Novinky z prostredia interpretov Tarja Turunen, Sebastian Bach, Elvellon, Nightwish

tarja and marco 2024

Tarja Turunen a Marko Hietala natočili spoločnú skladbu

17.3.2024

tarja and marco 2024Dvaja bývalí členovia Nightwish, speváčka Tarja Turunen a spievajúci basák Marko Hietala, nahrali spoločný singel Left On Mars.

Táto éterická balada, inšpirovaná príbehom lásky a túžby, spája Markove emotívne texty a kvalitné gitarové riffy s Tarjiným podmanivo krásnym vokálom a vytvára symfóniu, ktorá rezonuje hlboko v duši.

8. marca v brazílskej hale Tokio Marine Hall v Sao Paule ho predstavili fanúšikom.

Hietala o skladbe Left On Mars: ,,Pieseň o láske k mojej žene, ktorá nakoniec spojí dvoch starých priateľov. Aj keby samotná pieseň nestála za nič, výsledok by ma potešil.”

Markov gitarista a producent Tuomas Wäinölä si spomína, že pieseň prvýkrát počul u Marka v Kuopiu: ,,Bolo to silné. Myslím, že aj Marko mal hneď od začiatku predstavu, že to bude duet. Potom už išlo len o to, aby sme ju dobre vybrúsili a naspievali demo. Zábavná časť bola, keď sme pieseň zobrali do Švajčiarska na USB disku, ako správni agenti. Mali sme také tajné stretnutie, keď sme mali s Tarjou koncert pod holým nebom v Prattelne, obaja sme hrali svoje vlastné sety. A áno, bolo skvelé vidieť ich spolu na pódiu a konečne opäť spievať rovnakú melódiu.”

Začiatkom tohto mesiaca sa redaktor rádia El Planeta Del Rock opýtal Hietalu, či existuje nejaká šanca, že by s Tarjou spustili nový spoločný projekt.

Odpovedal: ,,Túto možnosť neuzatváram. Nehovorili sme o tom, že by sme spolu založili kapelu alebo niečo podobné. Momentálne sa však zdá, že máme iný druh spojenia, ako to bolo predtým. Pretože už keď som nastúpil do Nightwish, boli tábory naozaj rozdelené. Bolo ťažké nájsť pravdu o veciach, pretože veľa z toho bolo ako manažérska vojna o územie, kde nám obe strany niečo tvrdili. Bolo okolo toho veľa zmätkov  a – bla, bla, bla… A nakoniec, áno. Pred pár rokmi sme na vianočných koncertoch vo Fínsku zistili, že po tom všetkom zhone, sme stratili jeden druhého. A to je hlavný dôvod, prečo opäť spolupracujeme.”

Linky:

Tarja Turunen:
https://tarjaturunen.com/language/en/landing/
https://www.facebook.com/tarjaofficial
https://www.instagram.com/tarjaofficial/

Marko Hietala:
https://www.facebook.com/markohietalaofficial
https://www.instagram.com/marko_hietala_official/

Zdroj: https://sdu.sk/eY6B

Sebastian Bach – druhý singel z pripravovaného albumu

15.3.2024

sebatsian bach spevak 2024Album, ktorý sa pripravoval viac ako 10 rokov. Takto opisuje bývalý spevák Skid Row – Sebastian Bach svoje nové sólové LP Child Within The Man, ktoré vyjde 10. mája prostredníctvom vydavateľstva Reigning Phoenix Music.

Jedenásťskladbový album sa nahrával v Orlande na Floride. Produkoval a mixoval ho Michael “Elvis” Baskette; inžiniersky ho pripravil Jef Moll, asistentom bol Josh Saldate a mastering vykonal Robert Ludwig z Gateway Mastering.

Bach je autorom alebo spoluautorom všetkých skladieb na albume a naspieval všetky hlavné a doprovodné vokály.

sebastian bach child cover

Tracklist:

  1. Everybody Bleeds
  2. Freedom (featuring John 5)
  3. (Hold On) To The Dream
  4. What Do I Got To Lose?
  5. Hard Darkness
  6. Future Of Youth (featuring Orianthi)
  7. Vendetta
  8. F.U. (featuring Steve Stevens)
  9. Crucify Me
  10. About To Break
  11. To Live Again

Druhým singlom je skladba Everybody Bleeds:

Prvý singel:
What Do I Got To Lose?: https://youtu.be/6wRLuG7tahc?si=en50c-mUMRgLfYyX

Linky:
http://www.sebastianbach.com/
https://www.facebook.com/sebastianbach
https://www.instagram.com/sebastianbach/
https://www.youtube.com/user/DAMNOCRACY

Zdroj: https://sdu.sk/C5Oo

Elvellon– prvý singel z pripravovaného albumu

12.3.2024

elvellon kapela 2024Vychádzajúca symfonická metalová hviezda Elvellon vydá 17. mája 2024 svoj druhý album Ascending in Synergy! Dnešný deň kapela odhalila nádherný prvý singel A Vagabond’s Heart, ktorý obsahuje vzrušujúce intro a jeden z najchytľavejších refrénov na albume.

Elvellon, formácia ktorú nemecký Metal Hammer označil za “hrdinov zajtrajška”, vystúpila na viacerých festivalových pódiách v rodnom Nemecku aj v zahraničí, napríklad na festivaloch RockHarz, M’era Luna a Rock Fest Barcelona, a zdieľala pódium s významnými formáciami, ako sú Visions of Atlantis.

elvellon ascending in cover

Tracklist:

  1. Unbound
  2. A Vagabond’s Heart
  3. My Forever Endeavour
  4. Ocean of Treason
  5. The Aftermath of Life
  6. Last of our Kind
  7. Into the Vortex
  8. A Legacy Divine
  9. The Aeon Tree
  10. Epiphany of Mine

Pozrite si videoklip k spomínanému prvému singlu A Vagabond’s Heart:

Evelon hovoria:
,, A Vagabond’s Heart je založené na veľmi starej myšlienke, ktorá siaha až do počiatkov Elvellonu. Nakoniec sme sa k materiálu vrátili počas písania piesní pre Ascending in Synergy, pretože sme vedeli, že tam máme malý poklad. Už na začiatku, ešte pred napísaním textu, v ňom veľa ľudí okolo nás videlo potenciálny prvý singel. Teraz, keď je konečný text a téma piesne ‘nájsť seba’ taká dôležitá pre celý album a jeho názov, sme s tým bezvýhradne súhlasili.”

Linky:
https://elvellon.net/
https://www.facebook.com/ElvellonBand/
https://www.instagram.com/elvellon_band/

Zdroj: Napalm Records Press

Nightwish obnovili zmluvu s Nuclear Blast

11.3.2024

nightwish 2023Raz som mal sen – a toto je ten sen… Dá sa povedať, že táto spolupráca je jednou z najmagickejších a najočarujúcejších v modernej metalovej histórii.

V roku 2024 uplynie 20 rokov od partnerstva medzi fínskymi legendami symfonického metalu a Nuclear Blast. Dnes toto medzinárodné metalové vydavateľstvo s hrdosťou oznamuje, že Nightwish si opäť povedali “áno” a opätovne obnovili zmluvu.

Tuomas Holopainen uvádza:
,,Pred 20 rokmi sa začala naša spoločná cesta s Nuclear Blast a teraz nastal čas obnoviť náš sľub. Nesmierne sa tešíme na to, aké kúzla spolu uvaríme tentoraz!”

Marcus Hammer povedal:
,,Je mi cťou obnoviť toto partnerstvo a pokračovať v písaní hudobnej histórie. Sme viac než hrdí na to, že môžeme pokračovať v spolupráci s touto výnimočne nadanou skupinou hudobníkov a ich manažérskym tímom. Ďakujeme za vaše priateľstvo a dôveru, Floor, Tuomas, Emppu, Troy, Kai a Jukkis. Tešíme sa na oslavu vášho nadchádzajúceho albumu a všetkého, čo bude nasledovať! Kiitos!”

Linky:
http://www.nightwish.com/
https://www.facebook.com/nightwish/
https://www.instagram.com/nightwish/
https://www.youtube.com/c/nightwish/

Zdroj: NUCLEAR BLAST Leoni Dowidat

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *