnaps: Určite áno. Koncerty na Slovensku a v Čechách máme naplánované až do júna.

Začiatkom júla nás čaká druhý ročník našej benefičnej akcie ANIMA FEST, na ktorej samozrejme aj vystúpime. Okrem toho chceme budúci rok nahrať a vydať jeden-dva single a príde aj jedna veľká novinka, o ktorej ti ale zatiaľ nemôžem povedať viac.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roku, a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Schnaps:  Aj ja ďakujem za priestor. Do nového roku by som chcel všetkým čitateľom a fanúšikom dobrej muziky popriať veľa zdravia, zdravého rozumu a asi aj dostatok financií, nech môžu podporovať hudbu, ktorú milujú. Držte sa a vidíme sa na koncertoch!

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/NotPromisingCaseSK/
https://www.instagram.com/notpromisingcasesk/
https://www.youtube.com/@notpromisingcase4356/
https://notpromisingcase.hearnow.com/
https://bandzone.cz/notpromisingcase/


lukas throne 2023Lukáš Throne (Slight Lie, Gloom, Fragments of Earth, Sik Salvation, Holorem, Merged In Abyss)

Zdravím. Ako hodnotíš končiaci sa rok 2023?

Ahoj Tomáš. V prvom rade vďaka, že som opäť mohol prispieť do koncoročnej ankety Metalmánia-Magazínu. Povedal by som, že rok 2023 prebehol celkom slušne. Kopec vecí sa prihodilo, či už dobrých alebo zlých, ale som rád, že tie zlé vyvážili priatelia, rodina a hlavne skvelá hudba.

Tento rok sa mi podarilo objaviť kopec zaujímavých vecí a začal som počúvať aj celkom slušné množstvo nemetalovej/nerockovej muziky. Primárne ide o filmové (napr. Matrix Revolutions, Logan), či herné (napr. The Last of Us, Last Day of June), soundtracky a taktiež posledné albumy JOHNNYho CASHa. Verím, že hudobne bude rok 2024 opäť pestrý a dúfam, že nehudobne bude lepší resp. nebude horší.

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne a čo ťa naopak sklamalo?

Reálne k tomuto sa neviem veľmi vyjadriť. Jediná vec, ktorá mi takto hneď napadá je obrovské množstvo koncertov na Slovensku. Či už ide o domáce, alebo zahraničné kapely.

Prekvapilo ma to v dobrom aj zlom slova zmysle, lebo na jednej strane bolo super vidieť, že to tu stále „žije“, ale na druhej strane už toho bolo podľa mňa až moc a tak o tom potom vypovedala aj účasť na daných akciách. Čisto môj pohľad na vec…

Dáme si menšiu bilanciu:

Ktorá koncertná udalosť na Slovensku (prípadne v Českej republike) bola podľa teba najdôležitejšia?

Pre mňa to bol jednoznačne Brutal Assault. Opäť skvelý ročník. Doteraz sa spamätávam z toho, že som mohol vidieť naživo napr. taký DISMEMBER, ANAAL NATHRAKH, a konečne aj BORKNAGAR.

Samozrejme aj u nás na Slovensku bolo kopec skvelých akcií ako UG Ecstasy Christmas Party, krst nového albumu SURGERY, Decadance Fest, či Košice v Ohňu.

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Musím povedať, že pravdepodobne to je ALTER EGO a ich „Glass of Inspiration“. Ale aj taký FUNUS s „Onen svet“ či „Alica“ od CONSTIPATION. Najväčším prekvapením je, aj pre mňa samotného TUBLATANKA a ich „Uprostred chaosu“ haha. Veľmi rád ten album počúvam.

Album zo svetovej scény?

Jednoznačne KATATONIA„Sky void of Stars“, WRETCHED FATE„Carnal Heresy“ a STEVEN WILSON s jeho „The Harmony Codex“. Je toho výrazne viac, ale to by bolo na dlhšie, tak aspoň takáto top 3.

Najočakávanejší koncert roku 2024?

Najočakávanejší nemám ak mám pravdu povedať. Skôr ide o koncerty, ktoré máme so SLIGHT LIE a GLOOM dohodnuté. Ak ale mám vymenovať aspoň jednu akciu na ktorú by som chcel ísť, tak je to Obscene Extreme. Rád by som si aspoň raz pozrel AUTOPSY, keďže bližšie už asi nikdy nebudú.

Plánuješ v roku 2024 aj niečo nové s kapelou a projektmi?

Samozrejme. So SLIGHT LIE plánujeme niekedy na prelome zimy a jari vydať nový album a taktiež ho podporiť niekoľkými koncertami. S GLOOM pracujeme na nových veciach, ktoré zatiaľ znejú viac než sľubne.

A čo sa týka mojich bokoviek, tak s mojím gloomáckym kolegom Martinom Pazderom dáme konečne von druhý album nášho projektu SIK SALVATION. Plánujem dať vonku aj pár singloviek FRAGMENTS OF EARTH a s basákom Exanimom by sme už konečne chceli dať vonku nový album MERGED IN ABYSS. Takže asi tak, nič špeciálne haha.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roku, a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Podporujte domáce kapely, čo sa len dá, hoc len zdieľaním odkazu na ich nový materiál apod. Ak sa dá, tak navštevujte aj domáce koncerty, počúvajte dobrú hudbu, držte sa a všetko dobré do nového roku!

Youtube ukážka:

Linky:

Slight Lie:
https://www.facebook.com/SlightLie/
https://slightlie.bandcamp.com/
https://bandzone.cz/slightlieofficial/
https://www.youtube.com/channel/UCTq4YlrlVYE4mIZgN02T9uA

Gloom:
www.gloom.sk
www.facebook.com/gloomslovakia
https://www.instagram.com/gloom.official/

Holorem:
https://www.facebook.com/holoremofficial/
https://holorem.bandcamp.com/

Fragments of Earth:
https://www.facebook.com/fragmentsofearthofficial/
https://fragmentsofearth.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UC581fDGpt99X3EXGrr9Mdng/

Merged in Abyss:
https://www.facebook.com/mergedinabyss/
https://mergedinabyss.bandcamp.com/

Sik Salvation:
https://www.facebook.com/siksalvationofficial
https://siksalvation.bandcamp.com/releases

Celá redakcia Metalmania-Magazínu praje čiteľkam a čitateľom ten najšťastnejší a najmetalovejší rok 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *