Tubul – Muži

Tubul - Muži 150x150Týmto rokom sa slovenská rocková scéna, stala bohatšia o ďalší zaujímavý album. Prešovčania Tubul vydávajú po dlhých rokoch pôsobenia svoju prvotinu s názvom Muži.

Počiatky týchto pánov siahajú až do roku 1985, kedy fungovali pod názvom Chaos. Po niekoľkých zmenách v lineupe a názvov, od roku 2006 začali fungovať ako Tubul. Od septembra 2012 začali nahrávať CD a proces bol zavŕšený presne 29. mája tohto roku.

Čo obsahuje daný materiál? Na úvod musím povedať, že sa môže popýšiť na slovenské pomery pomerne kvalitným zvukom. V piesňach sa kapela snažila zúročiť svoje skúseností, nazbierané za tie roky hrania.

To sa im celkom podarilo hneď v úvodnej Anonym, kde budete počuť peknú gitarovú hru, s pomerne energickým bicím doprovodom. Taktiež, titulná Muži je krásnou ukážkou schopnosti Petra Petriľáka a Vila Spišáka.  Ocenil by som aj jej text. Spolu s poslednou Rebrík tvoria dve najlepšie kúsky, čo sa týka textov.

Bohužiaľ najväčším problémom je príliš veľký počet pomalých skladieb. Uznávam, že u podobných kapiel na CD patria aj pomalšie veci, mám však pocit, že tu je ich trochu moc. Z nich by som ocenil hlavne Postoj k Osudu – hlavne pre melodickú a lyrickú zložku. No namiesto skladieb ako Prší by som uvítal zaradenie niektorých demo skladieb ako napríklad Krčma alebo Iskierka. Taktiež mi moc nesadla ani šestka Džin, s protialkoholickou tématikou.

Myslím si, že Tubul majú miesto na našej scéne a osobne sa teším aj na nasledovníka Mužov. Odporúčam im však do skladieb vložiť o niečo viac energie, čo zvýši ich atraktivitu u rockových poslucháčov. Verím, že kapela to určite dokáže 🙂

Lineup:

  • Peter Cemjacký – Spev
  • Peter Petriľák – Gitara
  • Vilo Spišák – Gitara
  • Róbert Breja – Basgitara
  • Mišo Ľašovský – Bicie

Tracklist:

  1. Anonym
  2. Rebrík
  3. Nový rez
  4. Postoj k osudu
  5. Muži
  6. Džin
  7. Prší

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: Samovydanie

Hodnotenie: 3,5

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *