Novinky z prostredia interpretov Deicide, Alcest, As I Lay Dying; Kniha Choosing Death

deicide kapela 2024

Napíše frontman Deicide biografiu?

19.4.2024

deicide kapela 2024Dvadsiateho šiesteho apríla sa môžete tešiť na trinásty album deathmetalovej legendy Deicide – Banished by Sin.

glen benton 2024

V novom rozhovore s Andrewom McKaysmithom (podcast Scars And Guitars) Glen Benton, basák a spevák v jednej osobe, dostal zaujímavú otázku, a to či niekedy napíše autobiografiu.

Odpovedal: ,,Ja neviem, človeče. Som dosť uzavretý človek. Viete, čo ľuďom hovorím… Radšej budem rozprávať svoje príbehy v zákulisí a rozosmievať ľudí, ako to všetko zapisovať. Myslím si, že sa to pri preklade veľmi stráca. Takže možno audiokniha alebo niečo podobné, to by som mohol urobiť.”

Keď McKaysmith poznamenal, že jeho kniha ,,by bola pekelná rozprávka”, Glen povedal: ,,Áno, každý ghostwriter sa na mňa obracia. Napríklad tento víkend na koncerte (Deicide) vo Philadelphii (na festivale Decibel Magazine Metal & Beer Fest) bol (legendárny deathmetalový producent z 90. rokov) Scott Burns a všetci sme si rozprávali príbehy a tak. A ja som videl ghostwriterov v miestnosti. Ich uši boli fakt napnuté, človeče. 🙂 “

Linky:
https://deicideofficial.com/
https://www.facebook.com/OfficialDeicide/https://www.instagram.com/deicideofficial/
https://open.spotify.com/artist/2K3GorTixXKAiwe2t9lO89

Zdroj: https://sdu.sk/XFH3, Foto kapela: Gene Smirov, Foto Glen: Wojciech Dobrogojski; CC BY-SA 2.5; Wikimedia

Alcest – druhý singel z pripravovaného albumu

18.4.2024

alcest kapela 2024Dvadsiateho prvého júna francúzska post-blackmetalová formácia Alcest vypustí do sveta nový album Les chants de l’aurore.

alcest flamme cover

Tracklist:

  1. Komorebi
  2. L’envol
  3. Améthyste
  4. Flamme jumelle
  5. Réminiscence
  6. L’enfant de la lune (月の子)
  7. L’adieu

Druhým singlom je pieseň Flamme Jumelle:

Prvý singel:
L’envol: https://youtu.be/haQ_zgn9ck4?si=zsBU0eCo7r3fGYIh

Linky:
https://www.facebook.com/alcest.official/
https://alcest.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/alcestofficial/?hl=en
https://open.spotify.com/artist/0d5ZwMtCer8dQdOPAgWhe7

Zdroj: Nuclear Blast – Tim Nottorf, Foto Alcest: William Lacalmontie

As I Lay Dying – detaily pripravovaného albumu

17.4.2024

as i lay dying kapela 2023Pri vystúpení v najnovšom diely videopodcastu The Jasta Show, ktorý moderuje frontman Hatebreed – Jamey Jasta, spevák As I Lay Dying – Tim Lambesis dostal otázku, v akom stave je ich chystaný album.

Tim odpovedal:
,,Takže máme vydavateľstvo a riešime detaily zmluvy. Momentálne nemôžem oficiálne oznámiť dátum vydania, ale máme predbežný termín a podľa toho sme naplánovali turné po USA na júl a august. Pôvodne sme uvažovali o tom, že to bude turné k vydaniu albumu, ale je možné, že album v tom čase ešte nebude hotový. Určite ale vydáme single, ktoré fanúšikov pripravia na jeho príchod. Okrem toho pracujeme aj na európskom turné, o ktorom zatiaľ nemôžeme hovoriť, ale dúfame, že ho čoskoro ohlásime. Takže album určite vyjde tento rok, len potrebujeme s vydavateľstvom doladiť pár detailov.”

Linky:
https://www.facebook.com/asilaydying
https://www.instagram.com/asilaydying/
https://open.spotify.com/user/asilaydying

Zdroj: https://sdu.sk/os0

MetalGate uvede na trh undergroundovou bibli. Kniha Choosing Death se věnuje historii death metalu a grindcoru

19.4.2024

choosing death kniha 2024Po několikadílném rochnění se v historii black metalu otáčí pražské nakladatelství MetalGate pozornost k dalším extrémním metalovým subžánrům. Tentokrát dojde na death metal a grindcore, a to opravdu ve výživné formě. Choosing Death od Alberta Mudriana, šéfredaktora prestižního amerického metalového magazínu Decibel, je totiž slovy legendárního zpěváka Lee Doriana (Cathedral, Napalm Death atd.) opravdová undergroundová bible! Vyjde na konci dubna.

Kniha s podtitulem Nepravděpodobná historie death metalu & grindcoru mapuje oba žánry důkladně

Nechybí vzpomínky, citace, raritní fotky, plakáty a další materiály, díky kterým se čtenář přenese do dřevních začátků či samozřejmě do éry, kdy byla tato muzika na vrcholu. Pozornost je věnována i novodobé scéně, neb české vydání vychází z upravené a rozšířené verze z roku 2016.

„Často mi bylo naznačováno, že moje nadšení pro tenhle kravál mělo už dávno vzít za své, ale ať už se jedná o objevování fantastických nových kapel, jejichž členové jsou o celou polovinu
mladší než já, nebo o dychtivé čekání na nové desky od legend, jimž čas na síle rozhodně neubral, anebo prostě o to, znovu si poslechnout ta zásadní alba, která jsem před mnoha lety  bral nervózně do ruky, já naopak můžu říct, že jsem z téhle hudby nebyl nikdy tak nadšen, jako dnes,“ píše Albert Mudrian v doslovu.

„A možná je to vlastně ten důvod, proč tahle verze Choosing Death vůbec existuje. Jsem prostě fanoušek. Tak jako vy.“

A fanoušci Choosing Death milují. Už první vydání z roku 2004 mělo fantastickou odezvu. Aby ne, kdo by si nechtěl počíst v jedné knize o kapelách jako Napalm Death, Carcass, Repulsion,
Death, Autopsy, Entombed, Pestilence, Morbid Angel a tak dále. Mimochodem, český čtenář jistě ocení, že autor nezapomněl například ani na Krabathor.

Takže pokud milujete hnilobou provoněnou metalovou muziku, již brzy se dočkáte její kompletní ohavné anatomie, zvěčněné v sytých barvách a ve vší krajní odpornosti!

TZ, Autor: Václav Votruba

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *