Within Silence – Gallery of Life

Within Silence Gallery coverJednou z najočakávanejších udalostí na slovenskej melodic-power metalovej scéne tohto roka bude nepochybne vydanie dlho očakavaného debutu košickej formácie Within Silence – Gallery of Life.

Pripomeňme si, že táto kapela vznikla okolo roku 2009 ako Rightdoor a v 2012-tom vypustila svoj rovnomenný promo song a to aj napriek tomu, že ich zostava ešte nebola kompletná.

Po vystriedaní niekoľkých členov sa zloženie stabilizovalo do súčasnej podoby a chalani začali hrať aj prvé koncerty.

Ako ste sa mohli dočítať v už uverejnenom rozhovore s hlavnými personami tohto telesa, vďaka akcii Call for Eternity so žánrovými kolegami Signum Regis a Theocracy získali kontakt na známe vydavateľstvo Ulterium Records a s ním tento rok nadviazali spoluprácu. V rámci toho zmenili názov na Within Silence.

Čo sa týka obsahu CD, tak treba povedať, že tu nájdeme príjemné melodické speedmetalovky s pozitívnymi melódiami, ale taktiež aj o niečo menej pozitívne – až temnejšie, ale rovnako kvalitné veci.

Melodický power metal

Hneď po intre na vás vyskočí skladba, spomínaný promo song, ktorý podobne ako celá kapela taktiež dostal nové meno, Silent Desire, a taktiež je okorenený o trochu modernejšími aranžmánmi. Dovolím si povedať, že chlapci to najlepšie predvedú až v nasledujúcej Emptiness of Night. Tu zaujme hlavne Martin svojím spevom a treba pochváliť aj gitarové sólo vkusne doplnené klávesmi.

Potom prevažne nasledujú o niečo menej pozitívnejšie piesne. Elegy of Doom na mňa pôsobila trošičku rozpačitým dojmom, u ďalších to bolo lepšie. The Last Droop of Blood vo mne zanechala celkom pozitívny dojem, vyzdvihol by som však nasledujúcu, Love is Blind, ktorú si iste mnohí pamätajú zo živých vystúpení tejto bandy.

K nej treba povedať, že obsahuje všetko, čo by mala obsahovať moderná melodic-power metalová hitovka. Energiu, chytľavý refrén a samozrejme aj príjemné melódie. U mňa osobne jeden z vrcholov albumu.

Nasledujúca Anger and Sorrow mi príde ako najslabší kúsok nahrávky a to kvôli jej nevýraznosti oproti ostatným, no hneď u ďalších to bude lepšie. Judgement Day a The World of Slavery obsahujú všetky ingrediencie, kvôli ktorým máte Within Silence radi.

To najlepšie na koniec

K záverečnej Road to the Paradise poviem, že členovia WS sa zrejme rozhodli riadiť podľa starého známeho pravidla – ,,to najlepšie na koniec“ a na záver nám nachystali skutočné, skoro až osem minútové veľdielo s pozitívnymi melódiami, výborným textom a podobne.

Je to ten typ piesne, ktorý určite dokáže ulahodiť aj ušiam tzv. nemetalových a nerockových poslucháčov. Som rád, že tento kúsok bol vybraný ako prvý singel albumu.

Konečný verdikt

Slovenská scéna bude o krátky čas bohatšia o hodnotné hudobné dielo, ktorým Galery of Life určite je. Pevne dúfam, že si ho obľúbi čo najväčší počet metal fans, či už od nás alebo zo zahraničia. Ja osobne mu dávam skoro plný počet bodov – 5,5 zo 6tich.

Lineup:

  • Martin Klein – Hlavný spev, doprovodné vokály
  • Richard Germanus – Solo a rytmické gitary, growling, doprovodné vokály
  • Martin Cico – Rytmické gitary
  • Filip Andel – Basgitara, Doprovodný vokál
  • Peter Gacik – bicie

Tracklist:

  1. Intro
  2. Silent Desire
  3. Emptiness of Night
  4. Elegy of Doom
  5. The Last Drop of Blood
  6. Love is Blind
  7. Anger and Sorrow
  8. Judgement Day
  9. The World of Slavery
  10. Road to the Paradise
  11. Outro

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Ulterium Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/withinsilenceband
https://www.instagram.com/withinsilenceofficial/
http://bandzone.cz/withinsilence

Hodnotenie: 5,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *