Blaze Bayley, 26.3.2012 Klub Colloseum Košice

Po dlhšom čase sa dňa 26.3 uskutočnila na východe akcia, ktorá dokázala chytiť za srdcia vyznávačov ťažkého kovu a to koncert svetoznámeho Blazea Bayleyho a supportu. Koncert sa konal v košickom klube Collosseum, ktorý je známy na celom Slovensku výbornými podujatiami.

Priznám sa, že pre povinnosti a aj preto, že Blaze nepatrí medzi mojich obľúbencov, som sa neplánoval koncertu zúčastniť, ale na poslednú chvíľu som sa rozhodol, že dané vystúpenie podporím svojou účasťou.

Po krátkom posedení pri čaji sme sa s kamošom vybrali k samotnému klubu a nakoniec sme dorazili asi polhodinu pred začiatkom koncertu. Na začiatku nás okrem pomerne riedkeho zástupu privítala aj tak trochu šokujúca správa, že žiaden z avizovaných supportov nakoniec nevystúpi (Hammerheart pre nejaké problémy s usporiadateľmi, Ravenclaw údajne kvôli zdravotným problémom bubeníka). Mňa osobne prekvapilo to, že Blazova kapela prišla bez masívnejšej technickej podpory, a veci ako zvučenie a ladenie si zabezpečovali vo vlastnej réžii (jediná technická podpora, ktorú som postrehol, bol iba zvukár). Pred začiatkom koncertu sme sa zoznámili aj s dvoma ľuďmi, ktorý si k nám prisadli, takže koncert sme prežívali ako true fucking heavy parta.

Samotný Blaze sa počas prípravy koncertu venoval predaju CD a iných artefaktov.

Ako minúty ubiehali, klub sa začínal napĺňať a v okamihu začiatku koncertu bol podnik pomerne slušne naplnený.

Blaze a kapela začali svoj set skladbou Will to Win z albumu Blood and Believe, ktorým okamžite rozprúdil celý klub. Gitaristi a bicmajster predvádzali hru hodnú profesionálov a taktiež Blaze ukázal, že nie je žiadnym nováčikom a práca s publikom mu taktiež išla výborne.

Nie že by jeho albumy boli prepadákom, ale myslím, že patrí medzi interpretov, ktorí svoj skutočný potenciál ukážu až na živých vystúpeniach. To sa samozrejme ukázalo počas celého koncertného setu zloženého hlavne z prierezu Blazeovej diskografie. Koncert obohatil aj o songy, ktoré spieval ešte v radoch kapely Iron Maiden, vďaka ktorej sa stal svetoznámym. V prvom sete odozneli Lord of the Flies (išla hneď ako druhá) a na záver zaznel aj Clansman, pri ktorom sa strhlo malé davové šialenstvo a ešte Man on The Edge a Futureal.

Po týchto songoch nastal zdanlivý koniec ale Blaze a jeho kapela našťastie nenechali divákov vychladnúť a obšťastnili nás ešte dvoma piesňami a to Virus a Leap of Faith.  A to bol už definitívny koniec samotného koncertu.

Po zbalení sa členovia kapely vydali do obecenstva, a ochotne sa s ľuďmi pofotili, rozdávali autogramy a pod. Vidno, že reči o skromnosti samotného pána Bayleyho sú zrejme pravdivé.

Po spravení spoločných fotiek a nákupe zopár artefaktov sme sa vydali na stanicu a odchádzali sme všetci domov s pocitom výborného metalového zážitku, ktorý verím, že si čoskoro zopakujeme.

Plusy koncertu:
Výborný výkon kapely, výborné prostredie klubu Colloseum, výborné pivo a výborna partia.

Mínusy:
Odrieknutie účasti supportu a čo mna osobne trochu zarazilo, malý priestor pre skladby z nového albumu (myslím, že keď kapela robí turné k novému albumu tak tri songy naživo je trochu málo).

Playlist:
Will to Win, Lord of the Flies, Dimebag, The Launch, Ghost in the Machine, The King of Metal, Silicon Messiah, Faceless, The Brave, The Black Country, Stare at the Sun, The Clansman, Man on the Edge, Futureal,

Prídavok:

Virus, Leap of Faith

 

2 thoughts on “Blaze Bayley, 26.3.2012 Klub Colloseum Košice”

  1. Toto podujatie som z velkou radostou absolvoval hlavne kvoli dobrej informovanosti kapely, energickym koncertom a stylu praveho Heavymetalu.
    Koncert sa pretiahol az na 20:00 ale stalo to zato. Blaze je skvely pracant s publikom, zije pre metal, je samostatny nic ho neovplyvnuje. Samotny koncert a playlist bol vyborny ale absentoval album The man who would not die co mna dost nepotesilo, ale z radostou to nahradili songy ako The Brave ci Leap of Faith. Metalovy orgasmus prisiel pri Clansmanovy /,,/

    Hodnotim ho na 8,5 boda z 10 nakolko chybali supporty /hoci Blaze samotnym vystupenim nas tak vystavil ze mozno ani nechybali/
    Enjoy

  2. Zúčastnil som sa koncertu Blaze Bayleyho v Colosseu v Košiciach a súhlasím,že koncert bol veľmi dobrý,klub sa pomerne slušne zaplnil,bavili sa mladí aj starí spoločne.Blaze to veľmi dobre riadil,odviedol výborný výkon a gitaristi mu skvelo sekundovali.Navyše je Blaze skvelý človek a ochotný zapózovať s ktorýmkoľvek fanúšikom.Po veľkých koncertoch ako boli Kiss v BA a Scorpions v KE,kde to nebolo také osobné a hudobníci nám nedýchajú na tvár,tak v tomto klube a so skvelou kapelou som sa cítil veľmi dobre.Jediné mínus dávam,že nevystúpili plánované predkapely,ktoré pre zahriatie ovzdušia v klube dosť chýbali.Hodnotím 9 bodmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *