Novinky z prostredia interpretov Pearl Jam, Reach, Sebastien, Day Before

pearl jam 2023

Pearl Jam vydajú nový album

22.3.2024

pearl jam 2023Legendárna kapela Pearl Jam 19. apríla poteší fanúšikov novým albumom Dark Matter. O jeho vydanie sa postará vydavateľstvo Monkeywrench Records/Republic Records.

pearl jam dark matter cover

Tracklist:

  1. Scared Of Fear
  2. React, Respond
  3. Wreckage
  4. Dark Matter
  5. Won’t Tell
  6. Upper Hand
  7. Waiting For Stevie
  8. Running
  9. Something Special
  10. Got To Give
  11. Setting Sun

Vypočujte si druhý singel Running:

Gitarista Stone Gossard pre magazín SPIN o tejto skladbe prezradil: ,,Jeff (basák) mal pre ňu hlavné party a my sme ju prepracovali ako kapela. Milujem ten mostík. Neviem, čo sú to za akordy, ktoré hrá Mike (druhý gitarista), ale znie to originálne….”

Ďalej dodáva: ,,Running bola jednou z posledných piesní, nahraných s producentom Andrewom Wattom v štúdiu Shangri-La Ricka Rubina v Malibu v Kalifornii. Bolo zábavné prísť s jednou rýchlejšou skladbou. Vokálna zručnosť frontmana Eddieho Veddera je tu a na niekoľkých ďalších miestach albumu jednoducho ohromujúca”.

Prvý singel:
Dark Matter: https://youtu.be/6Fx8LprPMIU?si=YnlcwXHYvo6LcO-t

Linky:
https://pearljam.com/
https://www.facebook.com/PearlJam
https://www.instagram.com/pearljam/

Zdroj: https://sdu.sk/HTcC, Foto:Lugnuts, CC BY-SA 3.0, Wikimedia

Moderní rockeři REACH přichází spasit svět! Nové album již brzy

20.3.2024

reach kapela 2024Švédská rocková sestava REACH je zpět a tentokrát si s sebou na naši záchranu z chaotického světa zpět do světa hudby přinesla nadupaný singl „Save The World”. Jak příhodné jméno, že?

Švédové REACH jsou zpět na scéně se svým druhým albem „Prophecy“. To vychází již 29. března a slibuje jedenáct písní ve střihu moderního rocku s typicky švédským citem pro melodie.

První skladba „Mama Mama” je už třetí měsíc po sobě v repertoáru jedné z největších německých radiových stanic Radio Bob, obohatila repertoár stanice Star FM (dominantní hlavně v Berlíně a Norimberku) a nyní si získává čím dál větší popularitu na stanici Radio 21, čímž dokázala ovládnout hudební žebříčky třech ze čtyř největších rádio stanic v celé zemi.

Ovšem nezůstávejme pouze v Německu. Skladby „Little Dreams” a „A Million Lives” se uchytily v rádiích Švédska a Finska. Pokud se čirou náhodou zrovna nacházíte ve Skandinávii, nalaďte si stanici Bandit Rock či Radio Rock a můžete se zaposlouchat do energických melodií.

Zpět ale k novému singlu „Save The World”

Samotný singl ozvláštňuje celý repertoár kapely svým netradičním zvukem.

Směsice jazzu a klasických hudebních prvků jen podtrhuje stávající rockové pozadí kapely, ovšem nelze popřít, že svým uvedením na svět se stává dalším důležitým milníkem v historii jejich diskografie. Song skvěle znázorňuje obrovský drive kapely a dokonalé spojení dramatické melodie s citově nabitými texty, jak již mají ve zvyku.

Skupina neustále lační po akci a show, což se také projevuje na jejich hudbě. Uvádí, že často čerpají z událostí v reálném světě a ve svých textech se snaží reflektovat současné problémy společnosti.

Konkrétně v „Save The World” se uskupení věnuje problematice mladého a vášnivého umělce, který se mermomocí snaží prodrat divokými vodami hudebního průmyslu a snaží se přijmout rizika s tím spojená. Poukazuje, že v hudebním odvětví showbyznysu je kolikrát nutné spoléhat jen sám na sebe, neboť hrozí, že natrefíte na špatné lidi.

Po hudební stránce se od starých písních nový singl také o něco liší. Kromě zmíněného jazzu a klasiky můžeme v melodii slyšet poměrně silný vliv rock-opery spolu s majestátním zvukem orchestrálního sboru, který doplňují energické kytarové riffy.

Největším hitem REACH je hypnoticky hitová píseň „The Law“, která na Spotify přesáhla dvou milionů streamů.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=J3fdlkub8aY

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4PAH2hYK4vEvxLEwCg9zQ2?si=9ovZ_xX1TqOydHDzaHGx0A

TZ, Foto: Johan Lundsten

SEBASTIEN vypalují první singl s lyric videem z „Quo Vadis“ a spouští předobjednávky

22.3.2024

Pávě teď vychází zbrusu nový singl SEBASTIEN obohacený o zbrusu nový lyric videoklip ke skladbě, která nese stejné jméno jako celá deska – „Quo Vadis“.

V titulním singlu nás kapela vede k zamyšlení: ,,Kam zmizí každý náš prožitý okamžik? Na Zemi jsme jen hosty a čas je neúprosným rámcem naší „návštěvy“. Plátnem pro naše dílo… Nazí na svět přicházíme a nazí se s ním budeme loučit. Kdyby sis mohl zvenku prohlédnout svůj život od začátku do konce, vteřinu za vteřinou, líbil by se ti tvůj příběh? Jak trávíš svou náruč okamžiků ty? Kam vlastně kráčíš, člověče…?”

Společně s lyric videem spouští kapela předprodej nové desky, objednávat můžete exkluzivně na Sparkshopu (https://www.sparkshop.cz/sebastien-quo-vadis-cd/). Nová deska kromě deseti autorských písní láká na exkluzívní duet George Raina s legendárním Láďou Křížkem (CITRON, KREYSON) – cover verzi hitu kapely OLYMPIC, „Slzy tvý mámy“. O mix a mastering nahrávky se nepostaral nikdo jiný, než původní producent SEBASTIEN, Roland Grapow (MASTERPLAN, ex- HELLOWEEN).

TZ

Kapela Day Before vydala nový singl Desolation podložený videoklipem

21.3.2024

Kapela Day Before vydala 11.3.2024 nový klip s názvem Desolation, jež je jednou ze skladeb z nového EP Phoenix, které vyjde 27.3.2024. Video je možné vidět na oficiálním Youtube kanále kapely a poslechnout je možné na streamovacích platformách.

Název Phoenix koresponduje s životním cyklem samotné kapely. Po nástupu na scénu metalové hudby se činnost kapely na nějakou dobu přibrzdila vlivem osobních záležitostí jednotlivých členů.

Toto období je však překonáno a kapela se mohla pustit do další tvorby, která se projevila právě na zmíněném albu. Kapela je tedy z vlastního popela opět znovuzrozena v plné síle a chce to dát všem pořádně najevo.

Singl Desolation kapela vybrala pro první video z důvodu, že se jedná o singl, který od začátku dokazuje, že tady energie nechybí a není v plánu brzdit svoje emoce. Singl je zaměřen na vnitřní démony, se kterými se potýká spousta lidí a dochází tím k destruktivním emocím. Boj zdravého rozumu s nepříjemnou bytostí uvnitř hlavy, která vytváří svět ošklivější a složitější je potřeba bojovat a nenechat se ovládat.

Jedná se o obtížné téma, které není radno podceňovat. K rozpolcenosti mysli napomáhá i samotný klip, který má umocnit tyto stavy svým vizuálním
ztvárněním. Vizuální stránku si vzal na starosti baskytarista Day Before a mozek produkční společnosti WOLL Design. V kombinaci s tím, že bylo album vytvořeno ve spolupráci s Bomb Jack studiem, se jedná o velmi kvalitní základ.

Lze přisadit fakt, že tento klip je sice první, ale určitě není posledním. Takže se posluchači mohou těšit na celé EP Phoenix ale také na další videa.

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *