Miloš Dodo Doležal – Gen Sumerian

Miloš Gen coverČo povedať k jednej z najväčších osobností česko – slovenského heavy metalu menom Miloš Dodo Doležal? Snáď len, chvála Bohu že je!!! Dnes tá naša scéna nevyzerá moc ružovo.

Súčasná česko-slovenská metalová scéna

Arakain už za veľa nestoja, Citron sú roztomilí, Kreysonu sa nikdy nedočkáme, Brichta je tvrdý, ale už vystrieľaný, Tublatanka paródiou seba samej, tak isto Törr, Metalinda a Sexit už dávno nehrajú heavy metal a Dodova ex kapela Vitacit robí sama sebe revival.

Mladé kapely až na svetlé výnimky ako Eagleheart, Witch Hammer, Janesession a Ravenclaw nestoja za veľa.

Miloš Dodo Doležal

No potom tu máme ľudí ako je pán Doležal, ktorý robí hudbu pre hudbu a nie pre peniaze či popularitu v TV šarádach či u pätnásť ročných dievčat. Dodo patril vždy medzi gitarovú extratriedu a rovnako sa mi páči aj jeho hlas.

Niekomu možno trochu pripomína Křížka, ale podľa mňa sú ľahko rozoznateľní. Kapelu doplňuje na CD ešte Dodov syn Miloš Dodo Doležal ml. na basgitaru, Radek Sladký z Torru a Pavel Slechoš bicie.

Poctivý moderný heavy metal

Po úspešnom albume Despekt tu máme jeho priame pokračovanie. Gen Sumerian je tvrdý, moderný a agresívny heavy metal 21. storočia.

Dodovi to na tejto doske spieva o mnoho lepšie ako na Despekt. Od úvodného nákladu Krev vsákne písek si to náramne užívate. Moje srdcové pesničky okrem úvodnej sú: Vítr a mrak, Ď-ábel, D.N.A., Hnijíci torzo, Gen Sumerian a záverečná Stráže andělú, ktorá je asi najsilnejšou peckou albumu a má obrovský hitový potenciál.

Verdikt

Ja osobne mám veľký problém keď počúvam tri geniálne albumy Vitacit, ktoré Dodo s nimi vydal a jeho všetky sólové práce, určiť tú naj dosku. Možno stále ostávajú Vzhůru přes oceán od Vitacit a Dráždivý dotek zo sóloviek, ale Gen sumerian je za nimi len o vlások. Plný počet bodov!!!

Lineup:

  • Miloš Dodo Doležal – gitara, spev
  • Miloš Dodo Doležal ml. – basa
  • Pavel Slechoš – bicie
  • Radek Sladký – bicie

Tracklist:

  1. Krev vsákne písek
  2. Vítr a mrak
  3. Ď-Ábel
  4. D.N.A. (Božský PIN)
  5. Lamači těl
  6. Kondor
  7. Hnijící torzo
  8. Než uhoříš
  9. Vzdej se živlům
  10. Gen Sumerian
  11. Stráže andělů

Rok vydania: 2012

Vydavateľstvo: T Production CZ

Youtube ukážka:

Linky:
https://lnk.sk/izw6

Hodnotenie: 6/6

One thought on “Miloš Dodo Doležal – Gen Sumerian”

  1. Album Gen sumerian sa vlečie, vlečie ale v celku súhlasim. Pre mna osobne najlepsi Draždivej Dotek asi neprekona nič ale sa mi pači že dodo pokracuje v heavyku stalé dopredu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *