Status Quo – Bula Quo

Status Quo Bula coverOkrem legiend ako Deep Purple, Black Sabbath sa tento rok s novým albumom hlási aj ďalšia zo starých legiend – Angličania Status Quo.

Páni rockeri si tento krát pripravili pre nás dvoj album, a zároveň soundrack k rovnomennému filmu. CD1 je riadny štúdiový album a CD2 obsahuje rôzne bonusy v podobe starších skladieb v alternatívnych, či koncertných verziách.

Tvár nového počinu Bula Quo nám načrtol už klip, k titulnej piesni Bula Bula Quo. Natáčali ho na Hawaji a nesie sa v príjemnej uvoľnenej atmosfére. Zobrazuje členov kapely pri letných radovánkach, ako sú potápanie, prehliadka krásnej prírody a podobne. Osobne ma vždy poteší pohľad, na vyslúžilych muzikantov, ktorí už majú cez 60 a sú stále aktívni.

Danú nahrávku (mám na mysli CD1) by som rozdelil na dve časti. Tu prvú charakterizuje pohodová letná atmosféra a prevažuje v nich melodickosť. Do nej by som zaradil skladby ako úvodná Looking for a Carolina, Mystery Island a samozrejme titulnú Bula Bula Quo.

Treba spomenúť aj Fiji Time z nádychom ska/rege (a to pri tom ten štýl moc nevyznávam). Neviem, či sa títo páni o niečo podobné už pokúsili, ale ak bol zámer vytvoriť príjemnú letnú skladbu, tak sa to určite podarilo.

Druhú  časť reprezentujú piesne ako napríklad GoGoGo, Running Inside My Head, kde sa kapela snaží ukázať svoju tvrdšiu a energickejšiu tvár. Z nich by som vyzdvihol hlavne All that Money, ktorá je ako stvorená na koncerty.

Bohužiaľ čo mi na tomto albume chýba, tak to je nejaký jasný ťah na bránku, t. j. niečo ako ich kúsky Whatever you want, Mean mean girl. Trochu zníži moje hodnotenie ináč vydareného albumu. Čo sa týka druhého CD, tak k tomu sa vyjadrovať nebudem, keďže ich tvorbu poznám len zbežne (iba spomínané najväčšie hity).

Ak bolo snahou pánov natočiť príjemný album s letným nádychom, tak sa im to podarilo na výbornú. Bohužiaľ mi chýbalo niečo, čo by nadväzovalo na odkaz ich legendárnych skladieb.

Lineup:

  • Francis Rossi – Spev, gitary
  • Rick Parfitt – Spev, rytmická gitara
  • Andy Bown – Klávesy, gitary a doprovodné vokály
  • John Edwards – Basa, gitary a doprovodné vokály
  • Matt Letley – Bicie

Tracklist:

CD1:

  1. Looking Out for Caroline
  2. GoGoGo
  3. Run and Hide (The Gun Song)
  4. Running Inside My Head
  5. Mystery Island
  6. All That Money
  7. Never Leave a Friend Behind
  8. Fiji Time
  9. Bula Bula Quo (Kua Ni Lequ)

CD2:

  1. Living on an Island (Fiji Style)
  2. Frozen Hero
  3. Reality Cheque
  4. Rockin’ All Over the World (Bula Edit)
  5. Caroline (Live 2010)
  6. Beginning of the End (Live 2010)
  7. Don’t Drive My Car (Live 2010)
  8. Pictures of Matchstick Men (Live 2010)
  9. Whatever You Want (Live 2010)
  10. Down Down (Live 2010)

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: earMusic v spolupráci s Edel Records

Yotube ukážka:

Linky:
http://www.statusquo.co.uk/
https://www.facebook.com/StatusQuoOfficial/
https://www.instagram.com/statusquofans/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *