Satan’s Host – Virgin Sails

satan host virgin coverColoradska kapela Satan’s Host pôsobí už na scéne od roku 1977. V roku 1988 ukončili svoju aktivitu a v roku 1994 sa vrátili späť. Svoj debut vydali v roku 1986 a ten dostal názov Metal from Hell.

V rokoch 1987-1999 vydali 2 EP s názvami Midnight Wind a In Articulo Mortis. Nasledovne prichádzali ďalšie: Archidoxes of Evil (2000), Burning The Born Again (2004), Satanic Grimoire: A Great Black Magic (2006), Great American Scapegoat 666 (2008), Power ~ Purity ~ Perfection…999 (2009),     By the Hands of the Devil (2011), Celebration: For the Love of Satan (2011) a Virgin Sails (2013).

Muzika

Posledny menovaný pokračuje v duchu By The Hands of The Devil, ale napriek tomu je súdržnejší.  Počuť na ňom, že kapela sa pozrela do hĺbky duše a preto je taký dobrý. Ako sa od nich dalo očakávať je plný agresie, temnoty a diabla. Odporúčam ho použiť na vystrašenie cirkevných batmanov 😀 😀

Spevák

Počas počúvania skladieb sa vzorec drasticky nemení, je rafinovaný a nabrúsený. Viac menej  mi príde ako príklon  k tradičnému power metalu. Spevák Harry “The Tyrant” Conklin po celu dobu obdivuhodne zobrazuje rad štýlov, raz vrčí, raz kričí a raz spieva. Pripomína kombináciu  Dia, Bruce Dickinsona, Andyho Deris, Kinga Diamonda a Abbatha.

Skladby ako Cor Malifecus,  Island of the Giant Ants a  Infinite Impossibilities sú príkladom ako by mal vyzerať poriadny power metal. 🙂     Na albume sú aj dve inštrumentálky – : Akoman a Taromati.

Verdikt

Satan’s Host dokázali využiť svoju schopnosť aplikovať skladby do ľudskej pamäti. Nedá sa zabudnúť ani na skvelé vokálne háčiky.Podľa mňa sú nezastaviteľný, album je výborný. Prijemne sa pri ňom oddychuje. Tento album odporúčam vypočuť si !!

Lineup:

  • Leviathan Thisiren – Spev
  • Patrick Evil – Gitary
  • Margar – Basa
  • Evil Little Hobbit – Bicie

Tracklist:

  1. Cor Malifecus – Heart of Evil
  2. Island of the Giant Ants
  3. Dichotomy
  4. Of Beast and Men
  5. Akoman
  6. Reanimated Anomalies
  7. Infinite Impossibilities
  8. Vaporous of the Blood
  9. Taromati
  10. Virgin Sails

Rok vydania: 2013

Vydavateľ: Moribund Cult Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.satanshost.com/
https://www.facebook.com/SatansHost/
https://www.youtube.com/user/satanshost418/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *