Adam Bomb; 13.5.2013; British Rock Star – Bratislava

Dobré klubové koncerty sú veci, ktoré si nerád nechávam ujsť. A ísť preto na človeka čo sa pýši prezývkou “King of the clubs” bola povinnosť.

V peknom klube British rock stars sa nachádzalo na moje počudovanie len pár desiatok ľudí. Koncert začal niečo po pol deviatej známou slovenskou glam metalovou kapelou Janesession. Musím uznať, že lepšiu predskupinu si Adam ani nemohol vybrať. Charizmatická príťažlivá speváčka výborne spievala. Skvelá partia hudobníkov hrala ako o život. Vynikajúci set poriadne rozhýbal ľudí pod pódiom.

Po prestavbe scény keď sa objavili na scéne svietiace stojany na mikrofóny, svietiace Marshalle, obrovské plexisklové bicie, pierkové ozdoby stojanov, svietiace hviezdy sa na scénu postavil sám Adam Bomb. Koncert začal  asi päť minútovým sólovaním na svoj svietiaci Gibson Fly.

Poviem vám, že sa jednalo o virtuózny výkon. Potom nasledoval veľmi hlasný a divoký rockový koncert. Zneli Adamove najznámejšie, ako napríklad I Want My Heavy Metal, Pure Sex, Shape Of The World, Jateime, Rock Like Fuck. Tie dopĺňali novinky a menej známe skladby. Nezabudlo sa ani na pár cover ako prídavky od UFO, AC/DC, Kiss, Led Zeppelin.

Počas koncertu strieľal z gitary prskavky, čím spôsoboval klubu aj nemalé škody na stenách, podpaľoval činely a gitary. Pri jednom takom podpaľovaní vzbĺkol koberec pod bicími a Adam to ľahostajne len zašliapal.

Celý koncert vtipne moderoval, slušne spieval a jeho gitarová práca bola zrovnateľná, ak nie predčila najväčších bohov gitary.

Bolo neuveriteľné vidieť tak veľkú hviezdu tak z blízka a dokonca s ním po koncerte aj prehodiť pár slov. Je to naozaj “King of the clubs”.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *