Kiss – Monster

Kiss Monster coverDo tejto recenzie by snáď stačilo: Utekajte čo najrýchlejšie do obchodu a okamžite kupujte nový album kráľov rock’n’roll metalu Kiss!!!
Také je to jednoduché. Nič viac nepotrebujete vedieť. Tak teda niekde v týchto miestach prestanete čítať ak ste fanúškami Kiss. Ak nie a musím Vás mierne presviedčať tak poďme na to.

Kiss práve vydávajú svoj dvadsiaty šiesty radový album ( ak rátame pôvodné KISS sólo albumy a album Killers s niekoľkými novinkami )  a druhý v zostave Simmons, Stanley, Singer, Thayer. Oproti predchádzajúcemu sa toho moc nezmenilo. Štýlovo sú v podstate na rovnakom mieste ako na Sonic Boom. Teda mohutný, drsný, metalický rock s úžasnými chytľavými refrénmi.

Zvuk aký urobil Paul Stanley ako producent je skutočne mohutnosť sama. Bicie majú suchý ale moderne podladený sound a gitary škrípu a vrčia do toho stále perfektný Paul Stanley a Gene Simmons so svojimi spevmi. Občas im pomôžu Singer a Thayer, každý v jednej pecke.

Platňu otvára singlová Hell or Hallelujah spievaná Paulom s vtipnou vsuvkou zo Zepellinovského Dazed and confused. Otvarák jak z učebnice. A prekvapivo najslabšia pecka albumu. Potom už Vás tešia len samé bomby. Ako napríklad pretvrdá Wall of Sound, melodická Freak, hitová Shout Mercy, rock n´rollová Eat Your Heart Out, návrat k albumu Revenge v skladbe The Devil Is Me, akoby Aerosmiťácka Outta This World s výborne spievajúcim Tommy Thayerom, či pokračovanie Singerovej All for Glory z albumu Sonic Boom s názvom All for the Love of Rock & Roll.

A podľa porekadla to najlepšie nakoniec tu máme dve najväčšie pecky albumu úplne na konci. Sú to Geneom a Paulom spievaná Take Me Down Below a vypaľovačka Last chance, ktorá je pre mňa úplný vrchol albumu a nie len jej umiestnením v nahrávke.

Kiss znovu dokázali, že sú fantastický autori a muzikanti. Tam sa nedá vytknúť vôbec nič. Proste 100% rockový album bez dohrávok, samplov, klávesov. Moderný rock n´ roll od kráľov.

Nedá mi to a musím opakovať: Utekajte čo najrýchlejšie do obchodu a okamžite kupujte nový album kráľov rock’n’rolll metalu Kiss!!!

Lineup:

  • Gene Simmons – basa, spev
  • Paul Stanley – gitara, spev
  • Eric Singer – bicie, spev
  • Tommy Thayer – gitara, spev

Tracklist:

  1. Hell or Hallejuah
  2. Wall of Sound
  3. Freak
  4. Back to the Stone Age
  5. Shout Mercy
  6. Long Way Down
  7. Eat Your Heart Out
  8. The Devil Is Me
  9. Outta This World
  10. All for the Love of Rock & Roll
  11. Take Me Down Below
  12. Last Chance

Rok vydania: 2012

Vydavateľstvo: UMe

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.kissonline.com/
https://www.facebook.com/KISS
https://www.youtube.com/channel/UCyOw2FDjfQOFQH7paKxNVvA

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *