Ministry – Hopiumforthemasses

ministry hopiumforthemasses cover

ministry hopiumforthemasses coverŠestnásty štúdiový album americkej legendy Ministry nesie názov Hopiumforthemasses.

Kapela vznikla v roku 1981 v Chicagu a toto by mala byť definitívne jej posledná nahrávka, ktorá opäť neveští nič dobrého.

Ty nenávidíš sám seba, nie mňa

Časy surových kolekcií The Land Of Rape And Honey, The Mind Is A Terrible Thing To Taste a Psalm 69 sú zrejme definitívne preč. Novinka je viac v súlade s albumom Moral Hygiene z roku 2021, takže je znovu chytľavá a dostupná pre mnohých.

Minister industriálneho rachotu Al Jourgensen opäť upozorňuje na biedny stav sveta. Dezinformácie, propaganda, mizogýnia, incels, klimatické zmeny, ľudská chamtivosť, konflikty, pochybné vládne záujmy, sociálny chaos, skreslená realita.

„Rovnako ako vy, som v tomto živote jednoducho pasažierom,“ hovorí Jourgensen. ,,Sledujem spoločenské dianie a komentujem ho, pretože mám právo prvého dodatku. Veľa ľudí hovorí, že umelci a športovci by mali držať hubu a starať sa o seba. Ale ak vidím niečo zlé, poviem to a naše albumy to odrážajú.”

Al si ako hostí pozval troch spevákov. Pepper Keenan (Corrosion Of Conformity, Down) účinkuje v songu Goddamn White Trash, Jello Biafra (Dead Kennedys, Lard, Revolting Cocks) v Aryan Embarrassment a Eugene Hütz (Gogol Bordello) v popovom kúsku Cult Of Suffering.

Ministry servírujú thrashové riffy v pomalších aj rýchlejších rytmoch, ktoré sú vyzbrojené elektronickými zvukmi. Cez mraky znepokojujúcej atmosféry občas preblesne melodický refrén, sólo a klávesy. To všetko je spestrené pre nich typickou vecou – nasamplovanými hlasmi zo spravodajských relácií.

Medzi skladby, ktoré si určite zaslúžia pozornosť patria Just Stop Oil, slayerovsky rýchla TV 1/6 Edition, sčasti akustická It’s Not Pretty a synthpopová Ricky’s Hand, ktorá je coverom od britského avantgardného hudobníka Franka Toveyho, známeho aj pod umeleckým menom Fad Gadget.

Verdikt

Aj keď súčasná tvorba Ministry už nespôsobuje novátorské otrasy ako pred rokmi, novinka Hopiumforthemasses nie je zbytočný metalový album. Už len preto, že sa Al Jourgensen opäť neúnavne snaží prebudiť ľahostajné ľudstvo.

Lineup:

  • Al Jourgensen – spev
  • Monte Pittman – gitary
  • Cesar Soto – gitary, doprovodné vokály
  • John Bechdel – klávesy
  • Paul D’Amour – basa
  • Roy Mayorga – bicie

Hostia:

  • Pepper Keenan – neznámy (track 2)
  • Eugene Hütz – neznámy (track 8)
  • Jello Biafra – vokály (track 4)

Tracklist:

  1. B.D.E.
  2. Goddamn White Trash
  3. Just Stop Oil
  4. Aryan Embarrassment
  5. TV Song 1/6 Edition
  6. New Religion
  7. It’s Not Pretty
  8. Cult of Suffering
  9. Ricky’s Hand (Fad Gadget cover)

Rok vydania: 2024

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
https://ministryband.com/
https://www.facebook.com/WeAreMinistry/
https://www.instagram.com/WeAreMinistry/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *