Kaosmos – Kaosmos (EP)

Kaosmos coverDnes sa pozrieme na jednu kapelu, ktorú ste mali možnosť tento rok vidieť na Slovensku – v Humennom (kde som ich videl aj ja) a v Bratislave. Taliani Kaosmos sami seba charakterizujú ako ,, 5 musicians; 5 metal lovers; 5 beer lovers; what else, motherfuckers?“ 🙂

Vznikli v roku 2005 a toto debutové EP sa zrodilo presne v 2012. Musím povedať, že thrash metal nie je tak celkom žáner, v ktorom sa cítim ako ryba vo vode. No na tejto bande ma zaujal hlavne výrazný hlas speváka Gabriela Vianella. Nie je to žiadny „James Hetfield“ alebo „Dave Mustaine“ ale v jeho hlase nechýba rozsah, ktorý by mu mohli závidieť mnohí kolegovia z heavy/power metal scény. To spolu s thrash metalovými prvkami neskutočne obohacuje ich hudbu. Na celom diele podáva výborný výkon, no najlepšie sa predvedie v záverečnej Rage. K nemu sa občas pridá aj gitarista Michele „Conan“ Rao, so svojím death hlasom.

Chlapci sa neboja ani dlhých kompozícii – Walking in the Rain , My Angel. Prvá, je postavená hlavne na energickom tempe, príjemných melódiách – druhá je viac baladická. Obidve sú výborne.

Kaosmosom by som vytkol len jedenú vec, ktorá sa často stáva u začiatočníkov. A to, že sem tam počuť až prílišnú inšpiráciu jedným z ich vzorov – Metallicou. Hlavne v poslednej Rage. Myslím, že napríklad tie dlhé songy ukázali, že títo Taliani ak chcú, vedia byť aj originálni.

Táto rovnomenná EP platňa, je pekný štart ich kariéry. Ak sa ešte trochu posnažia tak Taliani budú mať ďalšiu kapelu, ktorú budú môcť ukázať celému svetu.

Lineup:

  • Gabriele Vianello – spev
  • Dani Base – Gitary
  • Andrea Rasi – Gitary
  • Michele “Conan” Rao – Basgitara, Vokál
  • Paolo Guarda – bicie

Tracklist:

  1. Believe in Your Feelings
  2. Walking in the Rain
  3. Once Were Warriors
  4. My Angel
  5. Rage

Rok vydania: 2012

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
 https://www.facebook.com/KaosmosOfficialFanPage

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *